reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

oj dziewczynki ale jestem zmeczona po tych intensywnych dwoch tygodniach w nowej pracy. Przyznam ze odpracowalam juz chyba potrojnie to co wylenilam sie w ostatnim pol roku ;-) Ale juz blizej konca, jeszcze tylko poltora tygodnia, w dodatku juz mi niezle zaplacili wiec naprawde oplacala mi sie ta zmiana jak na razie. Zapomnialam ze w dodatku ten tydzien przed rozpoczeciem to przeciez nic nie wypoczelam tylko fruwalam do San Diego i spowrotem i tez taki maraton wykonalam jak potluczona, maz do dzis mi wypomina ze na drugi koniec swiata polecialam na poltora dnia:-p
Ktoras pytala - tak, moj syn jest spowrotem na bazie od wtorku w zasadzie...narzeka ze ma slaby zasieg w swoim iphonie..szkoda bo myslalam ze bede sobie z nim czesciej smski puszczac a tu zonk:-( Pisalam ze nastepnym razem zobacze go za jakies pol roku ale tym razem w weekendy moze dzownic do domu i nawet na skypie mozemy sobie rozmawiac wiec nie jest tak zle.

katrina - jak ostateczny tescik? jest fasoleczka?? jesli tak to ogromnie gratuluje!

wisienka - witaj bo my ze soba jeszcze chyba nie mialysmy przyjmnosci. Widze ze jestes w zblizonym do mojego wieku czyli z tych "trumiennych" mamusiek...haha - kiedys nasza mama polozyla nas wszystkie starsze kobietki do trumien stad ta moja dygresja ;-)

justyna - wszystkiego naj! zadrowka dla Kacperka.

mamo - rozpedz sie prosze z tym mopem do mnie bo dom mam tak zaniedbany przez ten tydzien ze szok!:szok: juz dawno czegos takiego nie bylo :zawstydzona/y:, ale maja miejsce zeby balaganic to korzystaja w pelni:wściekła/y: a ja jak przyjezdzam po 20-tej to sprzatanie syfu po mojej kawalerce jest ostatnia rzecza o jakiej moge pomyslec. Raczej musze sobie raporty popisac i przygotowac sie na kolejny dzien, obdzwonic klietnow itd a nie domem sie zajmowac....dzieci widze sporadycznie, przewaznie jak juz spia....rano dostaja ode mnie sniadanie w biegu, szykuje im lunch boxy i zmykam a oni sami jedza i czekaja az przyjdzie po nich nianka i zawiezie do szkoly. Wczoraj moj maz stwierdzil ze na dluzsza mete tak sie nie da zyc i pragnie normalnosci...Wcale sie nie dziwie bo ja tez juz serdecznie mam dosyc.

A jak u was z pogoda? macie juz jesien? u nas w poniedzialek i wtorek bylo po prawie 35 stopni a w srode....rano wstalam a tu zaledwie 3 stopnie na termometrze. Reszta tygodnia tez chlodna byla wiec przelaczylismy system z chlodzenia na ogrzewanie:-D ot tak, w jeden dzien :eek::rofl2:
ale przyszly tydzien bedzie juz cieply taki po 20 kilka stopni czyli fajna jesien sie zapowiada i mam nadzieje ze utrzyma do listopada zanim snieg spadnie wrrrrrr.
a gdzie ewuniaf??:baffled:

wpadnie do was jutro zajrzec, postaram sie tez troche doczytac moze bo nie bardzo wiem co w zasadzie u was slychac...
tymczasem dobrej nocy zycze!

reklama
witajcie kochane sobotnio;)

Justyna spóźnione uściski 18-latko:))))

Pawimi-lecę ,pędzę z mopem..ja od poniedziałku nie sprzątałam i też wczoraj wzięłam się za gruntowne porządki ,żeby dzis w sobotę spędzić czas rodzinnie a nie na sprzątaniu..
mam nadzieje,że normalność do Was wróci i mąż bedzie zadowolony!

Wisieńka-super ,że Emi dzielna,Ty też jestś dzielna tylko trochę się oczka spociły....taki mamy los.
dobrze,że taka rehabilitantka okazała sie oki...

