reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Ja też czuje ruchy bardzo nisko.ale u mnie spowodowane to jest tym że dziecko już zeszło nisko.gin po badaniu usg stwierdza że główką jest już nisko jak na ten czas ciazy.ale u mnie ogólnie sprawa wygląda nieciekawie,bo do tego doszła krotka szyjka i twardnienie brzucha.

Dzisiaj jak zaczęłam o tym wszystkim myśleć to sie płakałam.boję sie bardzo że mogę urodzić wcześniej.jak patrzę jeszcze na wypis ze szpitala z diagnoza poród przedwczesny zagrażający to jeszcze bardziej sie doluje.ale leze plackiem i biorę leki równo co 3 godziny.nic więcej mi nie pozostało.

reklama
dee grunt żeby zdążyć z wynikami do porodu żeby jak Cię przyjmują do szpitala juz wiedzieli

maron możesz poprosić o badanie juz teraz bo to ponoć po 32tc trzeba więc sie kwalifikujesz;) a obrączkę radzę zdjąć za wczasu zanim trzeba będzie ją rozcinać - szkoda by było więc lepiej nie ryzykować

geniusia
problem w tym że nie robia badań w kierunku uczulenia na leki i tak naprawdę wiem że jestem uczulona na te co mi podali, metronidazolu nie brałam więc nie wiem. Tak mnie urządzili przy pierwszym porodzie podając mi ampicylinę bo skoro nie brałam wcześniej to nie wiedziałam że mnie uczula. Ale lekarzowi powiem że alergikiem jestem.

Munie
nie ma co płakać, włącz sobie jakieś kolędy i wpraw się w świateczny nastrój i jak najwięcej leż a wszystko będzie dobrze.

My juz po usg, położenie w dalszym ciągu miednicowe. Wszyscy pocieszają mnie że w drugiej ciazy do ostatniej chwili może się malutka obrócić, ale boję się że nie zdąży:( Mąż twierdzi że widział co trzeba i dumny jak paw że będzie miał córkę. Wielkościowo w normie, masy oczywiście mi nie podała ale z kalkulatorów wyliczyłam na podstawie AC i BPD że córcia waży około 2200.

Digitalis ja na tej samej zasadzie wiem, że jestem uczulona na metronidazol. Dostałam to na problemy skórne, a potem - wymioty co chwila, wc w dolnej sprawie, schudłam strasznie. Jestem tez uczulona na większośc leków przeciw tradzikowi, ale to tez sprawdzone przez zazywanie, w trakcie leczenia okazywało się, że brac nie moge. Ja dodatkowo mam klopot z uczuleniem na nici chirurgiczne, a przy cc będzie tych szwów kilka :crazy: Trzeba to będzie jakos załatwiać z lekarzem, żeby mnie tymi specjalnymi zszyli.

Munie nie myśl negatywnie, bo złe myśli lubią przyciągać złe rzeczy :/ postaraj się jakoś rozweselić, maleństwo nie będzie czuło, że się stresujesz, może jakiś fajny film? wejdź sobie na kinomaniak.tv tam można online obejrzeć sobie filmy, tylko trzeba się zarejestrować na byle jakiego e-maila to wtedy się obejrzy bez limitu cały film, mnóstwo tam filmów i seriali :) ja sobie często włączam :)

Digitalis miejmy nadzieję, że mała się jeszcze obróci:) ja nie wiem jak mój mały leży w brzuszku, bo różnie go czuję, a nie umiem określić którą częścią ciała mnie kopie ;) u nas wizyta u gina dopiero 5 stycznia :/ teraz taki czas, że chętnie bym chodziła co tydzień, żeby sprawdzać czy wszystko jest ok heh

Ja mam takie bole w "dole" ale przewaznie przy spacerach, mam wrazenie jakby reke mi tam pchala i wysunac ja na zewnatrz chciala:-D mowilam gin na wizycie w pon po badaniu powiedziala ze jest wsio ok.
Posiew mam miec na nastepnej wizycie czyli 12 stycznia, ale moja gin mowiac o tym powiedziala , ze to teraz takie modne. Nie wiem o co jej dokladnie chodzilo.
MUNIE jestes w domu wiec sie nie denerwuj,moja siostra urodzila miesiac przed terminem i oprocz mocniejszej zoltaczki bylo wszystko ok.Tylko na poczatku ciazy musiala lezec bo pierwsze dzieciatko stracila w 3 miesiacu, wiec sie jej lekarz obawial troszke.Pozniej juz miala wszystkie badania ok.Niczego nie da sie przewidziec, ale nie nastawiajmy sie na najgorsze. :tak:Bedzie dobrze malutko nm do konca tak naprawde zostalo.Skonczy sie na tym ze na forum bedziemy przescigaly sie w pomyslach jak wywolac porod bo juz po terminie( tego sie trzeba trzymac).
Dziewczyny nie macie ciekawie z tymi uczuleniami na leki.Ale dobrze ze jestescie tego swiadome.
Maron ja pierscionek zareczynowy schowalam juz dwa miesiace temu, a od dwoch tyg jak tylko pojawil sie problem przy sciaganiu od razu odlozylam.Dziwnie bez niej,ale tak jak napisala Digitalis,lepiej nie rozcinac.

dee grunt żeby zdążyć z wynikami do porodu żeby jak Cię przyjmują do szpitala juz wiedzieli

maron możesz poprosić o badanie juz teraz bo to ponoć po 32tc trzeba więc sie kwalifikujesz;) a obrączkę radzę zdjąć za wczasu zanim trzeba będzie ją rozcinać - szkoda by było więc lepiej nie ryzykować

geniusia
problem w tym że nie robia badań w kierunku uczulenia na leki i tak naprawdę wiem że jestem uczulona na te co mi podali, metronidazolu nie brałam więc nie wiem. Tak mnie urządzili przy pierwszym porodzie podając mi ampicylinę bo skoro nie brałam wcześniej to nie wiedziałam że mnie uczula. Ale lekarzowi powiem że alergikiem jestem.

Munie
nie ma co płakać, włącz sobie jakieś kolędy i wpraw się w świateczny nastrój i jak najwięcej leż a wszystko będzie dobrze.

My juz po usg, położenie w dalszym ciągu miednicowe. Wszyscy pocieszają mnie że w drugiej ciazy do ostatniej chwili może się malutka obrócić, ale boję się że nie zdąży:( Mąż twierdzi że widział co trzeba i dumny jak paw że będzie miał córkę. Wielkościowo w normie, masy oczywiście mi nie podała ale z kalkulatorów wyliczyłam na podstawie AC i BPD że córcia waży około 2200.

wlasnie chcialam sciagnac obraczke a nie moglam :cool: teraz jest juz ok to bylo tylko chwilowe, chyba z przemeczenia. No coz juz przemeczac sie nie bede i mam nadzieje, ze obrzekow sie nie doczekam

Maron nie mow hop, ja w jeden dzien ubiore a wieczorem mam spuchniete paluchy i juz nie sciagne,niby nie uciska bardzo.Ale np mojej siostrze palce spuchly z dnia na dzien i walczyla zeby zdjac na wzystkie mozliwe sposoby.

reklama
Munie- nie martw się, jesteś pod ciągłą kontrolą. Na pewno donosisz dzidzię, tym bardziej że bardzo o siebie dbasz. A jaką masz teraz długość szyjki? ps. a ja znowu ciuszki z endo zamawiam :)
Digitalis- ja już pisałam, Daniel był cały czas głowką w dół a ok.36tc obróci się główką do góry. Więc mnie już nic nie zdziwi.

Do góry