reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko dla dwupaków :D

Dokładnie :)))))) Nie stresujcie się, choć sama wiem, jakie to irytujące. Szczególnie jak czytałam na forum jak co drugiej skurcze dokuczały, niektórym to co drugi dzień wody odchodziły :-) (przynajmniej tak im się wydawało :-D) a u mnie cisza. Kompletnie nic.

Aż tu nagle w piątek odpadł mi Mr czopek po czym poszłam jeszcze na basen się poopalać :-), w sobote dalej nic więc wybraliśmy się z mężem na urodzinową imprezkę, w niedziele spędziliśmy romantyczny wieczór razem jako że w poniedziałek o 9 miałam mieć wywołanie a tu bach - punkt 2 odeszły mi wody i niecałe 9 godzin później malutki był z nami :-) także potwierdzam, że objawów może nie być żadnych do samego końca - ja byłam juz nastawiona na wywoływanie.

Pozdrawiam wszystkie dwupaczki!!!!

reklama
Sunset, Kamisia dziewczyny maja racje ja nie mialam ani jednego skurcza, poszlam do szpitaa 2 dni po terminie w pon, we wt mialam skurcze na 100% ale nic sie nie rozkrecilo, w sr spokoj skurcze 20% a w czw wstalam wyspana i pewna ze nic sie nie stanie wiec wzielam prysznic wyprostowalam wlosy, przyszla wizyta a ja nadal sie swietnie czulam a po 20 min przyszly takie skurcze ze szok i po 7 godz ur;-)5 dni po terminie a nastepnego mialam miec wywolanie.
Co do oksytocyny nie ma czego sie bac mi podali w trakcie i skurcze odczuwalam takie same, polozna mowila ze moje normalne skurcze byly jak po oxy przez to ze beylam na podtrzymaniu i lek sie nie wyplukal z organizmu...

Hmmm ja nie wiem jak to jest z tą OXY ale ja nie wspominam jej za dobrze. U mnie szło rewelacyjnie, po 2 godzinach skurczy już miałam 4 cm rozwarcia i mówili, ze to długo nie potrwa. zaproponowali znieczulenie, po czym rozwarcie ustało więc podłoczyli mi OXY po 5 godzinach... bóle niesamowite podali mi jeszcze znieczulanie 2 razy i nic nie dało, nawet nie zadziałało na te bóle. gdybym rodziła "na sucho" pewnie bolałoby tak samo tylko trwało krócej... :eek:

Aleksandra slyszlalam ze po oxy sa mocniejsze skurcze, u mnie niestety moje byly takie same jak te po oxy bo w trakcie tez musieli mi podlaczyc zeby przyspieszyc bo bali sie o malego i mysleli o cc...dla mnie parte byly o wiele slabsze niz skurcze wszystko przez podtrzymanie...

Może nie straszmy dziewczyn tymi opowieściami o oxy...? ;-)
Ja pamiętam, że czekałam na jakieś objawy a ni z tego, ni z owego urodziłam w terminie z miesiączki.

Miczka , aneta a rodziłyście w terminie?

Urodziłam dzien przed terminem. Zaczęło się od skurczy, nieregularnych ale częstych. Pojechałam tylko skontrolować do szpitala a okazało się że to już ;-) czop odszedł mi dopiero w szpitalu przy dość ostrych już skurczach a wody dopiero jak leżałam już na stole porodowym.

Mi położne musiały przekłuwać żeby wody odpłynęły. Samo przekłucie nie boli, ale też nie jest to przyjemne - może dlatego, że nie wiadomo czego się spodziewać (tak myślę). Więc tak naprawdę brak objawów to pikuś.

Aneta ja nie strasze:-)chodzilo mi ze i bez oxy skurcze moga byc tak samo mocno jak u mnie:tak:mi czop oszedl ze 3 tyg przed a wody podczas badania tak ze 2 godz przed koncem porou tyle ze ja mialam zielone...
Dziewczyny nie ma co sie bac o tym bolu juz za godz sie nie pamieta:-)

reklama
Do góry