reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Moja ma 2,5 roku i nie ma kolczyków, nudzi mnie o nie, bo widzi, że ja mam i też chce - ale mąż również się nie zgadza na przekłuwanie uszu tak małym dziewczynkom.
Na razie mówię jej, że "jak będzie duża" i "jak będzie chodzić do przedszkola" w domyśle - jak będzie mieć 5-6 lat i gdy wlaśnie bedzie marudzić, że nadal chce, wyciągając argumenty że wszystkie koleżanki mają.

reklama
Mama a jest jakiś limit czasowy po którym koniecznie trzeba zmienić te lecznicze kolczyki na złote?
Leika mi jest to obojętne czy będzie miała kolczyki czy nie,sama miałam przekłute dopiero jak byłam nastolatką a teraz rzadko noszę.Ale ja ogólnie nie lubię bizuterii,jedynie obrączka i pierscionek zaręczynowy mam zawsze.

mama robie sprostowanko. Naukę zaczynam od września :)
No i szczescie z tym autem naprawde- dobrze ze ktoś uczciwy te klucze zauważył... coś takiego przywraca wiare w to że są jeszcze dobrzy ludzie :)

Leika super że urlop sie udał i ze odpoczeliście porządnie. Co do kolczyków to Kasia tez chce żeby jej przebić i zrobimy to jeszcze na wakacjach tak zeby zagoiło sie zanim do szkoły pojdzie- boi sie ze ją bedzie bolało ale chęc posiadania kolczyków jest silniejsza!!!

Justyna wydaje mi sie ze w dzien nie jest tak iespokojna jak w nocy chociaż w porównaniu do kilka dni wstecz to jest bardziej płaczliwa i najchetniej byłaby ciągle do mnie przytulona- naprawde ani chwili sopokoju... i jeszcze te nocki.....

justyna i mama - dzięki za słowa otuchy (odespałam sobie troszkę w dzień ten przerwany kaszlem sen), tyle, że nie piłam nic zimnego - staram się na siebie teraz bardzo uważać, myślę, ze to może jaki s alergiczny atak kaszlu - był straszny wiatr i to tak nagle się zerwał i dusiło mnie tak w klatce piersiowej, że musiałam to wykaszleć. Jak byłam w lutym w PL to zrobiłam sobie spirometrię, ale wynik był dobry, więc chyba to nie astmatyczne.

hej....

Podczytywałam cały czas co u was ale jakoś tak siły nie miałam na pisanie....
Pamietacie jak pisalam jaka to moja Hania cudowna jak mi 11 godzin przesypia????? No wiec już nie przesypia. Od paru dni budzi mi sie w nocy z zegarkiem w reku co 25-45 minut:szok: nie mam już siły- zaczynam tak jak mówiłyście chodzić na rzesach a wiecie jak to jest nie ma szans w dzień odpoczać... mam kryzys w roli rodzica. Nie wiem co jej sie stało czy to zeby czy co????? dziąsła nie wyglądają jeszcze jakby ząbki sie miały wyrzynać...
Może to jakiś skok rozwojowy bo wiem że do roku dzieci mają takie skoki że się "psują" wtedy.
Skoki rozwojowe w pierwszym roku życia niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Leika witaj po urlopie :-)
Justynka moje nie mają przekłutych uszków bo ja nie chiałam jak były mniejsze ale teraz mnie już zaczynaja molestowac o to więc raczej im zrobie tę "przyjemność".

A i mam pytanko do dziewczynek co znaja te naturalne przepisy na specyfiki kuchenno-łazienkowe.Znacie przepis na specyfik do prania(czyszczenia) dywanów.Mam do przeprania dywanik u dziewczynek w pokoju i chce by przejaśniał troche i chce się pozbyć przykrego zapachu takze po psie.

