reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U pediatry

reklama
dzielny Robercik:tak:

:tak::tak::tak:
Oj dzielny.
Nawet nie jeknal dzisiaj na tym badaniu. Zbyt przyjemne to one pewnie nie bylo, ale spokojnie siedzial mi na kolanach i bal sobie w oczko pozagladac. Ale niestety wiesci sa nieciakawe.
Zeza lekarka nie stwierdzila, ale doszukala sie wady wzroku na obu oczkach +3 i przepisala nam okulary +1,5 do noszenia caly czas. :-(
W poniedzialek ide do tej prywatnej i zobacze co mi powie, mam nadzieje, ze jednak cos innego, no ale jak bedzie trzeba to trudno, bedziemy nosic okularki. Powiedziala, ze powinien je nosic minimum godzine a najlepiej tak ze 2, 2ipol dziennie. :zawstydzona/y:
Ciezko to widze. :no:

Aph, no to ciężko pewnie będzie się przyzwyczaić do okularów, na początku podejrzewam nie będzie chciał nosić. JA często w pracy widzę dziewczynkę z mamą w okularkach właśnie, wiekowo do naszych podobna, podziwiam, że nie zdejmuje z nosa:-(.
Aph, tym razem nie szpiegowałam, to był przypadek:tak:.

Ahp dobrze, że był grzeczny, bo byś pewnie niezłe ciśnienie miała :sorry2:, ale spora ta wada u niego chyba co? :-( Okularki dla takich dzieci to widziałam całe plastikowe i jakby elastyczne, że nie da się połamać. Ciekawa jestem jak będzie u Nas :unsure:. Tomek na prawe oko ma -1, a na lewe -3 i cylinder -2 (chodzi właśnie o astygmatyzm) i jak braliśmy okulary to babka jakoś sumowała i wychodziło -5 :eek:. Ale on faktycznie na te lewe bardzo słabo widzi :-(.

Lekarka mi powiedziala, ze to jest czesta wada u dzieci i ze w 90% cofie sie do zera, ale trzeba te okulary nosic.
Tak wiec jest szansa, ze moze po jakims czasie bedziemy mogli sie ich pozbyc. Oby, bo to kurcze jednak zawsze stres, ze sie gdzies przewroci i cos sobie zrobi.

Nie wiem jeszcze co i jak, ale w NFZ juz podpisalam zlecenie na okulary dzieki temu mamy miec taniej. :-D

Aph, no niezbyt dobre wieści:zawstydzona/y:, ale miejmy nadzieję, że się cofnie:tak:. Teraz tylko trzeba przekonac Robercika do tych okularków:sorry2:. Trzymam kciuki;-)

o jaaaa, kurcze szkoda ze musicie miec te okularki, mam nadzieje ze sie do nich przekona a niedlugo nie beda potrzebne:tak:
Niko przeciwsloneczne zaraz sciaga:baffled:
ale ja tez mam wade wzroku -1,5 i -2, nawet prawko musze zmieniac co 3 lata:wściekła/y::wściekła/y: to ciekawa jestem czy mlody nie ma:confused:

reklama
Dzieki Dzieczyny, no mam nadzieje, ze nie bedzie zle, choc przeciwsloneczne zrzuca szybciej niz zalzy, no ale tlumacze to sobie tym, ze ma ciemne i pewnie slabiej przez nie widzi :sorry2:

W poniedzialek na 15:50 mamy wizyte u tej prywatnej okulistki, zobaczymy co mi powie. Wcisnela nas przed pacjentami, bo gabinet na czynny od 16, no ale w sumie za 150zl :baffled: to tez bym wciskala pacjentow. Mam nadzieje, ze bedzie warta tej kasy. :dry:

Do góry