reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uczucie kopania w brzuchu po ciąży

Mythopoeia

Fanka BB :)
Dziewczyny, jestem 5 miesięcy po porodzie i od jakiegoś miesiąca coś mnie kopie w brzuchu 😂 zupełnie jak w ciąży, robię coś sobie i nagle aż ppdskakuję ze strachu, bo jest takie mocne bum. Oczywiście w ciąży nie jestem, to nie jest nawet możliwe, żebym była w tak zaawansowanej ciąży, bo 21 tygodni temu rodziłam :D
Czy ktoś też tak miał? Czy to mój organizm jest bardziej przeczulony po ciąży?

reklama
Również miałam i w sumie miewam nieraz nadal (jestem prawie 10lat po porodzie i ponad rok po poronieniu). Także to raczej normalne.

Ojej, a ja myślałam że schizuje bo jeszcze wczoraj jakbym czuła ruchy dziecka, a jestem 6 tyg po porodzie😄 wcześniej czułam je mocniej, dosłownie jakby kopał mnie dzidziuś, teraz sporadycznie. Dodam, że tesknilam za ciążą i uczuciem czucia dzidzi w środku. Czyli to jednak normalne ;)

To nie ma nic do rzeczy, bo ja w ciąży nienawidziłam być i absolutnie za tym nie tęskniłam, a i tak czułam :D
To chyba jak z amputowanymi konczynami. Ludzie czują ból np nogi której już nie ma. Uczyłam się o tym na studiach, ale o fantomowym kopaniu płodu nie słyszałam wcześniej. Poczytam więcej o tym, bo mnie zaciekawił temat ;)

reklama
Tez mam od lat takie kopniaki. Do tego jak leżę na plecach widze jak w brzuchu sie poruszają jelita, pojawia sie górka i przesuwa wyglada to tak jakby dziecko przesuwało np nóżki pod skóra a to tylko gazy😉

reklama
Do góry