reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Iwet miłego wypoczynku!!!

Ja zeszlam do 68kg i nie chce być mniej :( wiec najszczuplejsza to ja nie jestem......

reklama
witam się i ja ;))
niedawno wstałam -wyspałam się na maxa;)
poodkurzałam ,Tom z dziećmi na górze ..

Ewunia &&&&&&&&&&&&& za babcie..
oby wieści były dobre ;)
no i ..&&&&&&&& za egzamin:)
jak złapiesz chodzącą Hanie to uściskaj:)

Iwet przyjemności nad morzem:)
no i niech kilosy spadają w dół..

Wisieńka kochana jak u Ciebie-coś lepiej czy nadal dolina....pisz kochana-bedzie Ci lżej..

Joaś jak tam nocka??

pozdrawiam resztę mamusiek kochanych:)

mama05 ja se nie moge sama decydować,jak starsza podlukała,że robię suwaczki,zaraz się wtrąciła,a że jest na etapie "saga zmierzch"koniecznie wszystko jest w tym klimacie,młodsza próbuje buntu,ale jest taki wrażliwiec,że ten bunt jak z koziej d...y trąba,ale niech jej będzie,że anarchistka
Dzięki Stjarna! No i wszystko jasne. U mnie w domu to generalnie króluje piłka nożna, a z literatury to szybciej Pan Samochodzik, Pippi Pończoszanka, Anhar - powieść antymagiczna. Saga Zmierzch i podobne klimaty w naszym domu raczej nie zagoszczą. Rozumiem, więc skąd taki suwaczek. Uwierz, że ktoś niewtajemniczony może się lekko przerazić :tak::tak::tak::-D:-D. Zresztą każda z nas ma dzieci w różnym wieku i w różnych klimatach, więc nie każda z nas mogła załapać - np ja w całej swej okazałości niekoniecznie wiedziałam o co chodzi.

Ewunia, trzymam kciuki za babcię, wiem co to znaczy lęk o kogoś, kto może odejść na zawsze... A poza tym to wierze w powodzenie egzaminu. To dla mnie oczywiste, ze zdasz :tak::tak::tak:
Wisieńka - coś czuję, ze nadchodzi czas powrotu do pracy i wszystko Cię drażni. A Młody to w takim wieku: czuję się dorosły. O matko, to wszystko jeszcze przede mną.
Iwet - odpoczywaj, dotleniaj się. ZAZDRASZCZAM morza. Nawet zimnego, nawet wietrznego

Laseczki
wstałam lekko schorzała. Ból głowy, gardła, katar etc. Wczoraj dopadła mnie @, skręcam się potwornie. Wygląda strasznie co?? Ale nie jest bo: Arti przespał całą noc!!!! Matko, jaka jestem szczęśliwa. Położyliśmy go spać o 20 a wstał o 6!!!!!!! Inna sprawa, ze ja poszłam spać po północy, ale jest bossssko!!
Dzisiaj moi dwaj mężczyźni poszli na Orszak Trzech Króli Orszak Trzech Króli http://orszak.org/warszawa/nowosci-na-tegorocznym-orszaku-w-stolicy/ Małż jest w straży a Marcin idzie w orszaku afrykańskim. Poszłam spać po północy, bo robiliśmy dzieciakowi tarczę do stroju. Mamy strasznie duże tempo życia. Coraz szybsze z powodów niektórym wiadomym. Ale jakoś się jeszcze trzymamy.
Właśnie piję zimną rozpuszczałkę - nie znoszę, ale skończyła mi się kawa do ekspressu i cierpię. W zamieszaniu zapomniałam kupić. Cierp ciało skoroś chciało :-p
No to popisałam sobie jak nigdy, bo trójca się bawi w pokoju w szkołę a Arti koło mnie buduje wieżę z farb plakatowych :-D mały artysta będzie lub budowniczy.
Dobra zmykam choć tak pięknie mi się tu siedzi :-)

Ostatnia edycja:
Witam.
Po nieprzespanej nocy powitał mnie ból w plecach i huk za oknem. Plecy to efekt kilkunastokrotnego wyciągnia Mili z łóżeczka w nocy a hyk to okropny wiatr hulający cłą noc.
ja nadal na diecie, jem zdrowo i niewiele ale waga o tym nie wie. 63.300 i ani grama mniej od 5 dni. Musze się wbić w ubrania do pracy bo teraz u nas z kasa krucho i nie pokupię takiej ilości ciuchów coby mi starczyło. Kupiłam spodnie, spódnice, dwie koszule i komplet spódnica-żakiet ale to na pewno nie wystarczy. Potrzebuję moich wygodnych spodnium z niegniecących i niebrudących się materiałów więc dalej jem chrupikie pieczywo, obiadki z parowaru i na ernik tylko lypię okiem.
mama cóż humorek chyba zostanie do czasu az sytuacja się unormuje bądz przywykne. Mój wniosek o zmniejszenie wymiaru pracy juz w firmie teraz czekam na telefon od szefa. A jak tam u was? Jak Zuza w szkole wypada? Domis to już'stary przedszkolak" więc pewnie żadnych kłopotów nie ma z nim. Buziaj od cioci
ewuniaf kciuki za babcię, będzie dobrze
Joaś podziwiam cie kobieto, jesteś moim natchnienie. Dajesz sobie tak świetnie rade. Chyba masz jakiś złoty środek. Jesli chodzi o orszak we wro tez organizowali a tu u nas nie ma. Jak Mila bedzie większa na pewno będziemy jeżdzić, teraz nie ma sensu. Mój młody niestety chyba calkiem oszalał i jak pisałam o nim, ze jest taki odpowiedzialny to nalezy to między bajki wlozyć. A za rok 18tka. No mam nadzieję, ze jakoś go naprawię.. Fakt ciebie czekają taie atrakcje w wielopaku i krótkich okresach ale najgorszy i tak jest wiek 12-15 lat więc ciesz się ciszą przed burzą.Teraz najwazniejsze, ze arti tak pięknie pospał. No i mam nadzieje, ze przejdzie chorubsko w zdrowie i cudne samopoczucie. Myslę o tobie cieplutko i cały czas trzymam kciuki.
Iwet ooooooooooo ja tez za może oddam kawałek wątroby, kiedy ostatnio tam byłam........

U nas dzien zapowiada się domowo. Pogoda taka , ze psa nie wygonisz i chyba nawet nie pospacerujemy. Maciek wybył:sorry: więc jesteśmy w trójkę i juz jakoś pusto od razu.

Wisieńka kochana -wycałuję moje bąki:)
a Tobie nie zazdroszczę nerwów-wiem jak miałaś w tej pracy nerwowo i ten kierownik
e040.gif
:sorry2:
mam nadzieję ,że sie przychylą do Twojego wniosku-&&&&&&&&&&&&&&&&!!

Wisieńka - spokojnie, wierzę ze będzie dobrze. A ja nie zawsze daję rady, naprawdę. Czasami ostro wymiękam. Mam przespaną Artura noc, więc jeszcze w dzień nie spał :szok:, no ale coś za coś Orszak oglądałam w tv i jestem rozczarowana. Coraz więcej gadających głów, coraz mniej pokazywania dzieci, które idą w orszaku. Smutne to. Czuję niedosyt, bo wiele się działo. Ten orszak wziął początek w szkole, do której chodzi Marcin. 4 lata temu po raz pierwszy jasełka wyszły na ulicę i stały się Orszakiem. Wtedy szliśmy w nich po raz pierwszy :-) Tak było w tamtym roku Orszak Trzech Króli 2011 w Warszawie - YouTube. Pięknie. A pierwszy http://www.youtube.com/watch?v=ZFpy5tnSN7o&feature=related6

W drugim filmie od 3:41 jako strażnik brodaty chłop to mój małż :)

Ostatnia edycja:
Majqa ja dzis wleciałam na chwilę na NK i dopiero zobaczyłam info od Ciebie ;)
miło Cie zobaczyć :)))
ja na NK meeeega rzadko wchodzę..można powiedzieć ,że wcale...
na FB nie mam konta...jak odpalam kompa to jedynie na bb.

ależ mnie naparza lewy jajnik..dzis mam 20d.c. ..może to dobry znak?????
a to mój roboczy wykres

g.png

Mamo owocnego dzialania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pozdrawiam wszystkie odezwe sie po weekendzie! :-)

reklama
witajcie w niedzielę :)

ja wczoraj od 10 do 15.30 byłam zalatana bo do Ikei pojechalismy.
dzieci zostały u znajomych bo potrzebowaliśmy miejsce w aucie..
kupilismy szafę która ostatnio wstawiałam-taka białą
żyrandol z kryształkami do salonu
lampę do Dominika do pokoju
zasłony na 2 okna do salonu-czyli 4 sztuki-drohie maja te zasłonku kurcze mać-zapłaciliśmy 330zł-Tom długo nie chciał się zgodzić;/
zasłony do sypialni-ale te takie cienkie zwyklaczki za 60zł
2 ramy 50na 50zm srebrne +plakaty liści-miały byc do sypialni ale jednak powiesimy w salonie.
brązowe talerze-małe ,głebokie i do II dania i platery
4 doniczki białe -wczoraj już 1 kwiatka przesadziłam;)

Joaś -Arti pięknie mi spiewał do ucha-och,kochany bączek z Niego-ależ bym wyściskaaała!

Zuz Inka dzięki za ~~~~~~~~~i &&&&&&&&&&&&
testuję w czwartek choć nie wiem....nie czuję się nic inaczej...

babkiii gdzie jesteście?????????????
where are You?????????;):):)

Do góry