reklama
madzia oto babka piaskowa, w ogole swietna strona z przepisami tam jest wszystko i wiecej! swietne pomysly i proste receptury chodz i te bardziej skomplikowane tez,
babka wyszla rewelacyjna
Wielkie Żarcie - babka piaskowa - nie do opisania
babka wyszla rewelacyjna
Wielkie Żarcie - babka piaskowa - nie do opisania
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
dzieki, musze sprobowac, moze tym razem mi wyjdzie
Alex.
Wdrożona(y)
DZIEWCZYNY wlasnie dzis zrobilam " biszkopciki dla dzieci....ale przyznam sie ze polowe z nich sama zjadlam, a reszte moja siostrzenica i bracki- uwielbiaja je. wiec tak: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl mąki. ŻÓŁTKA ROZGNIATAMY Z CUKRAMI, DODAJEMY UBITA NA SZTYWNA PIANE Z BIALKA, MAKA , WSZYSTKO MIKSUJEMY AZ DO UZYSKANIA LADNEJ MASY, LYZECZKA NAKLADAMY NA BLACHE WYLOZONA PAPIEREM(COS W KSZTALCIE BISZKOPTOW JAKIE MAMY W SKLEPIE-KOLKA) I PIECZEMY W TEMP 160 STOPNI PRZEZ OKOLO 10 MIN AZ SIE ZARUMIENIA. MI I DZIECIAKOM SMAKOWALO
olenko widac jak czytasz wczesniejsze przepisy no no nieladnie. ten przepis juz byl i to ja go umiescilam na poprzedniej stronie i w sumie roznica bo ja mam 1 szklanke pudu ale napisalam ze dla mnie za slodkie to nastepnym razem dam pol <nonono>;-) ale przynajmniej wiadomo ze dobre
Alex.
Wdrożona(y)
oj pacz a myslam ze wzielam z innej strony, bo zciagalam przepisy z roznych stron i drukowalam sobie , z tej tez. a widzisz, mogla pomyslec zeby wczesniej sprawdzic czy to akurat nie z tej ale drugi raz nie zaszkodzi...pyszne bylo
Alex.
Wdrożona(y)
Gapa ze mnie
polna_N
Mama Ali ... 2007
To ja daje link do Kulek Ziemniaczanych ;-)
napisalabym ale nie che mi sie przepisywac a pozatym Ala strasznie szaleje
ja juz je robilam pare razy i wychodza zaje......... :-):-):-)
Wielkie Żarcie - Kulki ziemniaczane
SMACZNEGO :-)
napisalabym ale nie che mi sie przepisywac a pozatym Ala strasznie szaleje
ja juz je robilam pare razy i wychodza zaje......... :-):-):-)
Wielkie Żarcie - Kulki ziemniaczane
SMACZNEGO :-)
K
kitty86
Gość
Zrobiłam dziś kulki ziemniaczane i muszę przyznać że bardzo smaczne są i bardzo szybko się je robi.Choć powiem wam że panierowałam je tylko w jaku i bułce tartej a moja rodzina się zachwycała.Nawet moja mała dwie kuleczki zjadła.
reklama
młoda mamka
Zaangażowana w BB
Bakłażan w sosie czosnkowym!!!
polecam!!-rewelacja
składniki
polecam!!-rewelacja
składniki
- Bakłażan
- 2 -3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g chudego jogurtu
- 2 łyżki śmietany
- natka pietruszki
- sól
- Bakłażana obrać, pokroić w plastry wzdłuż, oprószyć solą, pozostawić na 20 min.
- Jogurt wymieszać ze śmietaną, rozgniecionym czosnkiem, posiekaną natką i solą.
- Bakłażana usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie.
- Podawać z sosem.
Podziel się: