reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam! moje dzieciaczki wstaly dzisiaj grubo przed 8 rano, ja sie pytam po co???? mialam zaplanowane ze beda odsypiac caly ten zwariowany tydzien a tu prosze jaka niespodzianka. No nic, ale dzieki temu mam juz poprane, uprzatnelam lekko gorna kuchnie zanim pani do sprzatania przyjdzie bo az wstyd bylby ja wpuszczac w taki syf. Reszta niech juz sie ta poczciwa kobicina zajmie bo ja mam innej roboty w brud. Jakies zarelko musze przygotowac na caly tydzien, ten poprzedni niestety jakis gnoj zarlismy z knajp okolicznych az czuje ze mi talia spuchla i mam wyrzuty sumienia ze dzieci karmie obrzydlistwem no ale co mialam zrobic...jesc trzeba bo czlowiek glodny a czasu na robienie niet. Poza tym to straszne ilosci kawy i coli tam wypijam zeby nie zasnac podczas wykladow. Po calym tym szkoleniu bede musiala sie zabrac za jakiegos porzadny detoks
Ale przyjemnie tak usiasc sobie na swojej wlasnej kanapie ze swoim lapkiem w lapach wiedzac ze nigdzie nie musze sie spieszyc.......

U nas jakos dziwnie zimno, tylko 18 stopni, dziwne....calkiem zbzikowal klimat bo o tej porze to u nas zawsze bardzo cieplo jeszcze jest. Przeciez lato sie jeszcze formalnie nie skonczylo, na szczescie patrze na wiadomosci pogodowe ze w przyszlym tygodniu bedzie juz normalnie czyli tak 20-cia kilka stopni. Ja nie chce zimy, RATUNKU!!!!!!

Vincent ma jakies zaproszenie na urodzinowe party na jutro popoludniu a z tego wszystkiego jakos tak przyzwyczajona ze to tylko Oliver do tej pory do szkoly chodzil i mial towarzystwo od ktorego dostawal zaproszenia nie spojrzalam dokladnie i mialam Olivera wyslac na to party hahahaha, ale bylyby jaja...dopiero tak drugi raz dokladnie zerkam na koperte od kogo i czy matke znam a tu zonk! zaadresowana do Vincenta buahahaha:-D:-D:-D

no nic, dopijam kawke i ide sprawdzic jak tam moje pranko, swoje garniturki musze chyba zawiesc do czyszczenia coby je odswiezyc po 2 tygodniach:tak:
Pozniej wpadne zobaczyc czy ktoras jeszcze sie pojawi no i zycze przyjemnego rodzinnego weekendu.

Bedi - trzymaj sie i duzo buziakow dla Patryczka!
Lilka- smacznego!
Anetka - krwawienia moga wystapic i to czasem calkiem regularne przez kilka miesiecy ktore przypominaja regularne miesiaczki, wszystko zalezy od organizmu kobiety.

reklama
Anetka - krwawienia moga wystapic i to czasem calkiem regularne przez kilka miesiecy ktore przypominaja regularne miesiaczki, wszystko zalezy od organizmu kobiety.
Tylko że to nie jest miesiączka. Miesiączkę miałam tydzień temu jako krwawienie z ostawienia. Wcześniej używałam novum ring, czy to by była teraz normalna miesiączka i od niej ok 12 dc byłaby owulacja? Pierwszy raz mam takie krwawienie, po zakończeniu antykoncepcji.

Ostatnia edycja:
kochana na to pytanie ci niestety nie odpowiem bo znam twojego organizmu ani cyklu, natomiast napewno dopuszczalne sa rozne anomalia przy odstawieniu antykoncepcji czy innych zmianach jakie kobieta przechodzi. Nawet stres czy zmeczenie moze wywolac plamienie czy nieregularne cykle. Jakos bym sie specjalnie tym nie przejmowala ale jak masz watpliwosci zadzwon do swojego gina ktory cie prowadzi i "zna" twoj organizm.

cześc! Ja na chwilkę
Dzieci śpią a ja z zamykającymi sie oczami zajrzałąm na ostatnią stronę wątku ;-)
Katrinka - gratuluję!!! :-D

Mamo - powera masz niesamowitego! ja jestem starą i dziurawą dętką przy Tobie - a też odkurzanie i pranie czeka i thuje do przycięcia! Zapraszam! ;-)

Nawet nie wiem jak tam Wasza młodzież szkolna i przedszkolna sie miewa ale nie dam rady nadrobić... na pewno nie dzisiaj.

Ściskam Was i marzę o dniach gdy bede mieć czas na plotki z Wami na codzień... niestety wszystko wskazuje na to że tak jakoś za rok mi sie uda, jeśli w ogóle...

hej
pawimi no to niezle
moj Dominik ma dzisiaj urodziny ale i tak wszyscy chorzy a my dogadalismysie z sasiadka bo jej corka ma za tydzien i zrobimy w bawialni jedno wielkie party to bedzie dominika pierwsze
mamo05 no wlasnie ja nie wiem jak ty sie zawsze ze wszystkim wyrabiasz:sorry:

AsiaKC ty juz na ostatnim zakrecie

Anetka80 ja tez mialam takie nieregularne plamienia w ciąży ale to już ty powinnaś wiedzieć albo gin

Karinka gratulować nie gratulować? Widzę że euforia to pogratuluję ale teścik by się
przydało ponownie zrobić dla pewności

Patryk lepiej ciut,ale wczoraj ręcę mi się trzęsły i rozsypałam proszek do prania z nerwów.Boję się o jego zdrowie, nigdy wcześniej się nie bałam tak o dzieci, zwyczajnie przechodziły przeziębienie, ale Patrykjuż raz nam zsiniał i nie oddychał

Witajcie kochane. Jak obiecałam wpadam zdać relacje. Pani rehabilitantka od bobathów bardzo miła i ma na pewno podejście do dzieci. Mila się do niej zaśmiewała. Po rozmowie z nią widzę, ze nie taki WNM straszny jak go w internecie opisują:-DTo samo ONM. Wiem jedno będzie dobrze. Liczy się konsekwencja w ćwiczeniach i dzieciakom na pewno dobrze pójdzie. Pokazała nam jak stabilizowac symetrię Mili i jak łagodzić napięcie w momencie skurczu. Jak nosić i układac małą. Dała rady co do codziennej pielęgnacji i przedstawiła parę ćwiczeń. No i Mila zasnęła na koniec:-DNa golucha na macie do ćwiczeń, nasza kruszyna.

No a moja familia jeszcze spi. Wszyscy Emi, Pol, Maciek. Ja już zrobiłąm rozsołek, makaron, piersi w sosie koperkowym i sałatę. Teraz czekam aż Pol łąskawie wstanie i pojedzie po ziemniaki:-D
pawimi witaj, tak ja tez wiek trumienny:-D A czasem nawet samopoczucie:-D Dobrze, że nie pomyliłaś synów, chociaz mina tamtej mamusi byłaby bezcenna:-D
mama ty mały motorku nie umiesz odpoczywać
bedismall najlepsze życzenia dla dominika
lila jak mi się nie chce sprzatać a już zaczełam to puszczam sobie perfekcyjną panią domu dla mobilizacji:tak::-D

A u nas pogoda się zepsuła i chyba będzie padać. Idę budzić familię bo do kościoła nie pójdziemy jak tak będa spali

jestem niedzielnie na chwilę zanim sie ziemniaki ugotują.

cześc! Ja na chwilkę

Mamo - powera masz niesamowitego! ja jestem starą i dziurawą dętką przy Tobie - a też odkurzanie i pranie czeka i thuje do przycięcia! Zapraszam! ;-)

Asia jak miło,że wleciałaś;)))
już lecę w ogrodzie pomóc-ja ogrodowe sprawy uwielbiam;)))
my też tęsknimy za Tobą -wracaj szybko,wlatuj kiedy masz czas!

mamo05 no wlasnie ja nie wiem jak ty sie zawsze ze wszystkim wyrabiasz:sorry:

