reklama
Pasibrzuch
Fanka BB :)
A u nas mała usiadła sama, tym razem tatuś potrzymał nóżki. Ale sukces jest, bo w ten najgorszy moment, kiedy trzeba bardzo się wysilić, żeby usiąść, daje sobie radę :-) no i prawie z płaskiego wstała, więc tym bardziej ;-)
haha no faktycznie ale napiszę że jeszcze nie udało mi się samemu wstać ...jak podam ręce to sam się podciągnie i wstanie a sam w łóżeczku nie no to teraz może będę mieć niespodziankę lada dzień ;PGratuluje.
Goska, Ty napisz, ze jeszcze D nie czyta i nie pisze, moze sie zmotywuje.
U nas jeszcze Mloda nie raczkuje. Pelza jak na partyzanta przystalo, tylek podnosi do raczkowania, ale samo raczkowanie jeszcze nie.
Pasi gratki dla Emilki jest postęp !!!
my też już zaczęliśmy raczkować, ale i tak młody bardziej preferuje czołganie. Idzie mu to szybciej
Do tej pory pełzał sobie po pokoju, a teraz jest go wszędzie pełno. Biega po całym mieszkaniu, a mama za nim
Poza tym klęczymy jak w kościele do modlitwy, tylko musi się czegoś przytrzymać i wspina się- to na krzesło , to na ławe
Do tej pory pełzał sobie po pokoju, a teraz jest go wszędzie pełno. Biega po całym mieszkaniu, a mama za nim
Poza tym klęczymy jak w kościele do modlitwy, tylko musi się czegoś przytrzymać i wspina się- to na krzesło , to na ławe
Ostatnia edycja:
Wszystkim zdolnym dzieciom gratulujemy:-)
Z raczkuje juz z prędkością swiatła
Wspina się wszedzie i staje gdzie tylko moze i zaczyna sie trzymać tylko jedną ręka:-)
Potrafi mówić je-dzie, je-dzie( dostyć zrozumiale) i patrzy na kierownice w samochodzie:-)
Z raczkuje juz z prędkością swiatła
Wspina się wszedzie i staje gdzie tylko moze i zaczyna sie trzymać tylko jedną ręka:-)
Potrafi mówić je-dzie, je-dzie( dostyć zrozumiale) i patrzy na kierownice w samochodzie:-)
Alez to niesamowite jaka u dzieci z tego samego miesiaca potrafi byc przepasc wrozwoju. (Nie pisze tego zlosliwe)
My na etapie raczkowania po schodach 6 schodkow w 15sek i do okienka na polpietrze a tam widac tate:-) i miejsce drugie -co bedzie jak stoje i sie puszcze ( po sekundzie klap i siedzi i tak 30 razy)a siada samodzielnie od 5ego miesiaca choc przyznam ze przy zmianie pieluchy to wolalabym aby jeszcze tego nie umiala;-)
My na etapie raczkowania po schodach 6 schodkow w 15sek i do okienka na polpietrze a tam widac tate:-) i miejsce drugie -co bedzie jak stoje i sie puszcze ( po sekundzie klap i siedzi i tak 30 razy)a siada samodzielnie od 5ego miesiaca choc przyznam ze przy zmianie pieluchy to wolalabym aby jeszcze tego nie umiala;-)
Alez to niesamowite jaka u dzieci z tego samego miesiaca potrafi byc przepasc wrozwoju. (Nie pisze tego zlosliwe)
bo u dzieci w tym wieku nawet 2 tygodnie roznicy to bardzo duzy kawal czasu. Moja urodzila sie na koniec miesiaca i niby tez ze stycznia ale moze byc o 4 tygodnie mlodsza od innego dziecka. Ale swoja droga to rzeczywiscie dzieci rozwijaja sie w bardzo roznym tempie.
A
Asiowo
Gość
dobra... to ja juz siedze cicho;-)
reklama
A
Asiowo
Gość
Dobra, nie było mojego posta, nie chce żeby kolejna wymiana zdan i poglądów skonczyła sie tym co zazwyczaj sie konczy.
Dziekuje, ze powiedziałyscie mi, ze sie myle i tyle w tym temacie. ;-)
Gosia... jakbys mogła zedytować swój post z moim cytatem..., nie chce burzy, bo widze, ze to do tego prowadzi, a nie było to moim zamiarem.
Dziekuje, ze powiedziałyscie mi, ze sie myle i tyle w tym temacie. ;-)
Gosia... jakbys mogła zedytować swój post z moim cytatem..., nie chce burzy, bo widze, ze to do tego prowadzi, a nie było to moim zamiarem.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: