reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam ja. Wróciłam od lekarza z Milusią. Dostaliśmy skierowanie do neurologa bo Milcia nie trzyma główki podciągana za raczki, wisi jej tak bezwładnie. Leżąc na brzuchu i przy pionizacji trzyma świetnie a za te rączki nie. Zmartwiona jestem okropnie. Do tego ciągle odwraca główkę w lewą stronę co może świadczyć o asymetrii ułożeniowej. Oczywiście do neurologa trzeba czekac miesiące na NFZ więc umówiłam się dziś na 17tą prywatnie

reklama
Hej, hej.

Ja w biegu okrutnym. Każdy dzień mam tak zawalony że ledwo na zakrętach wyrabiam :-( No ale taki urok bycia mamą :-)

Ewunia życzę Ci zebyś podołała tym wszystkim zbliżającym się obowiązkom.
Wisieńka będzie dobrze. Spokojnie kochana. Pewnie Neurolog przepisze Wam kilka ćwiczeń, które pomoga Maleńkiej i będzie dobrze :-) Napisałam Ci wczoraj PM odebrałaś?

Wisieńka - ja też sądziłam, że Gajka w podobnym wieku do Twojej małej nie ciągnie główki z leżenia na pleckach, dopóki gdzieś nie wyczytałam, że trzeba skupić uwagę dziecka na sobie tak, aby dziecko miało głowę prosto, a nie skręconą w bok. I faktycznie, gdy Gaja patrzyła mi w oczy, okazało się, że głowę dźwiga... może spróbuj w taki sposób?

Weronika odpisałam)))
IzaBK sprawdze jak się obudzi, czasem jak się bawimy i chce cos zobaczyć to wtedy robi ruch jak do siadania i ta główkę unosi lecitko a dzis po prostu wisiała jej tak całkiem bezwładnie.

Zobaczymy co powie neurolog. Całe zamieszanie z dostaniem sie do Wro z małą bo mamy teraz jedno auto a Polw pracy i nie da rady po nas przyjechac. Więc kolezanka nas wiezie kawałek a potem szwagier przejmuje, wiezie do sister i dopiero lekarz gdzie dojedzie do nas Pol.Dobrze, ze udało mi się ta wizytę umówić bo kolejny termin to na 23.09 a ja nerwuska jestem i bym oszalała ze zmartwienia

Witam z kawką:)
Ale wietrznie dzisiaj u nas,brrr

Maja śpi,zaraz Kacperek przyjdzie z przedszkola z dziadkiem,Adrian ma dziś lekcje aż do 15.15.Potem muszę jeszcze iść na zebranie do kościoła w związku z komunią

Wisieńka myślę że lekarz zaleci ćwiczenia i będzie ok.A kładziesz Emilę raz z jednej strony łóżeczka a raz z drugiej?

wpadam tylko jak blyskawica zlozyc gratulacje naszej Madzi - weszlam na momencik wczoraj zerknac na forum a tu taka wspaniala informacja! Zdrowka, szybkiego powrotu do formy i wiele radosci!!! GRATULACJE!!!

a ja niestety nie popisze bo musze zmykac do pracy...moze dzis pozno w nocy wpadne jak wroce i juz wszystko ogarne a gdybym nie dala rady to obiecuje w weekend sie odezwac.
Acha! synka wojaka mam i sciskam od kilku juz dni (chociaz powiedzial mi i ojcu jak bylismy w San Diego ze juz sie sam glaska hahahaha :-D). Szkoda ze juz niedlugo odlatuje a ja mam tak malo czasu zeby go wysciskac, no coz..

Pozdrawiam i do uslyszenia!

madziu zdrowka dla Ciebie i maluszka.

nawet tu widac,ze szkola na calego.nie ma kiedy czytac co u was a co dopiero pisac.
sroda to taki moj przerywnik koncze juz o 12h i wracamy z dziecmi do domku a na 16h mateusza wioze do polskiej szkoly a daniel ma trening.
kurcze ciezki bedzie ten rok ,bo maly bedzie w pol.szkole do 20h pozno nie wiem co oni wyprawiaja z planem lekcji.
dzisiaj wpada moj mezulek na nocke do domku haha smieje sie,ze on tez liczy ktory to dz.c.

u nas okropnie wieje jesien tuz tuz
pozdrowionka dla wszystkich zalatanych mam

Witajcie!!!
Dziś już trochę lepiej, już mi się nie leje z nosa, małej też, więc idzie ku lepszemu - dzięki za życzenia zdrówka, bo to na pewno one pomogły.
Pawimi - widziałam zdjęcia wojaka i mamy z wojakiem - Super!!!! Ale te dzieci szybko rosną, aż się wierzyć nie chce,

wisieńka, justyna, iwet, ewunia, mama, magda, cokies. Lilka oraz cała reszta ferajny - gorąco pozdrawiam (mimo pogody za oknami).

Dziewczynki jakie znacie skuteczne sposoby na przeziębienie (naturalne, bo wolę się nie faszerować pigułami, mleko z miodem i czosnkiem piję i syrop z cebuli tez znam).

Ostatnia edycja:
Jestem!
Bylam dzis z mackiem na kontroli u alergologa na szczescie pomimo kataru reszta ok. Dostalam nowe krople do nosa i reszta lekow jak bral
Pawimi do pracy :-o ja myslalam ze sobie urlop wzielas na te okolicznosc ;-)
Mama ma duzy ruch dzisiaj bo nie miala czasu sie odezwac
Wisienka nooo z tymi terminami na NFZ to masakra ja dla Ani trzymam kolejke na cwiczenia na maj nastepnego roku ale wiadomo ze prywatnie poszlismy zeby nam pokazala jak w domu cwiczyc zeby czsu nie marnowac
Iwet moj maz tylko w weekendy wpada ale udalo nam sie w drugim cyklu staran bo urlop wzial :-D
Katrina przede wszystkim przeziebienie trzeba wylezec...wiem wiem trudne

Ja powoli wdrazam sie w plan lekcji. Krzys w poniedzialek i wtorek moze isc z Ania i godzine siedzi na swietlicy...calkiem mu sie to podoba. A we wtorek i w srode Ania posiedzi po lekcjach godzine w swietlicy, akurat odrobi lekcje i go odbierze. W czwartek maja na 8 wiec super i tylko piatek niezorganizowany ale dam rade

Pozdrawiam!

Nie wiem czy wieczorem zagladne bo ma przyjsc kumpela na ploty...i znowu przez piwo sie wysypie :-D bo juz w lodowce mam free przygotowane wiec sie kapnie

reklama
Witajcie wieczorem. Wróciłam z niedobrymi wiadomościami. Emilka ma wzmożone napięcie mięśniowe, zwłaszcza w obręczy barkowej i przez to zaburzony rozwój fizyczny. Czeka nas długa rehabilitacja. Jutro musze znaleźć rehabilitanta prywatnie bo na NFZ oczywiście kolejki. Moze uda nam sie w pakiecie naszego prywatnego ubezpieczenia to upchac. Mamy zrobić badania hormonów tarczycy i USG mózgowia przez ciemiaczko. Smutno mi cholernie i bardzo sie martwię o ta naszą kruszynkę. Wiem, ze to nie tragedia i mam nadzieję, ze ćwiczenia pomogą ale to mnie nie pociesza. Neurolog do którego trafiliśmy okazała sie super fachowce z bardzo dobrymi opiniami ale samo badanie przerażające, jak cyrkowe sztuczki.
dziekuję za wsparcie i pozdrawiam
Zuz inka a czemu Ania ma rehabilitację???

Do góry