reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Aniu, super wiadomość, że Robert grzecznie siedział i dał sobie zbadać oczka :tak: Ja jednak mam nadzieję, że nie będzie musiał nosić okularków. Jakoś szkoda mi tych maluszków w okularkach :-( Choć jeśli ta druga lekarka postawi taką diagnozę to lepiej by mały je nosił :dry: Jest wtedy szansa, że faktycznie wada mu minie (moja siostra też nosiła i jej przeszło, do teraz nie musi nosić okularów). Te krople to ja bym chyba podawała dalej do wizyty u lekarki.
Trzymam nadal za was kciuki :tak:

Ja mam zamówioną wizytę z Witkiem do okulisty na 7 kwietnia na 19 :szok::baffled: Ciekawe jak teraz będzie się zachowywał :dry:

reklama
Hurraa, okularow nie bedzie. :-D
Badenie bylo komputerowe i wada wyszla +2. Lekarka stwierdzila, ze w takim razie ma pewnie te =3 bo to juz jest te 4 dni bez zakraplania, wiec moze byc taka roznica.
No ale powiedziala, ze takim dzieciom daje sie okulary jak maja wade +5 lub wiecej. wada +3 to wada fizjologiczna i nie trzeba jej korygowac okularami, bo czy Robert bedzie je nosil czy nie, to ona sie bedzie pomniejszac.
Kazala nam przyjsc jak skonczy 3 latka i wtedy zobaczymy. Jezeli sie bedzie utrzymywac to wtedy dostanie okularki, bo juz bedzie madrzejszy i chetniejszy do tego, zeby je nosic, a jezeli sie zmniejszy,tzn. bedzie +2 lub mniej t wogole nie bedzie musial nosic.
A i zez jest, ale to jest zez wlasnie od tej wady nic z nim nie trzeba robic, a poza tym pewnie bedzie mial zeza po tatusiu.
Bylam w szoku, bo babka rozmawiala z nami moze z 5 minut ( tak, ze siedzielismy naprzeciwko siebie), patrzala glownie na mnie, a zauwazyla, ze Piotrek ma lekkigo zeza, gdzie u Niego go wlasciwie nie widac. Po tym stwierdzilam, ze jednak byla warta tej kasy. :tak:
Wogole, zrobila super wrazenie na nas. Ma fajne podejscie do dzieci i wszystko wytlumaczyla. Naprawde wzbudza zaufanie.
Ciesze sie, ze do Niej poszlismy.

aph super wiesci, faktycznie az sie milo wychodzi z takiej wizyty gdzie jest konkretny i przyjemny lekarz...ciesze sie ze na takiego trafiliscie i oczywiscie ze z oczkami ok:tak::-)

Aniu, super!!!!! Całe szczęście, że to wada fizjologiczna :tak: A ja u Piotra nie widziałam zeza, ale cóż - nie jestem okulistą i sama kiepsko widzę :-D:-D:-D:-D:-D Wielki buziak dla Roberta za dzielność :tak:
To teraz masz wypróbowanego lekarza i wiesz gdzie iść za rok :-D:-D:-D:-D

reklama
Monia, no wlasnie. Prawie nikt nie wie, ze Piotrek tego zeza ma, bo ma go momentami i naprawde malenki jest. Dlatego stweirdzilam, ze babka wie co robi. :-D:tak:

Do góry