polna_N
Mama Ali ... 2007
- Dołączył(a)
- 5 Maj 2008
- Postów
- 5 205
Miska ja znam bardzo dobry przepis ,wiele razy robilysmy Ja z mama ;-)
Skladniki:
30dag maki
3 dag drozdzy
ok.pol szklanki mleka
1 jajko
tarta galka muszkatolowa
1/3 kostki masla roslinnego albo margaryny
2 lyzki oleju
2 lyzki koncentratru pomidorowego
15 dag pieczarek
15 dag szynki
1 papryka
3 lyzki tartego sera
1 lyzka tluszczu
sol
przyprawy
Wykonanie:
Przygotowac ciasto drozdzowe przyprawione galka muszkatalowa i rozciagnac je rowno palcami na wysmarowane tluszczem blasze.Posmarowac olejem i koncentratem pomid. ,umyte pieczarki,pokrojone i podsmazone ulozyc na ciescie,pokroic papryke i szynke w plastry a nastepnie polozyc .Przyprawiamy i Wszystko posypujemy startym serem .
Mam nadzieje ze zrozumialas ;-) nawet mozna Ja przechowywac w lodowce kilka godzin zanim sie bedzie pieklo !!
SMACZNEGO
Skladniki:
30dag maki
3 dag drozdzy
ok.pol szklanki mleka
1 jajko
tarta galka muszkatolowa
1/3 kostki masla roslinnego albo margaryny
2 lyzki oleju
2 lyzki koncentratru pomidorowego
15 dag pieczarek
15 dag szynki
1 papryka
3 lyzki tartego sera
1 lyzka tluszczu
sol
przyprawy
Wykonanie:
Przygotowac ciasto drozdzowe przyprawione galka muszkatalowa i rozciagnac je rowno palcami na wysmarowane tluszczem blasze.Posmarowac olejem i koncentratem pomid. ,umyte pieczarki,pokrojone i podsmazone ulozyc na ciescie,pokroic papryke i szynke w plastry a nastepnie polozyc .Przyprawiamy i Wszystko posypujemy startym serem .
Mam nadzieje ze zrozumialas ;-) nawet mozna Ja przechowywac w lodowce kilka godzin zanim sie bedzie pieklo !!
SMACZNEGO