reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Upichćmy coś: pysznego (kalorycznego:p) i dietetycznego

reklama
DZIEWCZYNY wlasnie dzis zrobilam " biszkopciki dla dzieci....ale przyznam sie ze polowe z nich sama zjadlam, a reszte moja siostrzenica i bracki- uwielbiaja je. wiec tak: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl mąki. ŻÓŁTKA ROZGNIATAMY Z CUKRAMI, DODAJEMY UBITA NA SZTYWNA PIANE Z BIALKA, MAKA , WSZYSTKO MIKSUJEMY AZ DO UZYSKANIA LADNEJ MASY, LYZECZKA NAKLADAMY NA BLACHE WYLOZONA PAPIEREM(COS W KSZTALCIE BISZKOPTOW JAKIE MAMY W SKLEPIE-KOLKA) I PIECZEMY W TEMP 160 STOPNI PRZEZ OKOLO 10 MIN AZ SIE ZARUMIENIA. MI I DZIECIAKOM SMAKOWALO :)
 
olenko widac jak czytasz wczesniejsze przepisy :-D no no nieladnie. ten przepis juz byl :-p i to ja go umiescilam:-p na poprzedniej stronie:-p i w sumie roznica bo ja mam 1 szklanke pudu ale napisalam ze dla mnie za slodkie to nastepnym razem dam pol <nonono>;-) ale przynajmniej wiadomo ze dobre
 
oj pacz a myslam ze wzielam z innej strony, bo zciagalam przepisy z roznych stron i drukowalam sobie , z tej tez. a widzisz, mogla pomyslec zeby wczesniej sprawdzic czy to akurat nie z tej :) ale drugi raz nie zaszkodzi...pyszne bylo:)
 
Zrobiłam dziś kulki ziemniaczane i muszę przyznać że bardzo smaczne są i bardzo szybko się je robi.Choć powiem wam że panierowałam je tylko w jaku i bułce tartej a moja rodzina się zachwycała.Nawet moja mała dwie kuleczki zjadła.
 
reklama
Bakłażan w sosie czosnkowym!!!


polecam!!-rewelacja:-D


składniki


  • Bakłażan
  • 2 -3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g chudego jogurtu
  • 2 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
Sposób przygotowania


  1. Bakłażana obrać, pokroić w plastry wzdłuż, oprószyć solą, pozostawić na 20 min.
  2. Jogurt wymieszać ze śmietaną, rozgniecionym czosnkiem, posiekaną natką i solą.
  3. Bakłażana usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie.
  4. Podawać z sosem.
 
Do góry