reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

moje dziecko dzis odkryło, ze w przedpokoju wysi psa smycz i cały ranek kombinował, jak ją dosiegnąć:-D:-D:-D

moje dziecko narazie pływa w wannie, bo dopiero teraz od września zaczynają się zajęcia na basenie dla niemowlaków. Musze iść i się zapisać z małym

Ostatnia edycja:
reklama
heh to musze się mamie spytac czy robiła coś takiego ze mna , bo jestem dobra w matmie i swietnie czytam i dużo przede wszystkim :-D
ale kurka grac na żadnym instrumencie nie umiem buuuuuu :-(

ja tylko pod tym co napisała Kaja chciałabym dodac ze my juz pływac umiemy :-D

i która widziała na filmikach Boo grac na klawiszach też juz potrafi
o prosze
YouTube - Boozart :)

ale z tym pływaniem to serio pływa juz sam bo my 2x tyg zaliczamy basen :-)

Oj muzyk ci rośnie:) Ale do grania podchodzi tak delikatniusio jedną rączką..słodko:) Mój K jak się dorwał do pianina to myślałam że klawisze poodpadają hehehh i do tego skakał na kolanie u M też super to wyglądało.

U nas siadanie samodzielne od paru dni, pełzanie, dupka do góry i skacze jak zajączek:) I jak go trzymam jak stoi to "pstryka językiem" tak się cieszy:)

a ja napisze o umiejetnosci mojej coreczki, ktora mnie bardzo cieszy. Od wczoraj reaguje na slowa "daj mamie buzi" i wtedy sie do mnie przytula i przyssawa - doslownie do mojego polika. Az maz sie spytal co to za malinke mam na buzi hehe :) po takim okazywaniu uczuc jestem pozniej cala obsliniona ;)

u nas też całuski są pyszczek cały otwarty i ślini że hej tak samo mi robi jak ja coś jem jakby chciał mi to co w buzi mam zjeść

ja się muszę pochwalić że pozycja do raczkowania u nas opanowana :) teraz czekam aż ruszy ;)

a z nowości to jak jest zły rzuca mi się strasznie do tyłu nie raz o mały włos w coś by nie walnął i ja ledwo złapałam
nie wiem czy wasze dzieci też tak robią ???

Gosia moja tez sie rzuca jak zla ale starm sie ją opanowywac wtedy;-)tłuamcze grzecznie ze tak nie wolno a ona przestaje sie rzucac i zaczyna plakac;-)

a ta tak wogule to staneła dzis nóżkach własnych!!! i to gdzie? w wannie;-) mała akrobatka;-)

Moja Paulina oduczyła się siusiać w pampersa jak miała 2,5 roku, a było to tak......
Jej kolega o rok starszy Michał któregoś dnia na spacerku powiedział " Dzidzia, ty jeszcze pieluchy nosisz?" Paulina się zawstydziła, jak wróciliśmy do domu zdjęła pieluchę, wyrzuciła do kosza na śmieci i korzystała z normalnej toalety. Dodam, że nie wysadzałam jej na nocnik, bo moje dziecko bało się nocniczka. (Jak miała rok kupiłam taki z melodyjką, jak nasiusiała to zaczęło grać i się wystraszyła.

reklama
Justaa mój Mateusz robi zupełnie tak samo.Normalnie buziaki z językiem i otwartą paszczą.Może on całą mnie traktuje jak cycka:)

A jeszcze nauczył się gasić i zapalać światełko jak go trzymam na rękach (sam oczywiście jeszcze nie sięga do włączników)

Do góry