reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

dlaczego po posiłku zawsze chce mi się słodkiego?

mam tak samo :/

Wpadam do Was w przerwie między sprzątaniem. Teraz akurat obiad. Zaczęłam wczoraj. Pokój dziecięcy błyszczy. Dzisiaj kuchnia ale muszę przerwać bo idę fryz zrobić :-)

Dzieciaki zdrowe. Marek pomaga w porządkowaniu :confused::baffled: i schodzi dłużej ale on tak się cieszy ...

Miłego dnia.

reklama
Witam i ja. Na chwileczkę wpadam.

Pytałyście czy rozmawiałam w przedszkolu o prezencie mikołajowym. Tak. Rozmawiałam. Nauczycielka przyznała że to rada rodziców kupowała prezenty a one tego nieskontrolowały. Przeprosiła mnie bardzo za zaistniałą sytuację i obiecała że zgłosi to dyrekcji radzie rodziców oraz że jako nauczyciele będą kontrolować takie rzeczy bo faktycznie ta gra była nieodpowiednia.

Zmykam do pracy. Miłego dnia.

Majqa a jak z Twoją wagą w ciąży?

Weroniczka dobrze, że przynajmniej można się dogadać z tymi babeczkami.

Jednak wróciłam do dalszych porządków w kuchni:-)

Dziewczyny ale wy mega mocne jestescie !! ja mam taki bajzel w domu ze szok a sil na ogarniecie brak ciagle sie cos dzieje teraz zaczol sie czas jaselek w przedszkolu i u nas to razy 3 .. Moze ktoras wpadnie i chodz troszke ogarnie np pranie ktore jest u mnie najwieksza zmora ! czy wy tez macie wrazenie ze ciagle pierzecie skladacie ukladacie a konca nie widac?

Natka haha dokladnie najlepsza antykoncepcja to abstynencja albo ciąza haha :) a jak zareagowalas sie jak sie dowiedzialas ze jestes w ciazy ?? Ja przy corce przeryczala cala ciaze hehe ale niewiem czy to hormony czy depresja po porodzie przeszło jak reka odjol ;)

Stefaa też ryczałam a M. pocieszał.

Majqa właśnie do 21tc było ok, miałam 6 na plusie, a przez ostatnich 5 tygodni wlazło mi 4kg nawet nie wiem kiedy.

Natka rośniecie w siłe i tyle po ciazy spadnie szybciutko :D Albo i nie ale zawsze pozostanie wymowka urodzilam trojke dzieci hehe :D

A tak swoja droga co tu taka cisza ?? Gdzie Mama, gdzie Zuz-inka, Pawini itd ...?

Cześć dziewuszyska!

Hana czy to ty mnie na fb dodałaś? Jak tak to laska aż się patrzy- fiu fiu, nonono...wow!:szok:

Ja pierdziule, nie ogarniam was ostatnio...:no:

Stefaa no popatrz, a ja przeczę chyba wszystkim statystykom, 4 będzie przed 29 wiosną....
Co do antykoncepcji - spirala u mnie tragedia- potworny ból przy zakładaniu - myślałam że zejdę - ale omdlałam - mąż mnie do cukierni zawlókł po coś na wzmocnienie...a potem już tylko było gorzej....wyjęłam po 1,5 roku
Tabletki - no cóż - moja 3 ciąża w ten sposób, hahaha:dry:

Sempe a próbowałam ten głód zagłuszyć jakimś ulubionym owocem - jogurtem lub sokiem z miąższem?

U mnie na razie na plusie 3-4 kg i zapomniałam wczoraj się i położnej stawić:baffled:

Pozdrawiam was. Mnie męczy migrenka od wczoraj, pół nocy nie spałam, na prochach jestem już dobę...tempka też fajowa bo ledwo 35...a ciśnienie 107/72. Mąż też mnie wnerwia, śpimy osobno....:confused: Dwa dni temu założyliśy alarm w domu, pełno złodziei u nas się kręci:wściekła/y: Ale Bax-iu też czuwa:-p

Bedi - kobieto jak Ty funkcjonujesz przy takim ciśnieniu????? U nas tez jest alarm na 4 łapkach i sprawdza się, jak tylko w nocy ktoś sie po osiedlu ręci, to zaraz warczy i szczeka.

reklama
Do góry