reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Upichćmy coś: pysznego (kalorycznego:p) i dietetycznego

ania_zywa Oooo mamusiu :szok: ale mi smaka zrobilas <nonono> :-p Dziadkom smakowala a Hani ?
Bo mi Ala zajada takie owoce ale osobno,NIGDY zmieszane razem,nawet galeretki zabardzo nie lubi :crazy:
miskahxc ja cos takiego robilam ,szwagier dal mi przepis ... DOBRE :-) i o dziwo Ala wszamila jednego :rofl2:

reklama
Zywa u mnie Ala ma tak samo,mogla by jesc i jesc banany :-)

a probowalas placuszki bananowe ? bo Ala je BAAARDZOOO LUBI :happy:

Składniki:

2 szkl. mąki
2 jajka
3 duże banany
ok. szkl. wody
ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej
Wykonanie:

Do miski wybijamy białko z jajek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, wlewamy wodę i miksujemy na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Trzy banany rozgniatamy widelcem by były widoczne grudki i dodajemy do miski wraz z ubitą pianę. Mieszamy delikatnie. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i kładziemy łyżką przygotowane ciasto formując małe placuszki.

Po wyciagnieciu posypujemy cukrem pudrem albo cynamonem,mozna tez polac polewa czekoladowa !!

Ania żywa ta sałatka przecudna..Mniam,mniam,chyba dziś się skuszę i zrobię:tak:
A ja polecam Wam naleśniki z parówką i serem,zapiekane w bułce tartej.Też łatwe i szybkie do zrobienia,a ja bardzo lubię:)
Smażycie naleśniki na słono z dodatkiem pieprzu i wegety,zawijacie w to plasterek sera żółtego i parówkę,obtaczacie w jajku i bułce tartej i podsmażacie:) Pychotka:)

femme fatal a co w tym takiego dziwnego?Przecież naleśnik to zwykły kawałek ciasta więc nadaje się właściwie do wszystkiego:) Ja też nie dawno dostałam ten przepis,wypróbowałam i jest naprawdę świetne:) Ty też spróbuj:)

Jesli jush mowa po nalesnikach to ja rowniez robie z miesem mielonym :)

Miesa mielonego ( pol kg)
pieczarki( jak to lubi)
2 cebula
Pomidor
papryka
kukurydza
ser zolty ( jak kto lubi )

Podsmazayc pieczarki , mieso mielone , cebule wszystko osobno :) W kostke pokroic papryke i pomidor :) Odsaczamy kukurydze :) Ser zolty zetrzec na tarce :) Wszystko razwem mieszamy az sie polaczy mozna dodac troszke bulki tarte to bedzie sie lepiej trzymalo !

Smazymy nalesniki :) a nastepnie zawijamy w nie farsz podobnie jak na krokiety ukladamy w brytwanie i posypujemy starty zoltym serem , ilosc dowolna jak kto lubi :) Zapiekamy okolo 30 min ( mozna dlzuej jezli ktos lubi przypieczony serek z gory :)

A nastepnie nakladamy na talerzyki i wcinamy :) Polecam z ketchupem :D Smacznego zuycze :)

A ja zapomniałam napisać,że te parówki to muszą być ugotowane;) I też polecam z keczupem:)

Specjalnie dla Pani Zywicielki :-)

Farszcz do golabkow !! Banalny jak snieg w zimie :-)

Składniki:
-paczka ryzu
-laska kielbasy zwyczajnej
- jedna duza cebula
-pieprz,sol,maga

Wykonanie:
Gotujemy ryz,cebulke i kielbase kroimi w kostke i podsmazamy na patelni(moja mama czasami nie smazy kielbaski). Jak sie zarumieni a ryz sie ugotuje mieszamy skladniki i przyprawiamy do smaku !!
Potem to juz tylko zawijamy w liscie kapusty , smazymy na patelni zdwoch stron !!
Polecam do tego sos pomidorowy !!

Smacznego :happy:

reklama
Dziewczyny mam pytanko :D Ma moze ktoras z Was przepis na domowa pizze ?? bardzo bym chciala zrobic a wole jakis sprawdzony przepis niz z neta ::)

Do góry