reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Ja jakaś niekumata jestem. 17 lat temu metoda Vojty to było uciskanie konkretnych punktłów na ciele w różnych pozycjach ale w większości leżącej. Dotykało się palcem pukt i trzymało. Jakaś teraz jest metoda Vojty bis chyba czy cus ihih

reklama
Ja jakaś niekumata jestem. 17 lat temu metoda Vojty to było uciskanie konkretnych punktłów na ciele w różnych pozycjach ale w większości leżącej. Dotykało się palcem pukt i trzymało. Jakaś teraz jest metoda Vojty bis chyba czy cus ihih

Kaja - masz rację, bo tak naprawde w tym ćwiczeniu zwanym I faza obrotu uciska się pod 6 żebrem (niestety dość mocno) i blokuje główkę dziecka prowokując do zgięcia nóżek i odwiedzenia rączki do tyłu.
Nadineczka - to są bardzo trudne ćwiczenia, ja uczę się je wykonywać u rehabilitanta i nie za bardzo kumam o co chodzi, a na podstawie netu to nie ma szans, by je wykonywać

Black i inne mamcie- gratulację dla Was i Waszych pociech!!!!!!!

Mari_anna dziękuję za Twój komentarz bo też chciałam z C poćwiczyć, on ewidentnie w tej kwestii opóźniony, ale z opisu Black nic nie zrozumiałam....i już nie chciałam znowu pisać że jestem tępa, ale tak się poczułam....Dzięki Tobie mi lepiej!!!!

Nadineczka, to tak jak ja :tak:Moja potrafi się przewracać, ale jej się nie chce,bo 2 razy dopiero to zrobiła ... ale czekam cierpliwie, aż jej się zachce ;-)
A skarpetki do niedawna też każde ściągała, ale teraz ma już tak grubaśne nogi, że się trzymają i nawet odciski zostawiają :baffled:

A przed chwilą patrzę, a moje dziecię leży, trzyma się za kostki i nogi w górze :rofl2: do paszczy jeszcze nie sięga, ale jak na takiego grubasa, to i tak całkiem sprawna :-p

reklama
Moje dziecko mnie dziś zaskakuje!! Pokazałam mu parę razy jak z plecków na boczek i na brzuszek ! I on dziś sam to stosuje!! Sam:-)
Klade go na plecach na macie bo jest po jedzeniu, za chwilę myk... na brzuszku jest i ulane... wycieram, przewracam a za kilka minut myk.. jestem na brzuszku, smieje się, bawi... ulewa. Wycieranie, on ma ubaw i na plecki i trzeci raz to samo :-D

Do góry