reklama
To będzie drugie szczepienie Mojego Malucha :WZW typu B - druga dawka i Błonica, tężec, krztusiec. Tak wynika z tabelki. I co?? może być przesunięta o dwa tygodnie???
Tak może. Im później dziecko dostanie szczepionkę tym lepiej ją zniesie.
Zadzwoń najlepiej do przychodni i zapytaj, czy mają szczepionki skojarzone czy musisz wybrać się po receptę do apteki. Refundowanej szczepionki na błonicę, tężec i krztusiec nie polecam, bo jest to stara szczepionka i ma sporo skutków ubocznych.
juleczka w dalszym ciagu ma temperaturę 38.2... paracetamol pomógł.. ale nie na długo... ja tez sie rozłozyłam... wszystko mnie boli, nawet mojej kochanej dziecinki nie mam siły na ręce wziąć... chyba bez lekarza się nie obedzie... naszczescie pomimo temperatury julkunia jest pogodna
ojej, kolejna niunia chora :-( Ewa brykaj lepiej do lekarza, bo po naszych forumowych dzieciaczkach sama widzisz jak zwykła infekcja wirusowa szybko przechodzi w zapalenie oskrzeli a potem płuc. i nie daj sobie wcisnąć Augmentinu jakby co.
no i duzo zdrówka życzę dla wszystkich chorujących.
Piotrusiowi od 3 dni zapycha się nosek. najpierw myślałam, że to katar, ale nie, zazwyczaj trzeba mu go czyścić pod wieczór i po nocce, więc pewnie to suche powietrze w domu tak działa. mam nadzieję, że mi się nie rozchoruje bo w piątek szczepienie.
no i duzo zdrówka życzę dla wszystkich chorujących.
Piotrusiowi od 3 dni zapycha się nosek. najpierw myślałam, że to katar, ale nie, zazwyczaj trzeba mu go czyścić pod wieczór i po nocce, więc pewnie to suche powietrze w domu tak działa. mam nadzieję, że mi się nie rozchoruje bo w piątek szczepienie.
ollesia
mama Krecików
Ewa, jedz do lekarza. Leyna ma racje. A do Augmentinu dorzuce jeszcze Ceclor- podobno czesto uczula (tak powiedziala moja pediatra). Piotrusia wysypalo, jak nam to przepisala lekarka z pogotowia.
JAAGA, na szczepieniu bedzie OK! ;-)
JAAGA, na szczepieniu bedzie OK! ;-)
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ojej, kolejny maluszek chory! Wracaj Juleczko szybko do zdrowka! Ewa, jedz z mala do lekarza poki jakies wstretne chorobsko sie nie rozwinelo.
A Sara od 2 dni nie moze zrobic normalnej kupki Robi 2-3 razy dziennie taki duzy "bobek" strasznie zbity, strasznie sie nameczy zanim go wypcha. Znacie jakies sposoby na rozluznienie kupki? Dam jej chyba tartego jabluszka. Zaznaczam, ze mala nie za bardzo chce pic jakies herbatki itd.
A Sara od 2 dni nie moze zrobic normalnej kupki Robi 2-3 razy dziennie taki duzy "bobek" strasznie zbity, strasznie sie nameczy zanim go wypcha. Znacie jakies sposoby na rozluznienie kupki? Dam jej chyba tartego jabluszka. Zaznaczam, ze mala nie za bardzo chce pic jakies herbatki itd.
reklama
Podziel się: