reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam
i u mnie choroba się rozprzeszczenia!! Alicja tez ma zapalenie oskrzeli!! Angelina i Rafał od środy zadnej poprawy kaszlą i kaszlą a dzis w nocy u nas spała Angelinka bo ją ucho bardzo bolało!! nie wyspana jestem strasznie... teraz cała trójka bawi się w dom:-) Rafał jest dzieckiem a dziewczyny rodzicami:-) mamami:-) podsłu****ę ich i az mi się ryczec chce ze smiechu...
wychowuje swoej dzieci tak by jak najszybciej były samodzielne, niektórzy znajomi mają mi to zazłe ale mam to gleboko w 4literach
"dziecko" lezy w łózku a mamusie poszły na malowanie paznokci (oczywiscie ja robie za kosmetyczke) i pytam się gdzie ich dziecko a one mówią: lezy i ma oglądać książeczke i czekać, za pół godziny wracamy:-)
hihih czasami zostawiam je w domu dosłownie na 15min jak musze zakupy szybkie zrobić

a z Rafałem i czasem Robertem to moge dziewczyny zostawić nawet na pół dnia, wytrą dupki dadzą jesc pobawią się a my np z męzem mozemy w spokoju zakupy zrobic jechac do lekarza a nawet isc do kina:-)
usłyszałam ze "DZIECI NIE POWINNy WYCHOWYWAC DZIECI" ale to złe ze walcze o swoje "wolne"???

cos mnie dzis wzięło na przemyslenia....

Mama05 czekam na wiesci po lekarzu
Weroniczka samych najlepszych dni dla Twoich dzieciaczków!!
Pawimi mozesz TY mi przypomniec jak się nazywa ta wit C co podajesz? kolezanki ciotka w stanach nam to przysle ale nie wiem co ma najlepiej nam wysłać poradz:-)

idę bo panny mamusie szukają coś co im zastąpi pieluche:-) biedny Rafał!!! :-D

reklama
cześć Sempe..widzę wesoło u Cibie-moje tez się w dom bawią -Zuza rodzi i zajmuje się dzieckiem (misiem ,lalą )a Domi idzie do pracy zarobic na chleb hahahaha;))

byłam u pediatry.
podejrzewa mononukleozę..ale dała skierowanie na badania ,żeby potwierdzić-jutro krew i mocz..i w środę do kontroli.
a teraz dała heviran w tabletkach i antybiotyk Zinnat+ leki osłonowe-70 zł poszło bo recepty realizują ,ale płatne 100%......
mam zbijac gorączkę bo ma dreszcze i drgawki...

no to i do nas po 2 latach zawitała choroba;/

Weroniczka no własnie...dała antybiotyk bo powiedziała,że skoro sie męczy z taką gorączką od soboty a wyniki będą dopiero w srodę to nie ma sumienia tak męczyć dziecka i przepisała...
wykupiłam i patrze na niego -nie wiem ...podawać czy nie???????????????
heviran juz Mu dałam
antybiotyk mam dawać rano i wieczorem więc na razie nie dałam....

co radzisz??

jutro zrobię badania a wyniki w środę rano a On ma drgawki przy tej gorączce ,że szok!!

Ja osobiście nie dałbym antybiotyku. Bo co to znaczy że nie chce dziecka męczyć. Antybiotyk strasznie pustoszy organizm. Zwłaszcza dziecięcy. Ja robiłabym małemu okłady żeby w sposób naturalny zmniejszyć gorączkę i poczekałabym na wyniki badań. I przede wszytskim bardzo dużo pić herbaty z dzikiej róży i z lipy z sokiem z malin z miodem, cytryną, goździkami i cynamonem. Naprawdę cudowny lek na wszelkie wirusówki.

Hej

wpadam tylko na chwile!!!

Weroniczka jestem podobnego zdania . Co to za dawanie dziecku antybiotyku na "wszelki wypadek"- zeby dziecka nie męczyć?????? My tez zawsze zaczynamy od naturalnych metod. Ale goraczke u dzieci zbijamy zawsze jak jest powyzej 38,5

Mama Ja bym nie dala tego antybiotyku. A od samej wysokiej temp. może sie wiele chorób zaczynać. Nie zgodze sie co do trzydniowki że tylko do 3 roku. Jestem osobiscie przykladem osoby która przeszla typowa trzydniowke w wieku 15 lat:szok:. Kasia miala jak miala 5 lat. U Kasi np ospa zaczęła sie od 40 stopniowej goraczki a dwa dni pozniej pojawiły się wykwity.
Kurcze dziweie sie ze lekarz podejrzewa mononukleoze. ta choroba zwykle zaczyna sie od ogolnie zlego samopoczucia i bólu gardla i powiekszenia węzłów chłonnych i gorączki.... Boli go coś? No mam nadzieje ze mu szybko przejdzie. Trzymaj sie dzielnie Mamusiu

W kazdym Sempe, mama, Joaś zyczę waszym Skarbom dużo zdrówka!!!!

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Weroniczka dzięki za radę...
powinnam gdzieś miec herbate z lipy..

Ewunia dzieki..mam nadzieję ,że zdrówko szybko Mu wróci!
nie,nic Go nie boli ,na nic sie nie skarży-jedynie szczęka zębami jak gorączka zaczyna nachodzic to wtedy przychodzi i mówi ,że Mu zimno ,żeby Go przytuliła..
zbadała Mu węzły chłonne,w pachwinach też i ogólnie wsio oki...uciskała Mu zatoki -pytała czy boli..nie boli.
trzydniówka kończy się wysypka a On dzis ma 3ci dzień ,ale wysypki brak..

mama - zdrówka życzę dla DomisiaU nas właśnie Maruś dostał wysypki :( Czy po trzydniówce może być wysypany na całym ciele ale nierównomiernie? (tzn. na głowce ma na buzi nie, lewa strona brzuszka zsypana, prawa gdzieniegdzie ...)Dziś mi bb szwankuje :/

Majqa jak Domi miał trzydniówkę jak miał rok to Jego wysypało na całym brzuch i plecach ,na rękach do łokci i na nogach do kolan...
ale miał równomiernie...
tyle,że każde dziecko inne wiec może u Niego to tak wyglada..a masz możliwość podejść do pediatry ,żeby obejrzał?

reklama
mama - byłam z nim w piątek wieczór i pan doktor powiedział, że ma chore gardło. Nie dał antybiotyku tylko ibum i tantum verde. No i od wczoraj nie gorączkuje tylko ta wyypka mnie zaniepokoiła. Tak myślę by jutro pojechać jak nie zejdzie... W ogóle to ktoś mi dziecko podmienił - nie mogę go samego na minutkę zostawić i tylko ręce ... :szok: Żal mi go, że chory ale jak mu to nie minie to będę miała przeje..ne

Do góry