reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
a ja była wczoraj na wizycie z wynikami badań i założyli mi kartę ciąży - więc teraz się czuję pełnoprawną ciężarówką :-D
trochę hemoglobina i inne takie mi kiepskie wyszły więc łykam biofer 3xdz
kolejna tabletka w te czy we wte nie robi mi róznicy ;)
doktorek na szybciutko chciał sprawdzić czy serduszka biją, więc ja szybciutko wyskoczyłam z majteczek a on do mnie że przez brzuch zrobimy :-) i tak leżałam bez tych majtek hihi - jak ja tego nie lubię :zawstydzona/y:
ale oba serduszka biją i to jest najważniejsze

a kolejną wizytę mam z 3 tyg (chciał za 4 ale wypadał mu urlop w tym czasie), to będzie 11 tyg i będziemy robić przezierność i oczywiście trochę zaczynam pękać, aż mi się całą noc ta przezierność śniła
jak tu wytrwać o zdrowych zmysłach do końca ciąży ?

Maron to chyba bedziesz pierwsza...albo jedną z pierwszych, na pewno bedzie wszystko dobrze:) Juz czekam na relację:) ja mam jeszcze trzy tygodnie...piątek 05.08 o 16.40....odliczam czas:)

lady87 ja robię USG u swojej gin (u niej USG kosztuje 80 pln). Termin mam na 25 lipca, to będzie dokładnie 11 tydz i 6 dz. Ale i tak wybiorę się na drugie do Invicty (gdzie niestety cena jest już koło 200 pln ) przede wszystkim z powodu sprzętu który tam mają. Ale też dlatego że ciągle słyszę że jeden lekarz mówi tak a drugi inaczej, więc sprawdzę czy ich wersję będą zbieżne.

A swoją drogą takie prenatalne badanie to w 3d też mogą robić?

Ostatnia edycja:
jan robie prenatalne tez u swojej ginekolog :-) teraz kupila sobie jeszcze lepszy sprzet :-) ja zawzse usg mam w cenie wizyty, wiec bede placic normalnie :-) ogolnie wizyty mam co 4 tygodnie, a teraz kazala przyjsc za 3 tyg bo malenstwo bedzie mialo akurat 12 tyg i bedzie w sam raz do badania :-) tak powiedziala

Ja tez mam u swojego ginekologa i w sumie nie pytałam się o koszt...czy to bedzie dużo drożej niz normalnie....mam nadzieje ze nie...
A co wyliczenia daty porodu to ja mam bardzo rozbierzne terminy a to z racji wyjątkowo długich i raczej nieregularnych cyklów...

Ja mam zamiar zrobić usg w gdańsku w swissmedzie (to po wtorkowej wizycie wyszło, ten sam lekarz), zapisałam się na 8.08 na 16:40, to będzie 12t 5dz. Jeszcze zobaczę co powie gin do którego od samego początku chodziłam, może on na miejscu będzie mógł zrobić.

reklama
A ja na początku zapisałam się na te USG do swojego lekarza. Ale lekarz powiedział mi wprost, że jak pójdę prywatnie to uzyskam więcej informacji. Więc w 13 tyg. według OM, a według USG w 12 tyg. Pójdę tak 1 lub 2.08. - prywatnie za 80zł. A potem do swojego gina 8.08 się zapiszę na wizytę ;-)

Do góry