reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tyjemy/chudniemy - chwalić się !

a u mnie o dziwo waga stoi w miejscu... a że na prawdę zaczynałam przybierać baaaardzo.. bo od 2 do 4 kg co wizytę (wizyty co 2 tyg).. gin mi nigdy nie zagląda na wagę ale tym razem wstał i podszedł z wybałuszonymi oczami o tak :szok: i powiedział... "no ładnie... tylko prosze nie osiadac na laurach" :-D oczywiście powiedział mi od razu "a co mi tam... tyjcie, rośnijcie, przecież to ciąża"... ale sama szczerze się zdziwiłam... a to tylko 2 tyg na truskawkach i bez czekoladek :-D i to w dodatku z własnej nieprzxymuszonej woli!

reklama
Alex91 ja na wysokości pępka mam 92cm
Brzusio mały, ale za to przytyłam już 12kg, no ale wszyscy mówią ze nie widać tych kilogramów;-)

Alex91 ja na wysokości pępka mam 92cm
Brzusio mały, ale za to przytyłam już 12kg, no ale wszyscy mówią ze nie widać tych kilogramów;-)
Czyli dwa centymetry różnicy. U mnie brzuszek mały(choć dla mnie jest duży i najukochańszy:-D), póki co mam 5 kg na plusie z tym że mi idzie tylko i wyłącznie w brzuszek, Tobie Kasiunia pewnie się jakoś rozkłada i nie widać że przytyłaś tyle.;-)

dziś rozpoczynam 30 tydzień, waga jak w ub.tyg. + 6,5kg, a w najszerszym miejscu mój brzuszek ma 108 cm!!:szok:
tylko mam nisko brzuszek i to tak razem z biodrami mi wychodzi, bo na wys pępka mam 100cm

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o wagę w pierwszej ciąży przytyłam 19,5 kg, udało się zrzucić po ok. pół roku, obecnie 26 tydz. 9,5 kg na plusie, dodam, że waga przed ciążą 46 kg.

reklama
Do góry