reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie!

wczoraj juz nie pisałam bo znów powalona bólem głowy byłam:no: ok 18tej wziełam 2 apapy i popiłam kawą!! po pół godzinie było po bólu tylko ze do 1.00 nie mogłam zasnąć!

Angelinka osłuchowo źle! szok po 1 dniu kaszlu ma zajęte prawe oskrzela!! dostała antybiotyk.. cholera jasna a Rafał tez musiał zostać w domu bo kaszel kiepski ale dostał tylko ambrosol...

wczoraj zamówiłam sobie cisnieniomierz w aptece za punkty które zbierałam ponad rok! 250zł wart jest ten cisnieniomierz więc chyba warto:tak:

Mama05 a niech juz szlag trafi ten Twój @!!!!!!!!!!:angry: musi się w koncu udać!
Poziomki witaj w naszym gronie:-) 4 córki macie???:szok: to może czas na fiferka hihihi

pozdrawiam wszystkie! trzymajcie kciuki.. małżonek na 12.30 idzie w sprawie pracy....oby oby

reklama
AZILE moja faza lutealna trwa od 12 do 16 dni więc tu jest ok... dzięki za przytulenie.. SEMPE- no to współczuję choroby dzieci:(i dzieci sie męczą i Ty cierpliwości potrzebujesz i kasa na leki idzie... Wy wszystkie urodzicie a ja jeszcze będę z @ walczyć
a020.gif
a020.gif

Sempe zdrowia dla was wszystkich. A tobie sił bo jak dzieci chorują to najgorsze co może być.

Mamo to faze II masz ok:). Problem jest gdzie indziej. Smutne te twoje @ są. Ale ja ciągle wierze w cud:)
A ja się muszę chyba usprawiedliwić z tych moich pytań co do ciebie. Ja stosuje NPR od zawsze. No i na dodatek teraz robię kurs dla nauczycieli NPR i dla tego cie tak dopytuje bo co nieco wiem jak można pomóc w problemach z zajściem w ciąży. Jak byś cos potrzebowała to pisz do mnie PW:)

Azile to bierz tą naszą Mame pod swoje skrzydła!!!!!:-D

idę z dziewczynami rozbierac choinke bo juz mnie drazni... własnie zjadłam pół czekolady i zagryzłam zimną berlinką:szok: fujjjjjjjj niedobrze mi...

Sempeeee-ale poszłaś po całości-czekolada i parówka -hahahahahaha-nic tylko ciąża może tak smaki pomieszać ;):):) Azile kochana ,nie męczysz mnie pytaniami-jesli tylko zapytasz ja zawsze odpowiem;)ja prowadzę obserwacje od ciąży z Zuzą i naprawdę znam juz swój organizm... teraz prowadzę wykresy na enpr.pl ...jedyne co przestałam robić to badać szyjkę..ale śluz,tempka,odczucia wszystko ogarniam...u mnie jest problem z cienkim endometrium;/;/zakupiłam teraz witaminy i łykam ,może one coś zdziałają...tyle forsy już wydałam na wit.dla siebie i męża,że żal doopke ściska a tu ciągle nic;/do tego robię jeszcze testy owu i zawsze mi sie pokrywają z tempką... nie wiem co jeszcze moge zrobić??????????

Mamo - tule mocno - wiesz jak bardzo. Moja @ już poszła wczoraj a ja dziś już mam płodny śluz. Więc będę musiała zapomnieć o przytulankach jakich lubię:tak::tak::tak:
Sempe - ja swoją choinkę rozebrałam wczoraj, sekatorem pocięłam na malutkie gałązki - mam taki sekator z dźwignią to lekko idzie a teraz "choinka" czeka w torbach na wywiezienie do lasu - nie mam daleko jakieś 100m...; jeśli chodzi o zapalenie oskrzeli nie myśleliście o wziewnych lekach? może to byłoby dobre rozwiązanie
Katrina ja cierpię na trądzik różowaty, gadzina pięknie mi się wygasza jak jestem w ciąży lub karmię piersią, potem 3 mies po odstawieniu malucha od piersi, pokazuje na co ją stać - już powoli pokazuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Prawdę mówiąc dzis nei widzę na oczy, zmęczenie się odzywa, jutro trójka najstarszych jedzie na ferie z M, ja zostaje w domu "odpocząć" czyli nadgonić wykończenie chałupy, bo cały czas rozgardiasz związany z różnymi ruchami domowymi. Do tego w poniedziałek znów ruszam w swoją podróż o dł 450km (w obie strony).
Uciekam, musiałam to zajrzeć, było mi to bardzo, bardzo potrzebne

Miłego czasu wszystkim:-):-):-):-)

Jestem :-)
Bylam dzis z mackiem u logopedy, naprawde super babka! A potem odwiedzilysmy domowego lekarza bo Maciek 2 tygodnie do przedszkola pochodzil - rekord - ale dzis katar zrobil sie zolty i brzydko kaszle wiec tak jak myslalam zwiekszyc inhalacje do 2 dziennie baktrim flegamina wapno wit C i zwiekszona antyhistamina. ja to wszysko wiedzialam ale nie mialam baktrimu juz wiec recepta potrzebna. A w aptece zgroza czy mam ubezpieczenie a gdzie a prosze pokazac...noz sie w kieszeni otwiera, ale za to kupilam lek za 7 zl a normalnie kupowalam za 15 :szok:

Dzis 2 etap zegnania sie z "nieproszonymi goscmi" Niby juz nic nie drapie ale kuracje trzeba przeprowadzic do konca.

Mamo szkoda :-(

Pozdrawiam wszystkie

witajcie..mi nadal cos zwankuje i nie mogę robić odstepów;/;/ ZUZINKA dzięki;(..a u Was widzę chorobowo-zdrówka życzę i jak najmniej wydawania na leki! u nas wczoraj tak wiałooo i lało,że o 19.00 zgasło wszystko i bylismy bez pradu...siedzielismy,gadalismy przy świeczkach...ale ile mozna rozmawiać ;))) po 22 poszliśmy spać..nie wiem kiedy prąd włączyli-rano na szczęście już jest. na śniadanko mam łososia z piekarnika-zapraszam jak któraś lubi:))

reklama
Mamo jutro mam wykład z super ginekolog wiec dopytam z tym twoim cienkim endometrium. Dla mnie to też niesamowicie ważna wiedza. Ale ja ciągle polecam ci Naprotechnologię. Ma 2-3 razy większą skuteczność niż in-vitro.

Zuzia współczuje choroby Macka, ale za to fajnie z logopedą:) Trzymam kciuki za wygonienie całkowite gości.

Ja mam tak zabiegany czas , że ledwo ciągam nogami( Może mniej zabiegany niż Joaś;-)) Dziś Domis ma bal karnawałowy. Będzie przebrany za kowboja. Sam wybrał i był bardzo tego pewien.
O d poniedziałku zaczynam maraton z lekarzami . Ja mam masę badań do tego wizytę u endokrynologa z najstarszym. Ca ły kalendarz zapisany co gdzie kiedy. Najgorsze ze moje starsze dzieci chodzą bardzo różnie do szkoły . Czasem staje na uszach żeby to wszystko zorganizować. Do atrakcji muszę dorzucić w środę u Magdy choinkę na kręglach, ja wszystko musze zorganizować. A Domiś ma tego samego dnia w przedszkolu dzień babci i trzeba go kolejny raz zawieść do przedszkola bo to na 15.30. Musze babcie troszkę poprosić o pomoc jak nic.

Do góry