reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Wisieńka - dzięki, dzięki... stara, ale jara.. hihi. No my po kolacyjce, to mogę sobie na tę fotkę patrzeć i głód mi nie zagląda w oczy. Drineczki.... jakoś mnie nawet nie pociągają, nawet (o dziwo!!!) słodycze nie robią na mnie wrażenia, może na razie.

reklama
oj witam
wisieńka pięknie się prezentowała Mila w sukieneczce Weroniczki i bardzo ci dziekuje za książkę
mama pozdrawiam cie i widze juz zajeta coraz bardziej:szok:

zuzinka i weroniczka trzymam kciuki za pomyślną pracę

a mi tez stuknęło w tym roku 29 latek, widze już zmiany w skórze tzn. sine oczy, worki pod oczami, kurze łapeczki:laugh2:

a w ciele młody duch hehehe

mój małż już komisję ma za sobą (o dotację na działalność) czekamy na odpowiedź do piątku, warsztat już przygotowany tylko sprzęty dokupić z dotacji, zgłosić działalność no i reklamę zrobić i jakoś nie mamy weny na tą reklamę
dzieciaki poki co zdrowe, Michaś już wszedł etap niemowlaka, śmieje się jak nas widzi albo słyszy, całuśny jest (czyt. tłuściutki do całowania), z Alkiem zaczeliśmy przygotowania do Komunii Świętej i 3 razy w tyg do kościółka fruwamy, ja w końcu zebrałam się i dzisiaj byłam u fryzjera nic wielkiego tylko podciąć wypieścić:happy:, musiałam jeszcze Juli zakupić nowe kapcie do przedszkola bo tamte po miesiącu już się rozwaliły :szok: takie badziewia produkują, zaczynamy myśleć o chrzcinach jutro może pogadam z księdzem bo mi w głowie termin na święta, aaa i jeszcze komunie mamy 6 maja już w restauracji zarezerwowałam ale jak dzwoniłam w okolicy kościoła to wszedzie już było zajęte:szok:
co tam u Joaś i Maureen??????????

pawimi oj korzystaj korzystaj bo kurka wodna pizga u nas jak w kieleckim:angry:

Witam kurde u nas urwanie chmury wali deszczem gradem masakra jakaś w piecu sie pali i ejst ciepło lekko powietrzylam tylko by zarazki wygonić

Mamo o tak juz beczenie przeszło heehehh ja tez ostatnio mimo że nie pracuje nie wyrabiam obowiązków a gdzie BB gdzie moja gra Na NK wrrrr
Lilka mój mąz tak miał w tamtym tyg z jednej do 2 pracy jechał ale mówi puki nie pada na pysk bedzie tak ciagna bo to tylko do listopada będzie potem cisza i będzie tzreba coś innego kabinować
Katrina mi tez jakoś słodycze hmm malo obchodza ostatnio jezyk zamoczyłam tylko w czerwonym winku musiałam choć skubnąc i juz mam spokój zaspokoiłam pragnienie hehehehehh a jak sie czujesz????
cokies to my w tym samym wieku :))) i wazne ze duch mlody reszta to tam pikus

witajcie Mamuśki,

agatulka
- czuję sie super, tylko popołudniami sen mnie ścina, ale z tym można sobie świetnie poradzić.... przytulam głowę do poduszki.... a tak poza tym SUPER.
Nadal wszystko co kwaśne jest najlepciejsze! ale nie śledzie, bo mi po nich niedobrze, ale kapusta kiszona, żurek, owoce i inne kwaśne rzeczy - PYCHOTA.
A jak Ty się czujesz? Wszystko w porządku?

Witam. Ślicznie się rozpogodziło to wybyłyśmy łapac ostatnie promienie słonca. Wiało jednak i zmarzłam trochę. Odebrałam wyniki Mili, generalnie wszystko w porządku. Kontrolnie za miesiąc mamy jeszcze raz zbadać jakby te węzły nie zeszły
katrinka ja całą ciąże mimo ustawicznego wymiotowania miała ochotę na whisky z colą:-D:-D:-DInnych zachcianek nie miewałam aaaaaa jeszcze na placki ziemniaczane:-D:-D
cookies cieszę się, ze ksiązka się przydała i buziaki dla całuśnego:-)Trochę poniosło księdza na te 3 razy w tgodniu chyba, ze to tylko ze względu na różaniec? Czy do końca. Bo my na nabożeństwa musieliśmy wszystkie a roraty były o 7 rano:-D:-DU nas restaurację rezerwuje sie 3 lata wczesniej. Pytaliśmy na chrzcinach... Niezłe nie:eek:&&&&&&&&&& za interes męża:-D:-DO majgot jak to zabrzmiało:cool2:
agatulka witaj, u nas kaloryferki w końcu grzeją ale jakoś marniutko:sorry:

witojta
c008.gif
c008.gif
c008.gif

Cokies miło ,że wleciałaś-ukochaj Michasia i wycałuj piętulki ;)))
ja równiez trzymam &&&& i życze powodzenia w interesie;)

Wsieńka u nas też słonko ,ale jak wyszłam z Emilą przed salon(Ona pali) to normalnie ...wrrr jaki wiatr
d025.gif
i w te pędy do salonu...

