reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

reklama
mój tez tak robi ale nie uważam że potrzebne są mu jakieś ćwiczenia co innego jakby miał nasze dzieci więcej miesięcy ale rehabilitacja raczej im nie potrzeba same sobie wyćwiczą co muszą mojemu sporadycznie się już udaje wyprostować ręce jeszcze troszkę potrenuje i będą efekty ;)

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom- umiejętności.

My też dopiero siedzimy, ale jesteśmy prawie najmłodsi:-D:-D:-D No i pare razy udało się z pozycji leżącej usiąść:-D:-D:-D
Co do raczkowania, to też jesteśmy w tyle, bo narazie to się podnosi na łokciach (dupa, brzuch w górze i opiera się na łokciach). Próbuje coś kombinować, przesówa nogi, ale nie wie co robić z rękami. Za to pełza doskonale i w najdalszy kąt zajdzie. Ostatnio odkrył w domu grzejnik i kabel za lodówką, ale nie zdążył tam dojść. Tylko teraz ciągnie go w tamtym kierunku;-):-D
Poza tym mówimy w jakimś niezidentyfikowanym języku, chyba po chińsku;-):-D:rofl2:

A Alanek mówi już słowa:tata,dada,baba,no i dzisiaj usłyszałam mama:-)

Alanek się śmiesznie przemieszcza:-pnie nazwałabym to pełzaniem hehe bo on inaczej się przemieszcza:rofl2:hmm przesuwa się na doopce:-Dalbo siądzie stanie na czterech potem na brzuch lekko się przesunie lub obróci potem siądzie i doopka się przesunie i tak w kółko aż dotrze do celu:-Dnie wiem jak nazwać Alanka "wędrowanie" haha:-D:-p

No to czas na nas :) Damian juz sam pięknie siedzi. Bardzo rwie sie do stania. Pozycja czworacza opanowana pięknie na łapkach i na kolankach i uwaga dzis pierwszy raz przesunoł łapki do przodu ale nóg nie co zakończyło sie upadkiem. Od paru dni woła BABA. Próbuje sam chwytać łyzeczke z jedzonkiem jak go karmie a jak mu jej niepodam to obraza i nie je !!! Była juz kilku krotna próba samodzielnego podniesienia sie z pozycji leżącej do siadu z podłogi a w wózku bardzo sztywno trzyma głowe wogule niechce sie oprzeć.

gratulacje dla wszystkich maluchów
patrysia zazdroszczę słowa mama:)))))))

u nas n nową umiejętnością jest przybijanie piątki:)

D wstaje na kolana w łóżeczku heh ;-):-D a trzęsie się przy tym że aż strach :sorry2: wiem że to pikuś do innych dzieci ale mama z niego dumna :-);-)

dziewczyny a powiedzcie mi czy sadzacie juz swoje dzieci na nocnik? bo ja kupilam kilka dni temu i powiem szczerze, ze jestem milo zaskoczona bo Natalka od razu bez problemu sie na nim zalatwia - oczywiscie siusia tez w pieluszka ale jak ja posadze na nocnik to ma taka skupiona mine i zawsze z siebie cos wydusi;-)

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi czy sadzacie juz swoje dzieci na nocnik? bo ja kupilam kilka dni temu i powiem szczerze, ze jestem milo zaskoczona bo Natalka od razu bez problemu sie na nim zalatwia - oczywiscie siusia tez w pieluszka ale jak ja posadze na nocnik to ma taka skupiona mine i zawsze z siebie cos wydusi;-)

W tym wieku to jeszcze dość niebezpieczne - 1 zbyt miękki kręgosłup; 2. odbyt a raczej zwieracz jest jeszcze zbyt słaby i może zrobić się przepuklina.

Do góry