reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

a widzisz mamuś:-DLuzy w szkole mówisz?! Tutaj jest to nie do pomyśłenia, zaraz masz na głowie dyrektora a potem kuratorium bo obowiązek szkolny jest. Szkoły dostają dofinansowanie jeśłi dzieci przychodzą do niej na czas i codziennie, musisz mieć 'przynajmniej' te 95% frekwencji. Nieważne że wszy, że ospa i dzieci nawzajem się zarażają...Vanessa była jednego miesiąca dwa razy zdiagnozowana przez 'rodzinnego' z koziej trąbki z ospą i 4 tygodnie w sumie w domu przesiedziała. Jak to stwierdził lekarz ospa dwa razy u jednego dziecka jest możliwa. Dyrektor szkoły jakoś nie był zadowolony:confused2:

Baxter właśnie skończył Royal Canina ale niezbyt chętnie to jadł. Jak na mój gust to sierść ma dużo lepszą a sypie się mniej ale wciąż jednak:sorry:

reklama
hej Babeczki! melduję się;-) uprawiam leżing ile mogę i modlę się by Jasiek nie chciał za wcześnie wyskakiwać;-) Coś do wyprawki zaczynam szykować - posegregowałam rozmiarami to co mam - pomału pranie muszę robić i prasować, pewnie będę na raty to robić:tak: No a to czego brakuje przez neta zamówię i już!

Dziewczynki dokazują ile mogą, kochane są, Zosia taka czuła się zrobiła, wciąż sie tuli, całuski daje:tak: Ale są momenty kiedy też chochlik w tyłki wchodzi , moje tlumaczenia nic nie dają, a ja czuję się bezradnie i nerwy biorą górę:zawstydzona/y::-(

mama cieszę się że wciąż do przodu idziesz, kiedy ulotki będziesz drukować?:-)
Bedismall jak tam mężuś? Ty to się nalatasz w ciągu dnia:sorry:
Wisieńka Gratki!!! super że dzidziuś pięknie rośnie:tak:
Naatka salon wyszedł całkiem fajnie - mieliśmy białe ściany i tak jakoś nam się odwidziało, zbyt surowo było, teraz pomalowaliśmy salon i hol - na "atłasowy brąz" z dekorala (hol i jedna ściana salonu) i "wspomnienie lata" ze śnieżki.(pozostałe 3 ściany) I przytulniej się zrobiło:-) Ja z wagą poszłam po bandzie - już 16kg na plusie:zawstydzona/y:
lenka nie wiem dlaczego ale myślałam że jesteś starsza:-D

pozdrawiam cieplutko:-)

Pawimi Piękna parka - twój syn pęka z dumy a ty pewnie też!! Cudo:tak:
a peka peka kochana, caly dumny i blady, wlasnie wyszedl na tych zdjeciach napompowany jak urodzinowy balonik, ale laseczka sliczna to pewnie zakochany i szczesliwy. Te chlopaki w mundurach maja cos w sobie ;-)

Odnosnie karmy nie chcialam wczesniej pisac ale ta cala Royal Canine o ktorej mowicie to straszliwy syf jest, nie nalezy ona do gatunku dobrych karm niestety, ani wcale drogich - przynajmniej u nas,moze nie az z tak niskiej polki jak Pedigree ale ogolnie nie jest to godna uwagi karma polecana przez zwolennikow i znawcow dobrego pieskiego jedzonka. Mama ma prawdopodobnie rase pieska ktory bedzie zawsze czysty i niegubiacy siersci nawet jakby padline jadl. Moi znajomi maja podobnego psa i od poczatku ma niesamowicie lsniaca i niewypadajaca siersc bez wzgl na to czym go karmia. Taka jego uroda, az sie chce go glaskac.A sa psy ktore niestety maja tendencje do chronicznego lnienia, slinienia sie i wygladaja jak takie niedomyte slimtaki haha, nie wiem jak to wytlumaczyc ale mniej wiecej o to mi chodzilo :rofl2:

Aaaaaa u nas tez dzieci chodza cala zime z golymi nogami.Ja to nazywam zimny wychow aczkolwiek po 20 latach juz sie przyzwyczailam i nie drazni mnie to juz po oczach. Moje srednie dziecko wczoraj tez maszerowalo bez kurtki, czapki chociaz wieczorem bylo ze 3 stopnie zaledwie. Twierdzil ze mu nie jest zimno:sorry: A dzis koncert i moj artysta bedzie gral kolendy na saksofonie :cool2:

Melduje się na pokładzie:-)

Bedi to ciśnienie mamy podobne, ja zazwyczaj 100/50 90/40 ale jakoś mi to nie dokucza. Kawy nie lubię, piję tylko zbożową:-)

Patik najważniejsze, że efekty się Wam podobają. Leż i czekaj na rozwiązanie a do prasowania nagoń eMa:-)

Lenka też myślałam, że jesteś starsza, może dlatego ze tu na forum jest spora rozbieżność w wieku.

Mama gratuluję uzyskanych rabacików. A wypowiedzenie już złożyłaś? Tzn. poinformowałaś swoją przełożoną?

