margolia
Zaangażowana w BB
uważam ze to nie przegięcie...choc ja swojego wysadzam na WC ;-)no nie mogę, przegięcie z tym wysadzaniem na nocnik 7miesięcznych dzieci heheh, też uważam na wszystko przyjdzie odpowiedni moment, i te ćwiczenia żeby dziecko szybciej raczkowało, chodziło...szok.
Margolia ja zacofana nie jestem sobie wypraszamty masz inne zdanie na ten temat i każda z nas ma inne po co się wku..;-)
żeby sie wypowiadac i miec własne zdanie trzeba znac temat, ja też uzywałam pampków, ale zaczełam czytac i czytac i sie okazało ze robie nimi straszna krzywdę swojemu dziecku juz nie mowie ze jest to nie eko ale chce zeby mój syn był zdrowy nie miał raka i nie był bezpłodny tylko dlatego ze ja uzywałam pampków....
dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy co jest w pieluszka jednorazowych...mnie to przeraża...
zyjemy w czasach gdy informacja jest dostępna od reki w internecie...
poczytajcie o tym jak sie robi pieluchy jednorazowe, jak one działają na dzieci jakie sa nastepstwa jakie choroby.
sa rózne rodzaje pieluch wielorazowych, miedzy innymi takie co sie nazywaja kieszonki, w srodku jest wkład chłonny a od srodka jest materiał który przyjmuje i izoluje mocz dziecka od skóry i dziecko pomimo siusiania ma dalej sucho jak w pampku ;-)
ja dbam o zdrowie mojego dziecka ;-)
co do rehabilitacji, to sa zwyczajne cwiczenia nic strasznego....pozatym jak mi wytłumaczycie fenomen metody bobath skoro mówicie ze maluszków nie trzeba rehabilitowac i z nimi cwiczyc;-/
ja z moim malcem mało cwicze... uwazam ze noszenie w chuście wystarczająco stymuluje mu miesnie ;-)
oj...własnie sobie przypomniała ze to co piszecie to metoda kontinuum gdzie dziecko samo sie wszystkiego uczy i dopiero jak nas potrzebuje daje znac o tym....jesli miałyście na mysli taka metode wychowania zwana kontinuum to przepraszam, tą metodę popieram w 100%
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
metoda wspaniała i daje bardzo duzo czasu wolnego na nasze uciechy bez olewania dzieciątka ;-)