reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie,

Joas jak masz racje z tym piciem to ja wenflon sobie załoze i b ędę podawać picie w kroplówce!! wczoraj jak pisałam ze głowa mnie boli to tak się rozkręciła ze powaliła mnie na kolana, nie miałam siły na nic, mąż musiał mi pomagac chodzic, zasnęłam o 19.00 i wstałam o 9.00:szok: z jeszcze większym bólem głowy... chce mi się zwymiotować....
na 13.20 idę z Angelinką i Rafałaem do lekarza bo jaką taki kaszel gardłowo-krtaniowy ze az się duszą!!! i tak w ciągu 1 dnia ich wzięło....

wypiłam juz 1 szklanke wody z cytryną... idę się zmusić wiecej wypić!

Ewunia HANECZKA jaką ma sliczną kiteczke:-)
Wisienka siły zycze bys jak naszybciej wyszła z dołeczka....

pozdrawiam all

reklama
I ja sie pokazuje :-)

Poziomki witaj i rozgosc sie! Napisz cos o sobie
Sempe zdrowia dla dzieciakow i sol dla Ciebie, oby glowa juz nie bolala
Wisianka poprawy nastroju!!! Wylaz z tej doliny bo Cie nieg zasypie ;-) :-D

Pozdrawiam i znikam korzystac ze mam wene do sprzatania!

Postanowiłam wziąc się w garśc i zacząć mysleć pozytywnie. mam nadzieję, ze będę trzymała sie postanowienia i jakoś dobre fluidy przepędzą problem.
Połozyłam Milę spać i zasiadlam do śniadanka. Jajecznica z 2 jajek na beztłuszczówce i 2 kromki chrupkiego z pomidorem. Do tego zbozowa bez cukru.Więc jak widzicie dalej jestem na diecie. Mimo zdrowego jedzonka i ćwiczeń spadło mi tylko0,5 kg w 10 dni. jakiś koszmar. Głodzić się nie moge bo karmie , więc co wiek i metabolizm??? Nigdy nie miałam problemów ze schudnięciem a tu nagle klops,. Glupie 5 kg jest problemem...........
Prócz tego dzis mamy księdza ale musi go przyjąć Maciek sam bo mamy rehabilitację Mili we Wro w nowym osrodku. Na pewno sobie poradzi a mimo to się stresuje. My ze wzgledu na godziny wieczorne dziś i poranne jutro będziemy spac u sister bo P ma na rano do pracy i nie mialabym czym rano jechać. Sister ma wolne to0 nie tylko pozyczy mi auto ale też pojedzie ze mną rano do lekarza.
Pogoda u nas wstretna, zaraz biorę się za szybki porządek a jak Mila się obudzi pedzimy po świeczki.

Zuz-Inka, Azile tez dotyczy ten problem, a napisałam do niej bo napisała "co będzie to będzie". Trochę mnie to przeraziło prawdę mówiąc.
Joaś ty sie tym nie przerażaj. Poszłam po rozum do głowy i zastanawiam się nad usg:tak::tak::tak:.
Wisienka dobrego nastroju i udanego dnia:)
Poziomki witajcie!!!
Sempe a te bóle głowy mogą wynikać że mało pijesz.
Zuza jak tam porządki:)

Ja dziś mam czas zabiegany. Co prawda to co dzień jest zakręcony i to bardzo. Byłam dziś na wizycie z Domisiem u alergologa. Te same leki zostają. I od miesiąca byliśmy bez choroby:tak::tak::tak:.
Dziś podejmę decyzje co do usg za naradą Joasi. U nas to koszt 180zł, bez badań prenatalnych. tylko dokładna diagnostyka narządów dopller i 3D.
Mam okropne problemy z cerą. Palą mnie policzki i są czerwone. Jakieś straszne zmiany skórne. Dziwna ta moja ciąża.

