reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

I po wizycie... Mala wazy 2 kg, jest juz obrocona glowka do dolu. Lekarz stwiedzil, ze wszystko w porzadku:) a bol w dolnej czesci brzucha, ktory mi dokuczal jednej nocy moglbyc wynikiem obracania sie malej. Dostalam globulki na uplawy ( mam biale, ale o nie przyjemnym zapachu):/. I tabletki rozkurczajace w razie gdyby brzuch dokuczal. Badanie moczu i toxoplazmy( tutaj go robia co miesiac). Padam z nog, chyba stres opadl bo oczy mi sie kleja. No i w czwartek spotkanie z anestezjologiem...

reklama
Ja też już po wizycie! Wszystko ok, dzidziuś rośnie prawidłowo, waży ok 1600 gram i kopie jak szalony! Położenie główkowe, więc chyba spróbuję rodzić naturalnie! W razie jakichkolwiek komplikacji wezmą mnie od razu na stół, nie czekająć tak długo jak z pierwszym dzieckiem!
A i dalej mam trzymać dietę bezcukrową, bo ten cukier w moczu, mimo że nie świadczy o cukrzycy (w krwi był ok) to jednak za wysoki jest i lepiej dmuchać na zimne!

Właśnie wróciłam do domu. Mały prawidłowo się rozwija, waży 1600 gram, macica w porządku tylko mam problem z szyjką bo prawie jej nie mam :sorry2:Nie wolno mi dźwigać ani za dużo chodzić, pozwolił mi jeszcze pracować ale tylko do końca miesiąca. Inaczej może skończyć się szpitalem. Jestem zła sama na siebie bo przesadziłam ostatnio z porządkami.

Zapomniałam napisać, że lekarz mi przepisał luteinę dopochwowo dwa razy dziennie i 3 razy dziennie aspargin. Do tego pobrał mi próbki na zrobienie posiewu paciorkowca. Muszę zawieźć rano do analizy pobraną próbkę.

No wlasnie, a ja sie troche wkurzylam, bo chcialam zeby mi zmierzyl, to stwierdzil, ze nie ma takiej potrzeby za kazdym razem sprawdzac, ze ostatnio byla mierzona w listopadzie i jest ok. A miala wtedy cos kolo 5 cm.

reklama
ja to w ogóle od początku ciąży nie byłam badana wewnętrznie.....nie wiem, moze tak jak pisze Lady widzą na USG że wszystko ok i dlatego nie badają?

We wtorek jadę wprywatnie to się wszystkiego wypytam

Do góry