reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam się i ja!

Zuzia - nie zameldowałam się wczoraj.... wybacz!!!

Stefa, Natkaa - nie dziwcie się, że ruch mały. Same wiecie, że przy dzieciakach jest co robić.

Nie wiem o czym pisać, bo w sumie nic szczególnego sie nie wydarzyło.

reklama
hej Babeczki!

Jak przygotowania do świąt? nam się zachciało salon malować, więc czw i pt emek machał wałkiem, a ja próbowałam dziewczynki okiełznać...dobrze że w weekend rodzinka przyjechała, to pomogli sajgon ogarnąć.
Miałam dzisiaj wizytę - ginek stwierdził, że szyjka straszy:baffled: bo miękka i na 1 cm długa - stan jak na tydzień przed porodem:-( mam nadzieję że tylko tak straszy i Jasiek posiedzi jeszcze w brzuszku.

Natka, Stefa młode mamuśki jesteście:tak: fajnie - ja się później zabrałam i Hanusię urodziłam jak miałam 29 lat.

mama już niedługo otwarcie, jak narzędzia pracy zamawiasz:-) idziesz jak burza;-) super!!!! mam nadzieję że rabaty udało się załatwić bez problemu:-)

Weroniczka i jak tam? rozmawiałaś w przedszkolu na temat tego Bena 10? ja osobiście nie znam, z ciekawości w wyszukiwarce wpisałam i po przeczytaniu tylko wikipedii na ten temat od razu mnie odrzuciło. Z pewnością tematyka nie na przedszkolaka:no: pomysł z pieczeniem na święta interesujący:tak: na pewno się chętni na domowe ciacho znajdą:tak:

azile zdrówka dla Was i rychłego zakończenia remontu &&&&&
Bedismall jak tam samopoczucie? a zdrówko Dominika?

pozdrawiam Was wszystkie:-)

Bry wieczór,

Patik - fakt, za 2 tyg. święta, ale ja wcale nie czuję tej atmosfery świąt, zresztą jak można czuć tę specjalną atmosferę, jak niektóre ozdoby czy artykuły na te święta sprzedawane sa już od października (w sieci sklepów ASDA) to już chyba od końca sierpnia - chyba ktoś upadł na głowę???!!!!

Bry wieczór,

Patik - fakt, za 2 tyg. święta, ale ja wcale nie czuję tej atmosfery świąt, zresztą jak można czuć tę specjalną atmosferę, jak niektóre ozdoby czy artykuły na te święta sprzedawane sa już od października (w sieci sklepów ASDA) to już chyba od końca sierpnia - chyba ktoś upadł na głowę???!!!!

to przesada :baffled: osobiście jednak tego tak nie odczuwam, bo teraz siedzę cały czas w domu i nie mam okazji buszować po sklepach;-) oka więc swojego nie drażnię;-)

Katrina masz rację, pracy przy maluchach jest, pewnie też ucichnę jak się trzeci Maluszek urodzi:-)

Stefaa ja to zawsze chciałam przed 25 urodzić pierwsze dziecko, a trzecie ewentualnie około 30, ale wyszło jak wyszło i jak to mówią nie ma tego złego... też planuję już zakończenie akcji powiększania rodziny,a masz jakiś dobry patent na antykoncepcje, bo właśnie rozważam różne opcje:-) Jestem z okolic Włocławka w kujawsko-pomorskim, a studiowałam finanse i rachunkowość.

Patik i jak salon wyszedł? O kurcze króciutka ta szyjka, dobrze że do końca już nie długo:-)

Mama no chwal się nam jakie efekty:-)

Piotruś zaczął mi wcześniej wstawać i od rana z nim siedzę zamiast pospać:-( chyba znów zacznie jeździć z M. tym bardziej, że przez półtorej godziny marudzi, że on już chce do przedszkola. Wczoraj wysprzątałam łazienkę, poukładałam papiery i częściowo ogarnęłam kąt z zabawkami, dziś ciąg dalszy:-)

Miłego dnia

no witam,

nie mam czasu na nic,
Mały cały czas na rękach albo przy cycu....ręcę opadają
Ala chora od tygodnia nie chodzi do przedszkola a Adas wrócił po 2tyg nieobecnosci i znów kaszle niesamowicie....

mnie dzis głowa boli..

dlaczego po posiłku zawsze chce mi się słodkiego?

Sempe a badałaś sobie kiedyś cukier? Ja też tak mam niestety, ale od dziś pastonowiłam sobie racjonalne odżywianie, bo jeszcze miesiąc temu tak ładnie szłam z wagą a teraz idzie mi do góry na złamanie karku, za dużo podjadałam swoich wypieków. Także dziś na śniadanko dwie kromeczki z białym serem i pomidorem i kawa zbożowa:-) zobaczymy jak będzie popołudniu, bo wtedy najbardziej chce mi się słodkiego:-(

witajcie z rana

Sempe - tez tak mam, najgorzej jest wieczorem, ale od 3 dni postanowiłam sobie, że po 20-tej nie jem, a już na pewno nic słodkiego.

Patik to chyba tak normalnie jak na dzisiejsze czasy ;) rzadko zdarza sie zeby ktos przed 30 dorobil sie gromadki dzieci ;) a tym bardziej przed cwiercwiekiem hehe :)

Natka co do antykoncpecji to nie mam z tym dobrych doswiadczen a niby czasy teraz takie super dla tej dziedziny ;) myslalałam kiedys o spirali ale lekarz mi odradzil bo jeste nienaurszona hehe mialam 3 cesarki wiec nie bylo naturalnego porodu, na tabletkach zaszlam w ciaze a naprawde bralam je z dokladnoscia co do minuty , gdzies jakies czynnik sie pojawil ktory zaklocil caly cykl . Teraz pozostala nam tylko od lat sprawdzona prezerwatywa ale ubolewam nad tym straszliwie ;) chociaz pojawij się durex play ktory gdzies poczescie wynagradza brak czucia ciepla hehe ;)

To tak seksualnie:d hehe

reklama
Stefaa niby taka medycyna rozwinięta a tu proszę ciąża przy tabletkach. U nas gumki zawodzą używaliśmy dosłownie kilka razy i co druga pękała, po tabletkach tych ostatnich które brałam czułam się masakrycznie, odstawiłam i za dwa czy trzy miesiące dzidzia w brzuszku:-) myślałam o spirali ale dużo osób mi odradzało, ze względu na obfite miesiączki i inne dolegliwości. Także chyba trzeba zastosować najstarszą metodę antykoncepcji:-) szklanka wody zamiast... hehe

Ja buszuję dziś w kuchni, kurcze niby codziennie się sprząta a pracy i tak masa, dziś opanowałam szafkę pod zlewem, blaty, parapety, okap, został mi jeszcze barek i dwie szuflady, ale to chyba jutro:-) dobrze, że część szuflad wcześniej sprzątnęłam.

Do góry