Katrina to czekamy na info po Digitalu-&&

Monika no to Ty też się nawydawałaś kasy na książki!!

Tom idzie kończyć kłaść płytki na schodach przed domem..zostały Mu 2 schody tylko więc dziś juz skończy i zafuguje:))

dzieci rysują,ja kończę kawę i śmigam odkurzać.

pewnie wlecę koło obiadu:)))
ściskam Was mocno!!

HEJKA JA SIĘ WITAM TYLKO I MAM NIECIEKAWE WIEŚCI
Patrysiu znowu mi się rozchorował i byłam wczoraj z nim w szpitalu bo jak byłam rano u lekarki to stwierdziła za szybkie bicie serduszka i świstanie oddechu, dostał w szpitalu leki rozkurczowe, pewnie znacie salbutamol i jeszcze coś tam, na razie od rana to nie widzę wyraźnej poprawy

Witam w słoneczny sobotni dzień :)
Czy przy zagnieżdzaniu się jajeczka może wystąpić krawienie?
Miesiączkę miałam 7 września- trawała 2 dni ale była jako plamienie nie krwawienie, miesiąc wcześniej miałam tak samo.
A dziś mam krawienie ze śluzem, zaczynam się martwić czy to aby nie poronienie?któraś z was też tak miała?
Mam takie ćmienie głowy, bóle podbrzusza i delikatne kłucie w piersiach.

Ostatnia edycja:
Anetka-najpewniej zrób bete z krwi i się wyjaśni czy to ciąża...
a przy zagnieżdżeniu może ale nie musi wystąpić plamienie..

Bedismal-współczuje Tobie i Patryczkowi...zdrówka dla smyka i szybko poprawy sytuacji!!

Katrina a Ty powtarzasz test w poniedziałek?? najważniejsze,że nie ma @ :)czyli wszystko si:)

my po obiedzie ,Tom dalej przycina płytki,byłam z dziećmi na placu teraz czas na kawę;)

ściskam słonecznie-u nas przyjemny dzień ;)

hej mamuski

siadam na chwile,bo strasznie zgrzana jestem
ufff wzielam w obroty pokoj dziewczynek i dajcie spokoj ile tam roboty!
mam dzisiaj tchnienie i robie generalne porzadki w domu ile sie da,potem znowu caly tydzien nie bede miala sil
Hania pare razy sie zsikala w nocy do lozka,ale naszczescie kupilismy materac,ktory ma powloke chroniaca i siki do materaca nie wchlaniaja sie,ale ta powloka smierdzi i naszczescie mozna ją sciagnac i prac i wlasnie sie pierze
ja mam nadzieje,ze dam potem rade ubrac materac spowrotem:-)
bede miala fulll prasowania ,bo piore posciele z calego domu :-p

wieczorem na spokojnie wlece do was poczytac,ale doczytalam cos bardzo waznego,wiec:

Katrinko gratuluje!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-) jak maz zareagowal na taki prezent urodzinowy??

lece i wlece pozniej :***

Lilka no to dzis zarobiona jesteś ..
moje pranko tez schnie na ogrodzie.
przesadziłam 2 kwiaty..jest 15 godzina a ja się nudzę....

zrobiłam ciasto ze śliwkami..
posprzątałam po obiedzie,poodkurzałam drugi raz i ....nie mam nic do roboty..
g045.gif

chyba pójdę poprzycinać tuje na ogrodzie.
a015.gif

jezu mamo jak ci dobrze!
przede mna jeszcze obiad! narazie ziemniaki obralam i filety z kurczaka sie odmrazaja
mam tyly!! wpadnij do mnie:-D

reklama
Lilka hahahaha-spoko,już lecę :)
ja już popodcinałam tuje,popsikałam róże preparatem na mszyce i potrułam trochę mężowi
d050.gif
:))

dzieci wylatane wróciły do domu i teraz bajke oglądają.

Lilka smacznego obiadku;) wlece pozmywać
d050.gif
:))
ide pocichu
k050.gif
do kotka sie przytulić bo śpi..

Do góry