reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Jestem dzis po wizycie. Gin zrobił mi usg- to już moje 4 w tej ciąży. Młody obrócony już główką na dół, strasznie mnie ciśnie na spojenie łonowe i na nerw kulszowy. Normalnie ostatnio wstaję o 4 w nocy bo nie mogę już dłużej leżeć, tak mnie boli kręgosłup i nogi. A lekarz mi na to że niestety nic się nie da na to poradzić- nie wolno rozgrzewać ani żadnych maści czy środków przeciwbólowych. Pozostaje mi tylko ciepły prysznic i delikatny masaż, który funduje mi wieczorami mąż.
Za to cukrzycę ciążową opanowałam dietą, kłuję się teraz już 4 razy dziennie (na początku po 7 razy) i nie mogę przekroczyć 130 godzinę po posiłku. Ale nie macie pojęcia jak mnie wszystko kusi. Jeszcze do tego syn dostał od Mikołaja mnóstwo słodyczy i co otworzę barek to mnie skręca. Cały czas głodna jestem. Dostałam skierowanie na kolejne badania krwi i moczu, ale to zrobię dopiero przed świętami.

reklama
eg16 współczuje Ci diety i tego kłucia się , ja też się kułam na początku ciąży :baffled: Hmm zaciekawiłaś mnie tym, że nie możesz spać bo Cię nogi i kręgosłup boli- bo mnie od kilku dni tak samo. W poniedziałek mam wizytę to się dowiem o co chodzi u mnie. Jeszcze raz współczuje diety nie tylko Tobie ale i wszystkim dziewczynom co przez to przechodzą.

Ojjj z tym spaniem to rzeczywiscie coraz wiekszy problem :baffled:
Dziewczyny ja juz mialam 8 razy USG w ciazy, a mala ciagle dupka w dol :szok:

maron- spokojnie, jeszcze ma czas. Mój Daniel był do 35tc główką w dół i się nagle odwrócił... Więc mnie już nic nie zdziwi.

wiem, jeszcze moze sie przekrecic :-) a jak nie to trudno :-) przyjme wszystko na klate :-D podobno zwykle do 34 tc odwracaja sie dzieciaczki, bo wtedy najlatwiej, pozniej juz maja ograniczone ruchy :-)

Ja to codziennie gadam do brzucha żeby leżała tak jak leży czyli głowką w dół, mam nadzieję, że nie zrobi psikusa jak jej brat. Nieeee chce CC :(

a ja chyba chcialabym, przeraza mnie wizja porodu, ale jak mowie damy rade tak czy tak :-) wczoraj zadzwonila do mnie dziewczyna, z ktora lezalam w szpitalu w 22tc :-) ma sliczna 1,5 miesieczna coreczke :-) w szpitalu spedzilysmy ze soba tylko pol dnia, a wczoraj rozmawialysmy przez telefon 3 godz :szok::-D opisala mi wszystko ze szczegolami :-) rodzila 1,5 godz :szok::-) no ale corcia miala tylko 2900 g :-)

Mój też był cały czas w połozeniu miednicowym niedawno się odwrócił i już jest główką do dołu..a tak się martwiłam..A tak niesamowicie bryka że KTG przerywało he he kopnął nawet glowicę do usg aż pani dr cofneła rękę ze smiechem..

reklama
byłam u lekarza. Wyniki badań ok, morfologia, mocz.....Mogę odstawić nospę bo macica się ruszyła i jest już w normie, co bardzo mnie ucieszyło bo to znaczy że mała też podrosła:-)
serduszko 142 na minutę ale to jak zawsze.

Jedynie co to królewna cały czas siedzi na pupci, i niestety cały czas czuję jej głowę pod żebrem....powinna się już obracać łebkiem w dół, noo zobaczymy....ma jeszcze troszkę czasu

dostałam w przychodni próbki nivea i ziai. Różne książeczki, płytkę z tym jak kąpać i przewijać noworodka. No i proszek Jelp

Do góry