reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

ani83 ja miałam rozwarcie 1 cm od 7 miesiąca ale dzięki lekom i zwolnieniu tempa częściowo (budowa i wykończeniówka domu) dotrzymałam do 39 tygodnia więc leż, odpoczywaj i zazywaj leki.... a co masz przepisane?

Ja dzisiaj odebrałam wyniki morfologii - też mi żelazo lekko spadło, monocyty lekko podwyższone ale % w normie więc ogólnie ok. Odebrałam też wyniki moczu, HBS, OWA, jutro mam wizytę więc zrobi mi wymaz na paciorkowca i KTG.

reklama
Biorę luteine x2 dziennie dopochwowo i x3 aspargin. O dziwo w tej ciąży nie mam problemów ze skurczami łydek, chociaż jak nie wzięłam przez wekend asparginu bo nam wypadła niespodziewana nocka u rodziny to łydka mi drętwiała.

Ja tez po wizycie u poloznej wszystko ok dzidzia rosnie tak jak trzeba i wyniiki ok cisnienie 117 na 83 w moczu nic nie ma wiec tez super niunio juz wazy okolo 3.300 no i serduszko bije superowo i tak jak moja polozna stwierdzila ze mam Happy Baby hihihihihihi :-):-):-)

Właśnie wróciliśmy
Więc z najważniejszych informacji Nasza Karolinka już nie wystawia się do świata dupką:-p pięknie obróciła się na głowę, i strasznie mnie to cieszy:-D:-D Waży 2200 g, lekarz powiedział że jeśli dotrzymam do terminu to powinna ważyc koło 2800-3000 g więc nie jest źle. Najważniejsze że dziecko zdrowe:-)
Dostałam skierowanie do szpitala w którym chcę rodzić, i teraz muszę się zastanowić czy chcę znieczulenie zzo.....następna ciężka decyzja.

Jestem bardzo podbudowana dzisiejszą wizytą:-)

Munie i Ania83 ja tez staram sie trzymac jak najdalej od polnej, chociaz np. na szkole rodzenia 90% par zamierza tam rodzic.... ja tez jak bylam w szpitalu w 33 tc to liczylam kazdy dzien, ale teraz juz tylko tydzien zostal mi do 38 tygodnia i dlatego czuje sie spokojna. Zamierzam rodzic w szpitalu Raszi i ciesze sie ze juz moge tam jechac :tak:A Wy gdzie zamierzacie rodzic??

Vanilia to świetna wiadomość że malutka dobrze ułożona, przyznaj się czułaś moement kiedy sie obracała? Twoja kruszynka w miarę nie duża to miała większe pole manewru, moja boje się że juz tak zostanie wypięta tyłkiem na świat. Obym sie myliła...

sonka, Ty w sumie masz już ciąże donoszona :)

ja myślę że Polną ludzie wybierają bo są tam sami prof i ogólnie kadra naukowa, super sprzęt, ale to jest klinika więc muszą to mieć, ale liczy się jeszcze chęć niesienia pomocy i życzliwość, której tam brakuje.

sonka, moja kuzynka w zeszłym roku rodziła w Raszei - była bardzo zadowolona - też są po remoncie i podobno jest bardzo przyjemnie,
ja jakbym miała rodzić w Poznaniu to albo Raszei albo sw Rodzina, na Lutyckiej myślę że trzeba mieć swojego gina, przynajmniej tak słyszałam... ale nie wiem ile w tym prawdy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Vanilia, pluszacze super, że wizyty udane :-)

Pozostałe mamy trzymajcie się jeszcze w dwupaku, grzecznie leżcie, nie stresujcie się i bierzcie leki, a będzie git :-)

Od którego tygodnia i co jaki czas powinno się chodzić na KTG?

reklama
co do KTG - moj gin twierdzi ze od 30 tyg, żeby wykryc zagrozenie porodem przedwczesnym, ale Polskie Tow Ginekologiczne zaleca od 40 tyg jak jeszcze nie bylo porodu co 2-3 dni...

to tak samo jak z USG - jedni robią na każdej wizycie, inni tylko 3 razy w ciąży

Do góry