reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Dziewczyny a miala ktoras to znieczulenie dla ciezarnych? Podobno jakies jest...mi tez dokucza zab, po zdjeciu aparatu pewnie mam tam jakis ubytek, ale nie wiem co ze znieczuleniem:/

Z tego co wiem to normalnie znieczulają tylko samą lidokainą, bez noradrenaliny czyli tej substancji która obkurcza naczynia krwionośne, dlatego po usunięciu troszeczkę bardziej krwawi.

Wiem, że usuną tyle że stomatolog u której byłam się właśnie zastanawiała czy ktoś się tego teraz podejmie czy każą jeszcze troszkę poczekać.

corotina a to zależy czy górna czy dolna, ja juz usunęłam górne, pobolało 2 dni i już - slicznie się zagoiły, ale musiałam też wyrawć piątkę, bo tak mi się połamała że zostały tylko wiórki i z tym juz była jazda 2 tyg, ból ogromny już myslałam że mam suchy zębodól, wzięlam sama antybiotyk i zaczęło się goić, ale i tak każdy przechodzi to inaczej.

więc powodzenia jutro Marta

ja wyrywana mialam dolna, lezala w poziomie :baffled: samo rwanie nie boli wiadomo znieczulenie ale po to mialam jazde :-D
przed wyrwaniem mi robili rtg i uprzedzili ze bedzie wesolo :rofl2:

Cortina te dolne chyba sa bardziej upierdliwe:)) moja rosla pod dziaslem i korzen miala zawiniety o inny:/ dostalam kilka razy znieczulenie bo ciagle czulam bol, ab potem bialam lej po bombie! Bol 2 tyg. Jadlam tylko zupki i mielone papki hehe do tego nie dalam sobie tego zaszyc bo po godzinie wyrywania mialam juz zdretwiala cala buzie i zgniecione dziaslo:( po rtg 2 panie odmowily mi wyrwania:/

Hej :) u mnie na szczęście nie było tak źle- po obejrzeniu ząbka zdecydowali rwać bez rtg. Najpierw taka młoda rezydentka kilka razy podważała ale nie miała siły. Przyszedł rezydent, przycisnął mnie do fotela i dwa razy szarpnął- po wszystkim. Cała operacja trwała 15 minut z przeglądem uzębienia i znieczuleniem. Póki co nie boli :)

Dziewczyny, mnie też męczą cholerne zęby mądrości.. Nawet na własnym ślubie miałam lekko spuchnięty policzek i nic nie mogłam jeść..Teraz na nowo jeden się odzywa:/ Słyszałam, że w ciąży dziąsła są bardziej przekrwione i podatne na takei rewelacje..

ja dobrowolnie chyba nie am sobie już zęba wyrwać. Raz się zdecydowałam, 2 lekarki rwały, jedna mnie trzymała, 3 znieczulenia nie pomogły, efekt jest taki że zęba nie mam a korzeń mam do dzisiaj:(
a teraz mam takiego dentystę który robi wszystko żeby ratować zęby:tak: i już nie jednego mi uratował, fakt że za jednego np zapłaciłam coś ok 1200zł ale lepiej wydać na naprawę niż być bez zębów:)

reklama
mojego nie dało się ratować już, był tak daleko osadzony że prawie w gardle i ciężko tam było dotrzeć szczoteczką do zębów a co dopiero jakimś sprzętem stomatologicznym. Teraz zaczyna boleć, najgorsze że z tego wszystkiego rozbolała mnie głowa a jak się położyłam to dziura po zębie rwała niemiłosiernie. I tak biedna siedzę w fotelu i nie wiem co ze sobą począć by czuć się lepiej.

Chciałabym żeby już był piątek :) mam wizytę u ginka o 9 i nie mogę się doczekać

Do góry