reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
hehe spokojnie spokojnie,jeszcze troszkę napewno pochodze z brzusiem:-D tzn. mam taką nadzieję:eek: w zasadzie to jeszcze dwa tyg. i normalnie mogę rodzić bo ciąża już donoszona bedzie...:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: MATKO PRZERAŻONA JESTEM:szok: ja jeszcze nie chce...
Dziś od 8.00 cały czas na nogach, w domu byłam po 16.00 i padnięta jestem.I mały tak mnie uciska że całe spojenie łonowe mnie od wczoraj boli.Najgorzej jak siedzę i się podniosę..masakra:szok:

Cysia normalnie szok, już 35 tc :D dobrze, że mały rośnie, gratulacje:) a Ty już się spakowałaś do szpitala? heh ja już o tym myślę, ale zabrać się nie mogę ;p

u mnie gin nigdy nie patrzyl na dane z usg - bo dzidzia moze byc troche wieksza - juz ostatnio mi mowil, że córeczka jest większa niz przeciętnie i termin tez mam o tydz pozniej niz z miesiaczki - ale to nie swiadczy o tym ze dziecko z rozwojem jest o tydzien do przodu - ale widze co gin to inna teoria - najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija! cyska, moze nawet ponad 4 kg bedzie miał Twoj brzdąc?

moja w zeszlym tyg miala dopiero 2100, a na szpitalnym usg 2200 - ostatnio mocno ja dopinguje zeby rosła szybciej :)

hehe spokojnie spokojnie,jeszcze troszkę napewno pochodze z brzusiem
:-D tzn. mam taką nadzieję:eek: w zasadzie to jeszcze dwa tyg. i normalnie mogę rodzić bo ciąża już donoszona bedzie...:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: MATKO PRZERAŻONA JESTEM:szok: ja jeszcze nie chce...
Dziś od 8.00 cały czas na nogach, w domu byłam po 16.00 i padnięta jestem.I mały tak mnie uciska że całe spojenie łonowe mnie od wczoraj boli.Najgorzej jak siedzę i się podniosę..masakra:szok:

No to widze, ze nie tylko ja mam duzo dziecko :-D
Ja wg USG jestem juz w 36tygodniu i 4 dniu i termin tez sie zmienil;-)
Ale Cyśka nie ma co sie spieszyc niech nasze bobasy jeszcze siedza w brzuchach:-D

ja według USG dopiero jestem w 31 tygodniu, ale lekarz własnie wczoraj powiedział że na tym etapie ciąży nie zmieniamy terminu, i każde dzieciątko ma swoje tempo, jedne ważą przecież 4 kg a drugie 2,5....takie już osobiste predyspozycje

Ale macie duże dzieciaczki, ja jak byłam na USG 7.12 to mały ważył ok. 1540g i już się zastanawiam czy to nie za mało... byłam wtedy w 31tyg. a według USG to był 30 tydzień. Więc Filipek młodszy o tydzień jest.

Munie - nie martw się choć wiem łatwo się mówi !!! ja sama pełna obaw... dzisiaj nawet porównywałam obie karty ciąży. W pierwszej ciąży też miałam coś z szyjką (ale mój lekarz tego nie dopilnował) miejmy nadzieję, że tym razem się uda ;)

Dzisiaj od rana leżę, leżę i leżę... co chcę usiąść do kompa - to brzuch mnie boli, więc się kładę. Szkoda, że kompa do łóżka nie mogę wziąść (mam laptopa ale musi być podłączony do sieci - no i kabel od netu dość krótki ;/

ja do tematu wagi maluszkow dodam jeszcze ze dla mnie najciekawsze jest to ze waga przy porodzie nie ma pozniej przelozenia na to jak rosna maluszki - ja mialam 4kg i przy wzroscie 169 mam rozmiar 36 czasem 38 - moj maz tez mial 4 kg i mierzy 186 :)

a ostatnio w ramach pocieszenia mnie po tych szpitalnych przebojach slyszalam historie gdzie wczesniaczek z waga 800 g po roku juz dogonil rówieśników a nawet jest troche wiekszy:D

mama2006 - lezenie to nasze przeznaczenie :) ja na szczescie mam malego netbooka w lozku - taka bylam kiedys zla na meza ze go kupil zupelnie bezsensu - a teraz jest jak znalazl:)

reklama
Mi gin nie robi USG, wiec jak zmierzyla brzuszek to sie tylko spytala jaki termin byl z prenatalnego, a mialam identyczny jak z om.Bo po brzuszku stwirdzila ze duza dzidzia.
A dzisiaj caly dzien przy zebrach moich broi.

Do góry