reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Ja też nie wiem jakiej wielkości mam szyjkę,ale lekarz na każdej wizycie mnie bada i mówi że jest wszystko ok.
natalia26 moim skromnym zdaniem to nie dobrze że w takim przypadku lekarz cię nie zbadał.
Może ja jestem przewrażliwiona bo na początku ciąży poszłam do lekarza i mówię mu że spóźnia mi się miesiączka bardzo długo,robiłam test wyszedł negatywny.Lekarz mnie nie zbadał i przepisał tab antykoncepcyjne.A ja byłam już w ciąży,na szczęście tab brała tylko 7dni .(Dodam jeszcze ze chodziłam wcześniej do tego lekarza i znał mój przypadek bo często mi się okres spóźniał)

reklama
dzień dobry
ja p krótce napiszę co się ze mną działo, choć moje korespondentki z pewnoscią były dzielne :)
w ubiegły poniedzialek pisałam z Wami, wieczorem zeszłam po leki, zmierzyłam cisnienie i było 150/105
wysttraszylam sie, zadzwonilam do g ina, ale on byl na wakacjach, odpisał ze wraca we czwartek ale jesli nie zbije cisnienie mam zglosic sie na izbe
tak sie stalo bo cisnienie rosło a na izbie bylo juz 170/110 co tamtejszy dyzuruacy gin uznal to nie za cisnienie dla nadcisnioeniowcow
zbili mi cisnienie ale tetno siegalo 140 i myslalam ze koncze zycie
dostalam tez lek na zb icie tetna i pozostal wielki bol glowy
oczywiscie padlo podejrzenie gestozy wiec krew i mocz non stop a nawet otarłam saie o dobowa zbiorke moczu a nawet badania na cholestaze
na szczescie wszystko okazalao zie falszywymi podejrzeniami i dzieki Bogu
dziecko niestety jest male ale moj gin patrzac na moj brzuch powiezial ze jest wieksze wiec w poniedzialek dowiem sie wiecej na kopntroli
po za tym w piatek mam echo serca dziecka kolejne zreszta a tam dokladnie robia pomiary
ordynator oddzialu wypisal mnie w poniedzialek gdyz niic sie ze mna nie dzieje
nie mioalam zadnych wskazan do lerzenia, co zanegował moj gin i kazal odpoczywac wiec nie bede czestym bywalcem forum bo poki co nie mam jeszcze laptopa
powiedzial rowniez ów ordynator ze bopi sie mnie przyjmowac na pddzial przed 36 tc ale moj gin powiedzial zeby tamten sie odwalil bo poki co nie trafilam do nich z przeslanka rodzenia :)
poki co wszystko wydaje sie byc ok, a my dzis spalismy do 14 :)
pozdrawiam
staram sie was poczytac ale nie wiem jak to wyjdzie

no każdy lekarz jest inny, ja na początku ciąży miałam usg ciągle dopochwowo, ostatni raz miałam w 16 tc ponieważ trafiłam do szpitala z krwawieniem i nikt nie wiedział skąd to krwawienie jest, więc mój gin zdecydował zrobić jeszcze raz dopochwowo i dzięki temu zobaczył skąd krew miała ujście, później już robił tylko przez brzuch, a co badanie oprócz usg przez brzuch bada mnie także "ręcznie", z tym że nie mówi mi ile cm ma szyjka, tylko tyle, że jest ok:)

Krisóweczko dobrze, że już w domu jesteś, leż sobie i odpoczywaj jak nakazał Twój gin:) dogadzajcie sobie, żeby stres nie panował nad ciśnieniem :) ja także muszę kontrolować swoje ciśnienie, ponieważ przy nadczynności tarczycy każdy stres może być dla mnie niefortunnym skokiem ciśnienia :( także zdróweczka dla Ciebie i Twojego Adasia, hehe u nas też Adaś ;)

susi KOCHANA przy niedoczynnosci cisnienie tez szaleje... ja mam nadcisnienie, niedoczymnnmość i Hashi i takie tam, stad taki problem

cale szczescie ze moj gin zawsze dmucha na zimne i woli milo zaskakiwac jak rozczarowywać na smutno, stad chcial mnie uprzedzic co moze mnie czekac (swieta w szpitaluy)

no to dobrze, że taki gin Ci się trafił:) jest czujny :)
a z tą tarczycą to jeden szit jest:/ mi wyszło sporo przeciwciał tarczycowych i w przyszłości mogę mieć właśnie niedoczynność:/

no to dobrze, że taki gin Ci się trafił:) jest czujny :)
a z tą tarczycą to jeden szit jest:/ mi wyszło sporo przeciwciał tarczycowych i w przyszłości mogę mieć właśnie niedoczynność:/
dlartego co 4 tyg trzeba kontrolowac hormony, ja w ubiegłym tyg ft4 mialam male a teraz juz norma
ale odpoczatku 3 razy mialam zmiane dawki euthyroxu, trzeba byc czujnym z tarczyca bo na prowadzi do roznych wad dzieci i poronien niestetty :(

reklama
ja biorę thyrosan, ale na szczęście cały czas mam w normie wyniki i dawki nie musiałam zmieniać, ale morfologie też robię co miesiąc, u mnie akurat choroby tarczycy są dziedziczone od strony Mamy:/ jak coś jest nie tak z tarczycą to ja się zaraz bardzo boję, bo moja Mama miała raka tarczycy:( ale nigdy tego nie kontrolowała, ja nie zamierzam popełnić jej błędu i badam się co chwila, no ale dobrze, że pilnowałaś sobie ciśnienie i w porę zareagowałaś:)

Do góry