reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U pediatry

Aniu, super wiadomość, że Robert grzecznie siedział i dał sobie zbadać oczka :tak: Ja jednak mam nadzieję, że nie będzie musiał nosić okularków. Jakoś szkoda mi tych maluszków w okularkach :-( Choć jeśli ta druga lekarka postawi taką diagnozę to lepiej by mały je nosił :dry: Jest wtedy szansa, że faktycznie wada mu minie (moja siostra też nosiła i jej przeszło, do teraz nie musi nosić okularów). Te krople to ja bym chyba podawała dalej do wizyty u lekarki.
Trzymam nadal za was kciuki :tak:

Ja mam zamówioną wizytę z Witkiem do okulisty na 7 kwietnia na 19 :szok::baffled: Ciekawe jak teraz będzie się zachowywał :dry:

reklama
Hurraa, okularow nie bedzie. :-D
Badenie bylo komputerowe i wada wyszla +2. Lekarka stwierdzila, ze w takim razie ma pewnie te =3 bo to juz jest te 4 dni bez zakraplania, wiec moze byc taka roznica.
No ale powiedziala, ze takim dzieciom daje sie okulary jak maja wade +5 lub wiecej. wada +3 to wada fizjologiczna i nie trzeba jej korygowac okularami, bo czy Robert bedzie je nosil czy nie, to ona sie bedzie pomniejszac.
Kazala nam przyjsc jak skonczy 3 latka i wtedy zobaczymy. Jezeli sie bedzie utrzymywac to wtedy dostanie okularki, bo juz bedzie madrzejszy i chetniejszy do tego, zeby je nosic, a jezeli sie zmniejszy,tzn. bedzie +2 lub mniej t wogole nie bedzie musial nosic.
A i zez jest, ale to jest zez wlasnie od tej wady nic z nim nie trzeba robic, a poza tym pewnie bedzie mial zeza po tatusiu.
Bylam w szoku, bo babka rozmawiala z nami moze z 5 minut ( tak, ze siedzielismy naprzeciwko siebie), patrzala glownie na mnie, a zauwazyla, ze Piotrek ma lekkigo zeza, gdzie u Niego go wlasciwie nie widac. Po tym stwierdzilam, ze jednak byla warta tej kasy. :tak:
Wogole, zrobila super wrazenie na nas. Ma fajne podejscie do dzieci i wszystko wytlumaczyla. Naprawde wzbudza zaufanie.
Ciesze sie, ze do Niej poszlismy.

aph super wiesci, faktycznie az sie milo wychodzi z takiej wizyty gdzie jest konkretny i przyjemny lekarz...ciesze sie ze na takiego trafiliscie i oczywiscie ze z oczkami ok:tak::-)

Aniu, super!!!!! Całe szczęście, że to wada fizjologiczna :tak: A ja u Piotra nie widziałam zeza, ale cóż - nie jestem okulistą i sama kiepsko widzę :-D:-D:-D:-D:-D Wielki buziak dla Roberta za dzielność :tak:
To teraz masz wypróbowanego lekarza i wiesz gdzie iść za rok :-D:-D:-D:-D

reklama
Monia, no wlasnie. Prawie nikt nie wie, ze Piotrek tego zeza ma, bo ma go momentami i naprawde malenki jest. Dlatego stweirdzilam, ze babka wie co robi. :-D:tak:

Do góry