reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

majqa - stosuję sab simplex, 5 kropli przed karmieniem, współczuję bólu głowy...
sempe - ale kropek z Brunona - niech szybko zdrowieje, wymęczyła Was ta ospa buuu fajnie że mogliście przełożyć wyjazd, tak więc Dzień Matki będziesz świętować na wyjeździe:-)
mama - wczoraj zapomniałam Ci napisać że zazdroszczę takiej rozrywkowej niedzieli - pięknie czas spędziliście:tak:

My jutro wybieramy się do cyrku, Hania się bardzo cieszy, w tamtym roku była i pamieta że w konkursie brała udział - teraz pyta czy znowu będzie mogła hula hop kręcić:-D

reklama
witajcie

Sempe - ja własnie słyszałam, że takie maluszki ciężko przechodzą ospę. Boję sie troche o Kubusia, bo podobno u Alinki w szkole teraz jest ospa, ale póki co, nie przyniosła i mam nadzieje, że jakoś nas ominie w tym roku. Buziaki dla Brunonka.

Patik - przepis na babeczki napiszę jak wrócę do Pl bo teraz od 1 w nocy jesteśmy w Nl na 3 tygodnie, a niestety nie znam tego przepisu na pamięć ;-)
Kate - niestety nie mieszkam w waszych okolicach. Jestem z lubuskiego.
A u mnie chwilowa nuda. Dzieci jeszcze śpią, bo przyjechaliśmy do Nl o pierwszej w nocy. Trochę tu chłodno, ale musimy się przyzwyczaić. Mój mężuś w pracy - niestety tutaj nie świętują. Ale za to wczoraj był dzień wolny ze względu na koronację. Pozdrawiam Was ciepło

hej mamuski, pozdrawiam goraco i zazdroszcze dlugiego weekendu i majowek...u mnie cielplutko po 30 stopni juz ktorys dzien a ja nie moge skorzystac bo nie mamy niestety wolnego.:baffled: Na urlopik musze czekac do konca maja. U mnie dlugi weekend bedzie wlasnie w ostatni weekend maja. A pozniej mam dlugie wakacyjne wolne i juz doczekac sie nie moge :tak:

Katrinka - no wlasnie male dzieci znosza lepiej ospe i lepiej jest jezeli maluchy ja przejda niz starszaki. Duze dzieci i dorosli znasza chorobsko fatalnie i moga byc spore powiklania a wiec im wczesniej tym "zdrowiej" na wszelkiego rodzaju zakazne choroby tylu ospa, odra, rozyczka itp. Oczywiscie jest to ogolna regula a indywidualne przypadki moga miec inny przebieg. Ja mialam 12 lat i lezalam obloznie chora przy ospie przez miesiac do dzis majac spore blizny a moj Jonthan przechodzil majac ze 3 latka i zupelnie nie zauwalnie zaliczyl moze z 5 strupkow w sumie.

Weroniczka jak tam nasza mala bohaterka????

Pawimi - to ja wiem, ze małe dzieci lżej przechodzą choroby zakaźne, ale podobno takie maluszki poniżej roku, niekoniecznie.
Ciutkę starsze juz OK, a potem im sie jest starszym, tym gorzej się choruje.
O tym to ja wiem, tyle, że znam kilka przypadków (dzieci tutejszych koleżanek), że te najmłodsze jak się zaraziły od starszaków, to bardzo ciężko przechodziły, temperatura i bardzo dużo krostek i to były dzieciaczki poniżej roku czasu.

Mojej szwagierki córka miała ospę jak miała 3 m-ce i przeszła super. Zero gorączki, kilka krostek i nie podrapała się bo nie umiała ściągnąć rękawiczek ;-)

cześć cioteczki ..
nasze wczorajsze zabawy sie udały--> było ponad 20 dzieciaków i 36 dorosłych..ekipa dopisała :))
tatusiowie na dużym boisku grali w piłkę z dziećmi..potem w hokeja na trawie...w kosza..
a mamuski na kocykach z pifkiem lub kawą :)) miód i reset :):):)

potem grill i słodkie-->wszyscy objedzeni jak bąki;)

na koniec gralismy w babingtona -dzis ledwo ręką ruszam :)
intensywny dzień od 12 do 20 :):)

dziś przyjeżdża moja siostra z mężem i córą i będą do soboty także pewnie dopiero w ndz.wlecę .

Sempe
ależ biedny Bruno ...mój D.był jeszcze mocniej wysypany--> w zasadzie jedna wielka krosta i mega gorączka..
zdrówka dla Was kochana!

Wisieńka
jak dajesz radę ???

Misiarska
życzę aby nuda poszła won!

Majqa
jak Adaśko??daje pospać ?:)

Patik
dzięki ..no niedziela wtedy była udana a wczorajszy dzień nie gorszy ;-)

Zuz inka
jak tam dzieciaki? zdrowe? grzeczne ?:-D

Pawimi
życzę udanego długiego likendu pod koniec maja--> u nas też będzie wolne pod koniec maja.
no i cóż ..podziel sie temperaturą ..u nas raptem 18-20 stopni..

pozdrawiam wszystkieeee mamuśki i ściskam na płasko!!
miłego kochane -->pogody ducha i złapania oddechu:*

witam
U mnie pogoda średnia, bardzo średnia raczej zimno ale na szczescie nie pada,
ostatnio mam zawrót głowy,
roboty koło domu,podwórko
wreszcie robimy,
psiaki jeszcze ludzie odbierają,
mielismy labradory,
ale mam nadzieje, ze niedługo wszystko wróci do normy
Sempe biedny malutki, strasznie zesypany
Majqa jak Adas?, kroplelki mu pomagają??
misiarka, to cos pokreciłam myslałam, ze Ty tez z małopolski jestes
Pawini zazdroszcze ciepła, u nas dzisiaj zimno
mama udanego swietowania z siostra

zycze Wszystkim miłego dnia

reklama
:szok::szok::szok:

przez tyyyle dni żadna nie wleciała ???
no to mamuśki niezły reset macie :)

mój majowy łikend baardzo udany--> rodzinny,słoneczny..grille,jeziorko,pikniki,gry.
pogoda dopisała to i humorro też

pozdro kochane :)

Do góry