Magda może masz racje może to rzeczywiście skok rozwojowy- oby bo po dwóch całkowicie nieprzespanych nocach i dwóch dniach noszenia Haniutki na rekach brak mi juz sił a same wiecie ile roboty jest w domu.... Ze srodkami eko niestety nie pomoge bo nie znam sie na tym zbytnio

Katrina mam nadzieje ze to nic powaznego i kaszel pojdzie won. 3maj sie

Hania juz spi (ciekawe na jak długo), kasia w łóżku a Michał wrzeszczy bo nie chce iść spać.... Ja chyba tez zaraz zaczne wrzeszczec!!!!!!

mamusiu - nie mialam okazji kontaktowac sie z ta znajoma ze wzgl na ten caly galimatias z pradem przez ubiegly tydzien. Postaram sie w tym tygodniu dotrzec do niej i spytac czy mi tym razem pomoze w uzyskaniu znizek, jesli nie to pozostaje nam ta cena z linka ktory wkleilam Ci ostatnio, powiedz mi czy w razie czego to Ci odpowiada ;-)

A i mam pytanko do dziewczynek co znaja te naturalne przepisy na specyfiki kuchenno-łazienkowe.Znacie przepis na specyfik do prania(czyszczenia) dywanów.Mam do przeprania dywanik u dziewczynek w pokoju i chce by przejaśniał troche i chce się pozbyć przykrego zapachu takze po psie.
magda papka z sody oczyszczanej, ja piore w ten sposob ze plame delikatnie zwilzam, rozsypuje sode np. na noc, rano jak juz lekko przeschnie szoruje czysta szmatka czy gabka odczekam az wyschnie calkowicie i odkurzam. Plamy schodza lepiej niz komercyjnymiu srodkami do dywanow a do tego zabija wszelki zapach bo soda ma wlasciwoscie pochlaniajace smrodki ;-) mam tez pieska (ogromnego zreszta) wiec wiem o czym piszesz ...

maureen - teraz doczytalam, a czymze Cie tak moja droga rozmieszylam co? tzn. dobrze ze wywolalam usmiech na Twoich ustach chociaz nie taki moj zamiar byl hahaha, bardziej polecalam kombajn kitchenaida niz rozrywke mialam dostarczyc :-D

Mama a jest jakiś limit czasowy po którym koniecznie trzeba zmienić te lecznicze kolczyki na złote?

Justyna 6 tygodni nosi sie te "lecznicze" a potem możesz zmienić..ja juz Zuni zmieniłam bo dostała od dziadków złote lekko wiszące serduszka;)
u Zuzy nic nie było po przekłuciu..nie ropiało,nie bolało..nic zupełnie ;)

mamusiu - nie mialam okazji kontaktowac sie z ta znajoma ze wzgl na ten caly galimatias z pradem przez ubiegly tydzien. Postaram sie w tym tygodniu dotrzec do niej i spytac czy mi tym razem pomoze w uzyskaniu znizek, jesli nie to pozostaje nam ta cena z linka ktory wkleilam Ci ostatnio, powiedz mi czy w razie czego to Ci odpowiada ;-)

Pawimi kochana a jaka tam była cena bo kurka nie pamiętam-przepraszam...;/
dziękuję za fatygę!! :)

Ewunia- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za przespaną nockę!!

Asia gdzie jesteś?????????????????

ja po pracy-dziś byłam tak zalatana ,ze nic nie zjadłam i nie wypiłam kawy...nawet nie wiem kiedy mi 6 godzin zleciało
manicure hybrydowy
pedicure frencz
manicure
woskowanie pach
----//---- bikini
henna brwi
przekłucie uszu
tyle pamiętam........teraz walę relaxa przy piwku i zaraz się kładę-muszę odespać urlop :))

ściskam Was wszystkie
a194.gif

reklama
magda papka z sody oczyszczanej, ja piore w ten sposob ze plame delikatnie zwilzam, rozsypuje sode np. na noc, rano jak juz lekko przeschnie szoruje czysta szmatka czy gabka odczekam az wyschnie calkowicie i odkurzam. Plamy schodza lepiej niz komercyjnymiu srodkami do dywanow a do tego zabija wszelki zapach bo soda ma wlasciwoscie pochlaniajace smrodki ;-) mam tez pieska (ogromnego zreszta) wiec wiem o czym piszesz ...
A sode to z czym rozrabiasz by była papka? z wodą?Dywanik nie ma plam tyle że chce by cały przejaśniał i tego zapachu się pozbył.Tak go chce odświeżyć.Poczytałam troche na necie.Tam pisza żeby sode rozsyać po dywanie i zostawić na noc a na nastepny dzień odkurzyć.Hmmm tylko czy tak bez szorowania żadnego ta soda brud rozpuści tak na sucho??
Ja dzis sama na noc w domku bo mężus na noc do rpacy poszedł więc pewnie posiedze sobie w wirtualnym świecie dłużej hehe,spać się nie chce bom nie zmęczona.

Do góry