[/QUOTE

Bedi- Wisieńka u mnie była i widziała ,że dzieci chodza jak w zegarku..
każdy ma swoje obowiązki-oni porządek w swoim pokoju-dla mnie to duże odciążenie...
a z reszta daję rade choć czasem na zakretach nie wyrabiam-najciężej jest mi od poniedz.do środy kiedy pracuję a domowych obowiązków nie ubywa...w czwartek dochodze do siebie ;)) a w piątek jest już si..
poza tym mąż też sporo pomaga i tak razem ciągniemy:))

cieszę się ,że Patryk trochę lepiej ;)

Pawimi-no i jak tam-pani do sprzątania dała radę :))?

Wisieńka- no ja z odpoczywaniem to nie halo-zawsze coś robię:)
a już do ogrodu to mnie zapraszac nie trzeba-wczoraj popieliłam też więc do następnych opadów mam z głowy chwasty:)

pozdrawiam i ściskam Was kochane i smacznego obiadku życzę :)

Witajcie Kochane,
Jestem zmęczona okrutniście, ale zadowolona, urodzinki wyprawione, prawie już posprzątane, teraz chwila spokoju...

Test powtórzyłam, to samo wyszło, @ ni ma, piersi mam jak dojna krowa (przepraszam za porównanie), to prezent sie udał!!

Lilka - ja z mężem kilka miesięcy temy przeprowadziłam sobie rozmowę, czy chcemy jeszcze jedno dziecko, juz ostatnie (planowane) i oboje zgodnie doszliśmy do wniosku, że lepiej będzie dla Alinki, jak będzie miała rodzeństwo w zbliżonym wieku (nie 16 czy 18 lat starsze).
A ponieważ czas nieubłaganie ucieka, to po wcześniejszych przygotowaniach podjęliśmy starania od lipca i za 3 razem sie udało.
Mąż ucieszył sie z wiadomości, ja juz wcześniej to czułam, ale testem potwierdziłam w czwartek.
No i oczywiście mąż ma znowu zajęcie, bo ostatnio szukał samochodu jaki chciałby teraz kupić i ten który sobie upatrzył, niestety jest 4-osobowy, więc poszuka sobie jeszcze raz.... ale samochody to jego pasja, to pewnie chętnie się porozgląda.

Witam wieczornie. U nas pada, pada, pada. Niestety już jesiennie.
Dziś rehabilitacja Mili dała nam popalić , nie podoba jej się i tyle:-(Dobrze, ze jest dalej sobą czyli jest spokoja i radosna.
Dziś wybraliśmy sobie działkę rekreacyjną. 6 arów, murowna duża altana dwu pokojowa z tarasem zadaszonym. Kilka drzewek już dośc dużych i ogródek kwiatowy. Reszta trawnik. W koło żywopłot. Jest woda ale nie ma prądu, więc na herbatki i kawki zainstalujemy gaz:-)Planuję co tam porobimy, zajęcie w sam raz na jesienny wieczory:-)
mama pamiętam jak pracowałam, codziennie od 8 do 17- 18 a czasem i dłuzej. W domu nie wiadomo gdzie ręce włozyć. A jak Maciek był mały i trzeba było zrobić zakupy, pomóc w lekcjach i całą resztę obowiązków odwalić a byłam sama to ręce urobione po łokcie i spałam po kilka godzin. Na szczęście znalazł się Pol, we dwoje łatwiej.
katrina u nas taka sama decyzja. Czekamy na zielone światło i mam nadzieję, ze szybko się uda

reklama
witam sie ze wszystkimi!!!

Niestety wciąż nie miałam czasu żeby doczytać bo strasznie dużo tego....

Bedismall zdrówka dla Patryczka i spóźnione życzenia dla Dominika!!! !00lat!!!!

Katrina serdeczne gratulacje!!!!!

My chorzy... Zaczynam sie zastanawiać czy kiedys bedzie lepiej????

pozdrawiam was wszystkie i mocno sciskam...

Ostatnia edycja:
Do góry