reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Witam :-)my juz po szczepieniu Hanka zniosła to dzielnie nawet nie płakała. ogólnie jest zdrowa jak rydz wazy 6900 i mierzy 69 cm :-) a co do dzisiejszego nie jedzenia to pediatra mowi ,ze to moze byc przez dziąsła tak jak myslałam...:tak: pozdrawiamy i zyczymy zdrowka wszystkim chorym!!!!!!

reklama
maz byl dzisiaj z corka na szczepieniu, ale nici ze szczepienia, bo mala ma ostra skaze bialkowa i najpierw musi zniknac uczulenie...
ma 70 cm i wazy 8 kg :-D

Chorowitkom - duzo zdrowka!

Ale nam dzieciaczki rosna, fiu fiu!:tak:

A ja mam pytanie do mam karmiacych cycem i podajacych dodatkowo inne pokarmy: czy Wasze dzieciaczki po rozszerzeniu diety zaczely rzadziej robic kupke? Pszczola jak byla na cycu li i jedynie, robila nawet 5-6 razy na dobe, a teraz robi raz na 2 dni i to taka megakupe, pielucha pełna od pepka po koniec plecow;-)i nie ma ona jakiejs "twardszej" konsystencji jak przy zaparciu - robi ja bez wysilku. Czy to normalne? Czy lepiej pojsc z tym do pediatry?:confused::confused:

Dominique, skoro Pszczole to nie przeszkadza, to nie masz sie czym matwic, moim zdaniem. Piotrus, po wprowadzeniu sloiczkow, ma jakies zatwardzenia. Robi sucha, zbita kupke w "malych porcjach", a sa dni, ze wcale nie robi. Steka przy tym i prezy sie. Po Esputiconie jest spokojniejszy.

Dominique moja mała od wprowadzenia słoiczków robi kupke raz dziennie ale za to baaardzo dorodną i baaaardzo smierdzącą o konsystencji papki:-p

wyłącznie cycowy Piotruś robił kupy z taką samą częstotliwością jak Pszczoła. po wprowadzeniu słoiczków robi znacznie rzadziej, ale przynajmniej jedną dziennie. czasami luźniejszą, czasami jak plastelina. no i bardziej śmierdzące jednak...

dominique.p - u nas właśnie od czasu rozszerzania diety są kupki rzadziej, wyglądają też jak "dorosłe", są uformowane w bobki (choć są miękkie, więc nie ma zatwardzenia).

dominique, u mnie to jest odworotnie- na samym cycu jula robiła kupke co 2, a nawet 3 dzień... a teraz to i 2 dziennie się zdarzają...

reklama
a u nas podobnie jak u Ewy, z tą różnicą, że na samym cycu Alka robiła kupę tylko we czwartki:-D dopiero jak dostała jabłko, a później inne wynalazki zaczęła robić codziennie, zapach też odrzuca na metry:-D konsystencja raczej rzadka, chociaż czasem się zdarzy króliczy bobek...

Do góry