Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na spokojnie i nic na siłę, bo będzie się małemu kojarzyło źle siadanie do jedzenia i z tym się może też pojawić problem, a przecież chodzi żeby niedogodności skorygować a nie podwoić. Może nadejść dzień że sam się upomni o posadzenie lub poprostu nie będzie sprzeciwu z jego strony, ale narazie możesz zaproponować żeby usiadł na malutkim krzesełku przy niskim stoliku, możecie usiąść do posiłku i zobaczyć jego reakcje, czy chce widzieć co znajduje się na stole, czy chce dołączyć, dużo tłumaczyć, gdzie jest jedzonko, gdzie każdy ma swoje miejsce, dlaczego lepiej / łatwiej / wygodniej będzie mu się jadlonw...Tylko jak go posadzic, wygina sie nie chce usiasc, walnal glowa w bok oparcia, zeslizuje sie. Ciezka sprawa zeby go posadzic.
Wydaje mi sie teraz ze uderza glowa z powodu zebow. Jest strasznie placzliwy, ciezko go uspokoic, nie spi do trzeciej w nocy, nie ineteresuja go za bardzo zabawki. Uspokaja sie tylko jak sie go nosi. Nigdy tak sie nie zachowywal jak teraz. Jak wychodzily mu jedynki i dwa dolne to nie bylo tak jak teraz. Czy dobry jest Dentinox- Gel N na dziasla?Obserwuj. Jak nie będzie przechodziło no to wiadomo, trzeba pokazać dziecko komuś kto się na tym zna.
Na wieczór jak się bardzo męczy możesz podać paracetamol, destinox uzywalam nawet pomagałWydaje mi sie teraz ze uderza glowa z powodu zebow. Jest strasznie placzliwy, ciezko go uspokoic, nie spi do trzeciej w nocy, nie ineteresuja go za bardzo zabawki. Uspokaja sie tylko jak sie go nosi. Nigdy tak sie nie zachowywal jak teraz. Jak wychodzily mu jedynki i dwa dolne to nie bylo tak jak teraz. Czy dobry jest Dentinox- Gel N na dziasla?
ale robi tak bo się złości? ile ma miesięcy?Moj synek od kilku dni uderza czolem w lozko, ma od tego czerwony slad na czole. Boje sie ze zrobi sobie krzywde. Mial ktos podobny problem?
Wlasnie skonczyl 12 miesiecy. Wydaje mi sie ze robi tak z powodu zebow i moze tez jak sie zlosci. Robi tak rowniez jak placze i krzyczy, stoi przy poreczy i uderz w nia czolem. Ma na czole czewone zgrubienie chyba nabil sobie malego guza. Kiedy to minelo?ale robi tak bo się złości? ile ma miesięcy?
Mój jak miał ok roczku, to kiedy się wkurzył na coś to uderzał czołem w podłogę. Ale wtedy był mega zły, dochodził płacz i krzyk
Kiedy podałaś pedicetamol też tak robił ?Wlasnie skonczyl 12 miesiecy. Wydaje mi sie ze robi tak z powodu zebow i moze tez jak sie zlosci. Robi tak rowniez jak placze i krzyczy, stoi przy poreczy i uderz w nia czolem. Ma na czole czewone zgrubienie chyba nabil sobie malego guza. Kiedy to minelo?
Paracetamolu nie podawalam bo nie bylo takiej potrzeby. Ciezkie to jest bo teraz malo sie skupia na zabawkach.Kiedy podałaś pedicetamol też tak robił ?
Odciagaj za każdym razem jego uwagę.
On jeszcze nie chodzi. Nie jest caly czas w lozku tylko czasami. Nie spi w tym lozeczku ( to lozko turystyczne), spi w lozeczku ze szczebelkami, W tym sie buja na czworakach, chodzi przy poreczy. nie mialas ani lozeczka turystycznego ani kojca? Boje sie by raczkowal po domu, mam niezrobione schody, moze sie przewrcoci na glowe raczkujac po podlodze, uderzyl w meble itp. Jak sie bawimy to na duzej maci i na macie tez raczkuje.Może zrezygnuj poprostu z wkaldania do łóżeczka, tylko na spanie i odrazu po przebudzeniu wyciągaj. Skoro nie robi tego o nic innego tylko tam to unikaj. Ja córki do łóżeczka w dzień nie wkładałam wogole, nie było potrzeby.