Katrina miło Cie widzieć :)

Lilka jak tam u Ciebie???lepiej ?gorączki nie ma??

ja zabieram sie za kolację-pasta jajeczna ze szczypiorkiem ..świeże,ciepłe bułki z masłem i herbata z cytryną :)

a co do Joaś to pisałam do Niej smsa ,ale napisała,że jest zalatana ..udziela się u dzieci w szkole i przedszkolu...rodzina ,mąż i nie ma juz czasu na bb i bloga..:9ale pozdrawiam nas wszystkie i ściska;)

ja również pozdrawiam wszystkie niewymienione mamuski..

u nas jutro pasowanie Zuzki na 8.30 .

hehehe
wisienka no faktycznie zabrzmiało nie źle aż sie uśmiałam:-D

mama to kciukasy za Zuzie i jak robisz tą pastę? aaa i ucałuje Michaśka w ogóle to on taki tylko do całowania:tak:, wczoraj mieliśmy pierwszą kupkową wpadkę w wannie :laugh2::laugh2:
byliśmy już w kościele na 17 był różaniec i w piątek powtórka, zimno niesamowicie noski zmarzły i rączki też brrr..

witajcie

mamo dziekuje,ze pytasz
niestety Mila goraczkowala wczoraj wieczorem znowu (ostatnie dni caly dzien dobrze a wieczorem goraczka),wiec przestalismy liczyc na cud i pojechalismy z nia dzisiaj do lekarza
badanie krwi i wynik,ze bakteria,wiec Mila ma silny antybiotyk,w sumie 4 tabletki dziennie,do tego jakis lek w formie rozpuszczalnych tabletek w wodzie
caly tydzien w domu bedzie,ma straszny kaszel i z buzi strasznie nie ladnie pachnie,lekarz nie poinformowal nas,ze zapisuje antybiotyki:eek: dopiero w aptece nas poinformowano,no i nie powiedzial co jej jest,co to za bakteria,gdzie ona jest itd. bo nie wiem czy zoladek(brzydki zapach z ust a gardelko malej nie boli) czy byc moze gardlo,albo oskrzela,pluca??:eek: bo ma mokry ostry kaszel

no nic leczymy sie

ogladam z dziecmi bajke i zaraz musze je klasc spac,jestem sama bo K. pilnie do pracy z wolnego zawolali
echh nie lubie sama klasc dzieci spac,duzo roboty przy tym:sorry:

Cokies- ugotowałam 5 jaj-do miseczki-3 łyżki majonezu,szczypiorek,koperek-tak po 1 łyżce od zupy,sól i pieprz-rozgniatam widelcem i gotowe...dzieci sie zajadają:tak: a jak do tego jest herbatka to potem takie senne się robią:-Dpewnie ciepła herbatka tak rozgrzewa brzusio,robi się miło i wyciszenie natychmiastowe
c007.gif
kończą oglądać bajkę..juz ich Tom wykąpał wiec zaraz spać.
ja naszykowałam strój galowy dla Zuzki..

Lilka oj kurka to niewesoło....
oby leki szybko pomogły-&&& biedna Niunia-ukochaj i wysciskaj..

nie wiem czy nie jest za późno,ale chyba nie zaszkodzi-na kaszel dobry jest burak-wydrążasz 2,3 łyżki ,zasypujesz cukrem i postaw na kaloryfer-pod wpływem ciepła puści sok-podawaj 2 razy dziennie..
powodzenia w kładzeniu spać..
oby choroba szybko Was opuściła-choruje dziecko = cierpi mama:-(

reklama
Mama - dzięki, Ciebie tez miło tu "widzieć" - czytać. Rodzinka juz w domku, a u nas pustki.... podobno po naszym wyjeździe od brata, mały jak wstał po spaniu w dzień, to w chodziku biegał po domu i wszystkich szukał. Był bardzo zaskoczony, że nikogo nie ma....

Do góry