reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tsh początek ciąży

Trab nie robiłam, lekarz na temat tego badania nic nie mówił, miałam tylko tsh, ft3,ft4 i usg. Mam zrobić badania po 2 tyg. Ale może pójde w piątek sprawdzić czy coś się znieniło, oby tylko nie było gorzej:( z tego stresu chyba osiwieje

reklama
Trab nie robiłam, lekarz na temat tego badania nic nie mówił, miałam tylko tsh, ft3,ft4 i usg. Mam zrobić badania po 2 tyg. Ale może pójde w piątek sprawdzić czy coś się znieniło, oby tylko nie było gorzej:( z tego stresu chyba osiwieje

Sama wykonaj trab. Mój lekarz na początku leczenia tylko zlecił mi ale ja po ok 7 mc powtórzyłam badanie na własna rękę by zobaczyć czy spadają . W ciąży podobno nie mogą przekroczyć czterokrotności . Cykl przed zajściem w ciąże badałam tez trab chociaż wyniki tarczycy były w normie to trab miałam 3.46 przy normie 1,75

Zrobie w piątek. Tylko się boje o wynik sokoro u ciebie przy prawidłowym tsh był w normie to u mnie aż strach pomyśleć co będzie.

Mi po 2 tygodniach bo mam bardzo duża dawke ale coś mnie zaczyna żołądek pobolewać, mam nadzieję že to nie od tabletek bo chyba tylko te można brać w pierwszym trymestrze. Myślałam żeby sobie sprawdzić czy coś może już spadło.

Mi po 2 tygodniach bo mam bardzo duża dawke ale coś mnie zaczyna żołądek pobolewać, mam nadzieję že to nie od tabletek bo chyba tylko te można brać w pierwszym trymestrze. Myślałam żeby sobie sprawdzić czy coś może już spadło.

Możesz zrobić badania , ja po tygodniu na dużej dawce miałam już inne wyniki

Dziewczyny jeśli wynik wydaje wam się wątpliwy warto go powtórzyć. W ciąży z córką w piątek moje TSH wynosiło około 10 (nie pamiętam czy 9 coś czy 10 coś) a w poniedziałek już 5.96. błąd laboratorium a ja przeryczalam cały weekend.

Teraz jest 4.78 powtarzam j jeszcze raz do lekarza. Niestety jest na urlopie a ja bez tabsow.

reklama
Wyniki już lepsze chociaż normy jeszcze przekroczone, do piątku jeszcze duże dawki leku i powtórne badania. Mam nadzieję, że będa w miarę ok i będe mogła zmniejszyć dawke.

Do góry