reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Majqa myslę ,że taki jest przez chorobę ,Domino tez chce się tulić teraz jak choruje..
przejedz sie ,niech Go lekarz obejrzy..

ja zdecydowałam -nie dam antybiotyku...

odebrałam Zuzę ,zaraz bedzie Tom.

reklama
+Hej dziewczyny!
ALe nam wirusy się na wątku rozszalały.
Wszystkim chorujacym zdrówka!
Majqa - u Karoliny mojej wysypka była ostra, aż w plamach schodziłą 3 dni po tzw trzydniówce
Mamo - po pierwsze jesli przechorował trzydniówkę to drugi raz nie powinien chorować, przy mono nukleozie nie podaje sie antybiotyku, bo po pierwsze utrwala gorączkę a po drugie wywołać może objawy uczulenia na antybiotyk. Powiększenie węzłów chłonnych moze być niekoniecznie niespektakularne :-( Heviran jest antywirusowy, nie wiem dlaczego go przypisała - osłabia wirus ospy :szok:
Był lekarz u Artura, jeśli będzie gorączkował do środy musze mu podać antybiotyk, ze względu na tą ospę co przechodził, bo juz dwie noce miał 39 :-( Normalnie byśmy czekali do piatku. Niestety młody dał mi w kość w nocy i teraz ledwo na oczy widzę.
Sempe - ja tam nie uważam, ze pomoc starszych przy młodszych była czymś negatywnym. Wychowywać a opiekować się czasami to zupełnie co innego... Kwestia jaki to wymiar i czy mamuśka generalnie robi sobie wolne z macierzyństwa....
Uciekam do młodzieży bo mi po cichutku dom roznoszą....

mama - zobaczymy jutro bo póki co to u nas warunki drogowe kiepskie. Jak jechałam po dziewczyny to była stłuczka osobówki z tirem ale na szczęście przy niedużych prędkościach i nikomu nic się nie stało. Tak wydaje mi się, że to trzydniówka, bo nie jadł nic nowego ani ja - wykluczam więc uczulenie...joaś - mały już wczoraj miał na głowce a dziś doszło na reszcie ciała

Joaś Domi nie ma węzłów powiekszonych..
nie wiem no! dała ten heviran to podaję...antybiotyku nie dam.
poczekam do jutra -zrobimy te badania..mam tez skierowanie na CRP jeśli nie bedzie podwyższone to nie dam a jesli bedzie to trudno-trzeba bedzie dać...
jutro badania ,w środę wyniki.
a ja umówiłam się na 17.15 w czwartek do gina ,Zuza przychodzi ze szkoły pokazuje dzienniczek a tam......na 17.00 w czwartek wywiadówka.....:sorry2::sorry2:

Majqa masz racje ,na drodze kiepsko- u nas też ślizkooo

Mamo- CRP jak jest podwyższone to wskazuje na infekcję. Nawet przy samej wirusówce może być podwyższone. Robili mu też zwyklą morfologię z rozmazem??? Po ilości poszczególnych leukocytów da sie określić czy to jest infekcja wirusowa czy bakteryjna.
Z Trzydniówka doswiadczenia mam takie że czasem nie trwa 3 a 5 dni i wysypka wychodzi dopiero gdy gorączka spadnie całkiem. Mam też takie doświadczenia że jednokrotne przechorowanie nie chroni przed ponownym. Znam osoby które nawet ospę przechodziły dwa razy (ja wiem ze to sie rzadko zdarza ale jednak....) zdrówka dla Domisia

Majqa dla twojego synka też dużo zdrówka :)

Joas mam nadzieje ze twój Arturek szybko wyjdzie z chorób... :)

Ewunia badania robimy jutro o 8 a wyniki będą w środę o 8 rano...
Domi juz spi-cały rozpalony;((
dzis 3ci dzień gorączki...oby teraz z dnia na dzień było lepiej....gdyby jeszcze miał kasze ,katar to by wiadomo było co leczyc a Jemu oprócz gorączki nic nie jest..........

Joas zdrówka i dla Arturka!!

mama - zdrówka życzę dla DomisiaU nas właśnie Maruś dostał wysypki :( Czy po trzydniówce może być wysypany na całym ciele ale nierównomiernie? (tzn. na głowce ma na buzi nie, lewa strona brzuszka zsypana, prawa gdzieniegdzie ...)Dziś mi bb szwankuje :/
sprawdz Kochana czy ta wysypka nie pojawia się na nogach i stopach jak zauwazysz to idz koniecznie idz do lekarza, jezeli wczesniej miał chore gardło a teraz ta wysypka to ja stawiam na 100% SZKARLATYNE!! przerabiałam to juz nie raz i wiele kolezanek dzięki mnie poszło do lekarza i dowiedziało się ze to szkarlatyna, powikłania są powazne a wdrozenie leku pozwala na uniknienie ichJoas ja to nie wymiguje się od macierzynstwa:-) nie wyobrazam sobie zycia bez tych wrzeszczących bachorków:-)wiecie byłam w koncu u lekarza rodzinnego, nie pisałam u nas co mi dolega od dłuszego czasu bo ciągle cos, boli mnie od października na plecach pod zebrami z prawej strony, sporadycznie bolało a teraz od 4tyg to juz 24h/ dobe!! spać nie moge ani lezec na prawym boku a jak juz leze to boli jakby rozrywało mnie od środka na plecach i do tego drętwienie nogi i ręki... poczytałam wczoraj w koncu na necie co to możliwe i dzis przestraszona poszłam, dostałam skierowanie na usg brzucha i nerek z podejrzeniem kamicy nerkowej, ciekawa sprawa ide w środe na 10.30 mam byc na czczo:szok: ciekawe jak dotrzymam z moimi mdłosciami do tej godziny!!

Tata czyta bajeczke dziewczynkom, jutro ma kolejną rozmowe o prace....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry