reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

A u nas miał być dzisiaj ksiądz po kolędzie i zapomniał. O 16.30 zadzwonił ministarnt do drzwi że za 10 min będzie ksiądz. No to mówię mu że czekamy. Mija 20 min. i nic. 30 min. i dalej nic. Ale na korytarzu słychać ruch ministrantów. W końcu po 17 zrobiło się cicho na klatce. O 17.45 już się wkurzyłam że go dalej nie ma. Wyglądam przez okno a ksiądz właśnie wchodzi dwie klatki dalej. No cóż. Zapomniało mu się o nas Szkoda bo dzieci tak czekały.

reklama
Zuz-Inka to fakt że czas bardzo szybko leci!!!! No i niedługo bedziemy swietować :-)

Weroniczka a u nas własnie o 16 był dzisiaj ksiądz:-D:-D:-D pytał mnie i męża ile lat po slubie jesteśmy. zaproponował że za rok na naszą 5 rocznice chciałby nam odprawić odnowienie przysięgi małżeńskiej :-) nie wiem tylko czy tego nie robi sie jakoś po conajmniej 20 latach małżeństwa????:-D

Przed chwilą bylam u teściowej spytać czy gdyby byla potrzeba zeby z Hanią do lekarza jechać to czy przypilnuje starszaków. MMierzyliśmy malej temp z poł godziny temu i miala 40,1*C:szok: zrobiliśmy jej chlodną kąpiel i daliśmy czopek Nurofenu. Jak nie spadnie to trzeba bedzie gdzieś jechac z nią......:-:)-:)-:)-:)-(

Hej
Ewuniaf - kciuki za zdrowie Hani - piękniusia Malutka
Sempe - prz wypijanej małej ilości płynów - wody bóle głowy moga być bardzo silne
Weroniczka super że palec zagojony
Eliza - do usg genetycznego, czyli dokładnego narządów dziecka nie bierze się pod uwagę wieku matki. Zawsze robię takie badanie, bo wolę wiedzieć, czy moge pomóc dziecku. Najwięcej powikłań zdrowotnych noworodków bierze sie stąd, ze lekarze nie wiedzą o dysfunkcji jakiegoś organu. Szukają po omacku, kiedy powinno się juz leczyć. No i dlatego wolę leczyć, dlatego też zawsze robię echo serca dodatkowo. Badań genetycznych nie, bo i tak urodziłabym dziecko i obdarzyła największą miłością. Kwestia tego po co robimy takie badania, a nie czy robimy. Zastanów się. To nie kwestia zespołu Downa czy innej choroby. To po prostu ewentualna możliwość wyleczenia dziecka. Takie usg robi wykwalifikowany lekarz, a nie ginekolog. On widzi zupełnie inaczej.
Ściskam życzę mądrych decyzji.
Uciekam, ledwo widze na oczy. Dziś przejechałam 450km jako kierowca. Zmęczenie duze, nie powiem choc mam jeszcze siłę się uśmiechać a więc dla Was laski::-):-):-)

Joas to ja pytalam i dzieki za odpowiedz. Wlasnie dlatego sie zastanawiam nad wykonaniem badania czy serce nerki itd sa w porzadku. Mam czas do piatku z decyzja

No 450 km to sporo!

Witajcie Kochane:)
Wreszcie miejsce gdzie ktoś mnie zrozumie:tak: Fajnie że są jeszcze mamy co chca mieć więcej szczęścia:-)
Ja bym mogła mieć jeszcze jedno:-p

mama05 cześć,wiesz ze dopóki nie ma @ jest nadzieja.Wszystkie cały czas trzymamy&&&&&&&&&&&&

Witajcie Kochane:)
Wreszcie miejsce gdzie ktoś mnie zrozumie:tak: Fajnie że są jeszcze mamy co chca mieć więcej szczęścia:biggrin2:
Ja bym mogła mieć jeszcze jedno:-p

mama05 cześć,wiesz ze dopóki nie ma @ jest nadzieja.Wszystkie cały czas trzymamy&&&&&&&&&&&&

Joas to ja pytalam i dzieki za odpowiedz. Wlasnie dlatego sie zastanawiam nad wykonaniem badania czy serce nerki itd sa w porzadku. Mam czas do piatku z decyzja
Zuz-Inka, Azile tez dotyczy ten problem, a napisałam do niej bo napisała "co będzie to będzie". Trochę mnie to przeraziło prawdę mówiąc.
Poziomki witaj :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry