reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Do tego zbadałam kolejny raz TSH , bo ostatnio miałam wynik ponad 4 a mam umówiona wizytę do endokrynologa na 23 , i teraz mam 2.3 , podpowie mi ktoś czemu ona tak skacze ?

reklama
Do tego zbadałam kolejny raz TSH , bo ostatnio miałam wynik ponad 4 a mam umówiona wizytę do endokrynologa na 23 , i teraz mam 2.3 , podpowie mi ktoś czemu ona tak skacze ?
tsh to hormon skokowy ważne aby za każdy razem badać mniej więcej o tej samej godzinie z zachowaniem zasad (czyli dzień wcześniej się nie stresować, wyspać się, bez wysiłku fizycznego itp)

tsh to hormon skokowy ważne aby za każdy razem badać mniej więcej o tej samej godzinie z zachowaniem zasad (czyli dzień wcześniej się nie stresować, wyspać się, bez wysiłku fizycznego itp)
właśnie badałam w tym samym miejscu ,mniej więcej o tej samej godzinie ,plus minus 10-15 min . Przed badaniami zachowywałam się tak samo , dlatego dziwi mnie trochę to że są takie różnice , a badanie robiłam 2 tygodnie temu

właśnie badałam w tym samym miejscu ,mniej więcej o tej samej godzinie ,plus minus 10-15 min . Przed badaniami zachowywałam się tak samo , dlatego dziwi mnie trochę to że są takie różnice , a badanie robiłam 2 tygodnie temu
być może zaczynają ci się problemy z tarczycą i lekarz może włączy leczenie.
A badałaś całą piątkę tarczycową czy samo tsh?

A no miałam, ale po stymulacji owulacja była w 11 dc a nie 15 jak zazwyczaj😅 stwierdziłam że zrobię test równe 2 tygodnie po IUI bo już dłużej nie wytrzymam 🙈
🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Ja sobie obiecywałam, że zrobię test dopiero w dniu spodziewanej @ yhym 🙄

Dziękuję wam wszystkim dziewczyny, ale ja osobiście nie robię sobie większych nadziei.
Pozostało mi tylko czekać i zobaczyć jak sprawa się rozwinie.
Najtrudniejsze jest ukrywanie tego przed moim mężem. A to ledwo drugi dzień 🫥

Cieszę się, że chociaż tutaj można z kimś o dosłownie wszystkim porozmawiać.

być może zaczynają ci się problemy z tarczycą i lekarz może włączy leczenie.
A badałaś całą piątkę tarczycową czy samo tsh?
2 tygodnie temu badałam wszystko , wyszły mi mocno podwyższone Anty Tpo i Tg , dlatego umówiłam się do lekarza , a teraz przy okazji badań hormonalnych chciałam sprawdzić czy to TSH znowu się podniosło

2 tygodnie temu badałam wszystko , wyszły mi mocno podwyższone Anty Tpo i Tg , dlatego umówiłam się do lekarza , a teraz przy okazji badań hormonalnych chciałam sprawdzić czy to TSH znowu się podniosło
podwyższone anty tg i anty tpo to prawdopodobnie hashimoto więc tsh może skakać i może zacząć się pojawiać niedoczynność bo tarczyca źle pracuje

U mnie przy skokach TSH (w ciągu 3 miesięcy poziomy od 3 do 0,01....) okazało się, że mam problem z wchłanianiem(?). Zmiana leku też nic nie dała. Endo zmienił mi godzinę brania, biorę tabletke na noc (po 2h od ostatniego posiłku) i tarczyca się uregulowała. 🙈

reklama
U mnie przy skokach TSH (w ciągu 3 miesięcy poziomy od 3 do 0,01....) okazało się, że mam problem z wchłanianiem(?). Zmiana leku też nic nie dała. Endo zmienił mi godzinę brania, biorę tabletke na noc (po 2h od ostatniego posiłku) i tarczyca się uregulowała. 🙈
ja narazie jeszcze nie mam żadnego leku , dopiero pierwszy raz będę szła , zobaczymy co mi powie. Pytam was bo wiecie ,stresuje mnie to wszystko mocno

Do góry