Wczoraj byłam na odchaczce, a przy okazji na zakupach, zrobiłam już pierogi na święta i zamroziłam, upiekłam ciasteczka, bo już pusto było, a dziś od rana znów gotowanie i sprzątanie, mam całą michę sałatki jarzynowej. Kąty powoli rozjaśniają, powoli zaczynam czuć święta. Jutro chyba powieszę lampki przed domem.

Chciałam coś jeszcze naskrobać, ale wczoraj czytałam i nie wszystko pamiętam:-(

witajcie ;))

Pawimi to nie chce wiedzieć ile u Was kosztuje "dobre" karma dla psów jesli Royala jest średnia....
u nas właśnie Royal to szczyt dobroci dla psa prawie że..jesli chodzi o obciążenie portfela właściciela ..
najczęściej ludzie kupują najtańszą w dyskontach albo daja resztki z obiadu:baffled:

Bedii
musiałabyś popróbować ze smakami karmy ..skoro ta jadł srednio to teraz kup mu inny smak ..
nasz przyjaciel średnio bardzo lubi wołowinę ...ale drób i jagnięcinkę ooooo to tak :-D

Natka
tak u szefowej mam wszystko załatwione jak należy..
zawsze staram się byc fer do ludzi i nie palę za sobą mostów.

miłego dnia kobietki:)

hejka - u nas znowu mgliście...:baffled: i szklanka na drodze że hohoho...

Szklanka na drodze - Vanessa dostała wczoraj nagrode za wyniki w szkole i dzisiaj jest uroczystość wręczania - ale nie idziemy bo ona jakaś niewyraźna,ma stan podgorączkowy. Przyszła do mnie ok. 6.00 i mówiła że źle się czuje. Próbuję dodzwonić się do szkoły ale wciąż zajęty.
Co do Royala - jak sama nazwa wskazuje to dla mnie też jest to towar z górnej półki. Przerzucam się teraz na Iams-a bo tańszy. Mąż żyć mi nie dawaj że taka droga ta karma:sorry2:A kupiłam mu wtedy tą dla szczeniaków goldenów bo miał dość wysoką zawartość biotyny.
Pawimi - a co jest nie tak z tą karmą? Jak porównywałam skład innych w zoologicznym parę dni temu to Royal ma naprawdę niezły - jest dużó białka pochodzącego z suszonego mięsa i nie jakieś tam resztki czy tłuszcze i ogólnie same dobre rzeczy...tak sądzę:confused: Inne karmy miały na pierwszym miejscu rice albo maize starch..jeśłi dobrze napisałam, jak nie to mnie popraw;-)

Ja chyba znowu muszę sobie ciśnienie podnieść bo zrobiłam tylko dzieciom śniadanie i już nie mam siły. Kolana mi też szwankują. Myślałam żeby kupić sobie te witaminy z glukozaminą ale w obecnym stanie nie mogę.

Hej :)

Ja nadal sprzątam i już mi to bokiem wychodzi. Pani była i u taty posprzątała. Tyle lżej ... ja sprzątam po trochu bo mężuś krzyczy ;-). Został mi tylko salon i biuro, łazienka i kuchnia i kotłownia.

Bedi - ja też mam ciśnienie podobne ale czuję się świetnie
Pawimi - nic dodać nic ująć a Twój syn to ma swietny gust! bardzo ładna dziewczyna

Hej dziewczyny
Wpadam se pochwalić. Bylismy na USGgenetycznym. Dzidzia ma wszystko na miejscu, przezierność dobra i prawie 9cm:-). Strasznie się bałam tego Usg i miałam jakieś czarne wizje dotyczące raczek...Nie wiem czemu. Odetchnełam z ulga i szczerze mowiąc to jakas bardziej realna dlasmnie stała się ta ciąża BO JAKOŚ POMIMO WIELU REALNYCH DOLEGLIWOŚCI WCIĄŻ BYŁA TAK...BAJKOWA. Może dlatego, ze tak szybko sie udało.
Czuję się ostatnio ciut lepiej mdlościowo ale znów mdleje na potęgę...
Przygotowuję wszystko do świąt i zajmuje mi to 3 razy więcej czasu niz zwykle. Na razie napiekłam pierniczków i babeczkowych spodów. Upieklam karczek i zrobiłam całe prezentowe i jedzeniowe zakupy. W weekend odpoczywam a w przyszłym tygodniu musze skończyć pieczenie mięs i spakowac wszystko co zabieramy do taty. Tam od soboty reszta roboty. Mimo nawału obowiązków lubię to świąteczne zamieszanie. Oczywście szaleję też ze sprzataniem i dekoracjami chociaż jedziemy na całe 10 dni. Cóż cieszymy się teraz przyanjmniej.
Buziaki

Zagladam i ja!
Malo mnie ale maz w domu wiec raz ze nim sie ciesze a dwa korzystam i sprzatam a on siedzi Maja :-)

Dzis bylam dzis na kontroli u lekarza osluchowo juz dobrze. Marysia dzis zadzwonila pierwszym zabkiem!!!

Pozdrawiam wszystkie!

reklama
witajcie

Zuzia - gratulacje dla Marysi!!! oj to teraz będzie gryźć!!!!

Pomału już robię przedświąteczne zakupy (najbliższy polski sklep 40km od nas, więc to cała wyprawa). Od poniedziałku na poważnie biorę się za przygotowania do świąt.
Miłego wieczorku.

Do góry