Joaś - tu masz rację, jeśli jest możliwość zrobienia usg genetycznego, to jak najbardziej, po to, żeby sprawdzić stan narządów dziecka, mi chodziło o pozostałe badania.
Ja tu na USG genetyczne liczyć nie mogę, bo nie wiem czy wiedza co to...

Dzięki Kochane za miłe przyjęcie:)
Coś o mnie... Jestem mamą 12 letniej Gosi,3 letniej Gabi i prawie 9 miesięcznych Idy i Leny.
Jestem szalona,mam duży dystans do siebie i świata.Dzieci wychowuję na luzie ale nie bezstresowo cokolwiek to znaczy:)
Nie pracuję,zajmuję się domem. Mąż mój jest kiedowcą więc przez większość miesiąca jesteśmy same:( Dzisiaj właśnie wraca po 9 dniowej nieobecności:)

Co do bólu głowy to od wczoraj jestem na prochach bo ból jest nie do wytrzymania:no:
azile takie usg jest warto zrobić,z bliźniakami miałam to szczęście że usg prenatalne miałam robione na nfz,właściwie usg miałam co 2 tygodnie.
Z Gabi musiałam już płacić ale byłam spokojniejsza kiedy zrobiłam bo wiedziałam że nie będzie niespodzianek po porodzie. Kiedy byłam w ciąży z Gosią 12 lat temu lekarze ledwo obsługiwali usg i nie znaleźli torbieli przy nerce małej.Teraz na szczęście jest lepiej

azile - ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych problemów z cerą, za to po ciąży musiałam zmienić wszystkie kosmetyki, bo mnie uczulały (krem do twarzy, pod oczy, balsam i takie tam).
Teraz czasami coś wyskoczy, ale to sporadycznie. Na początku było gorzej, miałam wysypane całe plecy, dekolt, trochę na twarzy.

mi coś bb szwankuje bo wszystko wychodzi pisane jednym ciągiem-jakby w 1dnym zdaniu-wrrrrr!! POZIOMKI witaj kochana-jak miło ,że wleciałaś ;) WISIEŃKA kurka jak mi dolina minie to postaram sie zadzwonić -myślę ,że w poniedziałek ,Emila ma wolne ,będę sama to pogadam .. JOAŚ jak dobrze,że podróż minęła spokojnie! a ja wczoraj dostałam @ i mam doła!!! pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna ściskam.. qrwa!!! to już 2 lata-no ileż można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
azile - ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych problemów z cerą, za to po ciąży musiałam zmienić wszystkie kosmetyki, bo mnie uczulały (krem do twarzy, pod oczy, balsam i takie tam).
Teraz czasami coś wyskoczy, ale to sporadycznie. Na początku było gorzej, miałam wysypane całe plecy, dekolt, trochę na twarzy.
Właśnie ja tez nie miałam problemów. Ale odstawiłam wszystkie kremy. I delikatnie z rana smaruje sobie twarz maścią cholesterolową. Domiś ja stosuje jak ma mocne zmiany alergiczne. Do tego wiem już , ze moja twarz nie znosi wody:(

mi coś bb szwankuje bo wszystko wychodzi pisane jednym ciągiem-jakby w 1dnym zdaniu-wrrrrr!! POZIOMKI witaj kochana-jak miło ,że wleciałaś ;) WISIEŃKA kurka jak mi dolina minie to postaram sie zadzwonić -myślę ,że w poniedziałek ,Emila ma wolne ,będę sama to pogadam .. JOAŚ jak dobrze,że podróż minęła spokojnie! a ja wczoraj dostałam @ i mam doła!!! pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna ściskam.. qrwa!!! to już 2 lata-no ileż można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochan tulaski ci ślę. Trzymaj się.
A tak na marginesie po skoku temperatury jak dług masz temperaturę podniesiona ? Do końca cyklu? I ile dni twa ta druga faza(czyli od skoku do @)?

Domis pobiegł od przedszkola. W domu mam starszaki bo mają na 13 do szkoły. Zdecydowałam sie na usg połówkowe z Doplerami i 3D.

Do góry