reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Aga :-( to co prawda nie ten wątek, ale czy dasz radę sama z 2 dzieci? Wiem, że jak chłop ma wszystko w dupie to samej może i lepiej, ale na pewno bardzo ciężko. Przede wszystkim finansowo. Choć psychicznie też. Będziesz miała jakieś rodzinne wsparcie? Pomoc rodziców itp?

reklama
o
u nas sytuacja nie jest wesoła. moj związek z M. niedługo sie skończy tak jak sandry,nie mam juz do tego siły i chyba rozstanie sie będzie najlepszym wyjściem,psychicznie i emocjonalnie poprostu wysiadam.nie przypuszczałabym nigdy ze po 6 latach człowiek sie może tak strasznie zmienić.nic to,nie bede wam tu narzekać.

aga- a od czego tu jesteśmy??? zawsze w każdej chwili możesz nas tu odwiedzic i sobie ponarzekać... trzymaj się kochana.

Aga mam nadzieje ,ze stanie sie cud i chłop twoj zmądrzeje i sie odmieni na lepsze z całego serca Ci tego zycze:-)
Chorowitkom zdrowka duzoo!!!!

Aga, przychylam sie do slow dziewczyn, moze jeszcze sie ulozy, a jak nie, to tak czy siak z czasem bedziesz szczesliwa - lepiej byc samej niz musiec wytzrzymywac z facetem, ktory diametralnie sie zmienil, bo juz malo co go interesuje oprocz wlasnychczterech liter :-(

Aga, przychylam sie do slow dziewczyn, moze jeszcze sie ulozy, a jak nie, to tak czy siak z czasem bedziesz szczesliwa - lepiej byc samej niz musiec wytzrzymywac z facetem, ktory diametralnie sie zmienil, bo juz malo co go interesuje oprocz wlasnychczterech liter :-(
zgadzam sie w 100% masz teraz dziecko i to ono jest przeciez najwazniejsze w twoim zyciu i lepiej byc samemu chociaz lekko nie jest niz meczyc sie z balwanem ktory jest niereformowalny :baffled:

Hej dziewczyny. Mam pytanko: moja pediatra wyznaczyła mi termin szczepienia na 26.02, ale w przychodni ten termin jest już zajęty i zapisano mnie na 07.03. Czy można wydłużyć okres między szczepieniami o 2 tygodnie??? i czy nie ma to wpływu na skuteczność szczepionek??? Do tego powiedzcie mi proszę, czy szczepionkę odpłatna skojarzoną, muszę zamawiać w przychodni wcześniej, czy po prostu podczas szczepienia będę miała wybór: dopłatna czy państwowa? Pozdrawiam!!!!!

Hej dziewczyny. Mam pytanko: moja pediatra wyznaczyła mi termin szczepienia na 26.02, ale w przychodni ten termin jest już zajęty i zapisano mnie na 07.03. Czy można wydłużyć okres między szczepieniami o 2 tygodnie??? i czy nie ma to wpływu na skuteczność szczepionek??? Do tego powiedzcie mi proszę, czy szczepionkę odpłatna skojarzoną, muszę zamawiać w przychodni wcześniej, czy po prostu podczas szczepienia będę miała wybór: dopłatna czy państwowa? Pozdrawiam!!!!!
hej to zalezy jaka szczepionka bo niektorych nie mozna przesuwac a u innych nic sie nie dzieje i 2 tygodnie nie stanowia problemu ;-) CO do skojarzonych szczepionek (ktore osobiscie polecam) to zaley od przychodni u mnie jest dostepna w pokoju szczepien przychodze mowie co chce i wyciagaja dawke i szczepia a potem place. Ciekawe co by bylo jakbym powiedziala ze nie mam kasy skoro najpierw daja a potem wolaja o kase :laugh2:

hej seyen
wydłużenie terminu nie ma żadnego wpływu na skuteczność szczepenia!!!

a co do Twojego drugiego pytania- to zależy od placówki: u mnie nie musiałam niczego wcześniej zamawiać- poszłam i powiedzialam jaka chce... ale wiem,że niekiedy pediatrzy wypisują recepty na szczypionki... musisz sie po prostu dokładnie dowiedziec jak to u was jest

To będzie drugie szczepienie Mojego Malucha :WZW typu B - druga dawka i Błonica, tężec, krztusiec. Tak wynika z tabelki. I co?? może być przesunięta o dwa tygodnie???

reklama
moją julke dopadła gorączka 38,3:no::no: podałam jej paracetamol w czopku... zobaczymy jak nie pomoże udamy się do lekarza... teraz dziecinka śpi... oby czopek pomógł

Do góry