poczytajcie te informacje ktore mozna sciagnac na stronie, ktora podalam. Mnie tez wydawalo sie to niemozliwe, zeby takie male dziecko rozumialo co robi ale tak jak autorka mowi, jesli zacznie sie wczesnie i nie bedzie sie stosowalo pampersow tylko pieluszki wielorazowe to szybko sie zorientujesz po znakach jakie Ci dziecko daje, ze chce siusiu. A przy uzywaniu pampersow nie bedzie juz nawet czulo ze siusia bo w nich jest sucho i przez to przestaje komunikowac swoje potrzeby.
To wszystko teoria a jak mi pojdzie to zobaczymy. Dzisiaj moja corka siedziela caly dzien tylko w majteczkach albo bez nich, zebym mogla zobaczyc jak sie zachowuje tuz przed siusianiem. I wg Twojej teorii powinna sikac caly czas a jak ja sadzalam na nocnik co jakis czas to zawsze sie tego troche uzbieralo. No i przede wszystkim trzeba miec mnostwo cierpliwosci i wytrwalosci zeby sadzac dziecko czesto na nocnik albo przebierac jak sie zmoczy.
To wszystko teoria a jak mi pojdzie to zobaczymy. Dzisiaj moja corka siedziela caly dzien tylko w majteczkach albo bez nich, zebym mogla zobaczyc jak sie zachowuje tuz przed siusianiem. I wg Twojej teorii powinna sikac caly czas a jak ja sadzalam na nocnik co jakis czas to zawsze sie tego troche uzbieralo. No i przede wszystkim trzeba miec mnostwo cierpliwosci i wytrwalosci zeby sadzac dziecko czesto na nocnik albo przebierac jak sie zmoczy.