reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Izulka - trzymam goraco kciuki za tatusia i wiesz co? to bardzo dobrze ze nie bedzie naswietlan! Madra decyzja lekarska, bo to tylko "pomaga" na krotka chwile a tak naprawde oslabia strasznie organizm wymeczony i tak juz choroba. Jestem dobrej mysli i pamietam o Was w modlitwach.

Wpadam tylko na chwilke bo musze jechac dosc daleko w biznesowych jak zwykle celach wiec musze sie juz zbierac ale! musze sie pochwalic czyms bardzo dla mnie waznym :-D Otoz moje trzyletnie dzieci jezdzi samo na rowerku bez kolek treningowych!!!! wiecie pewnie ze zdjec (albo i nie) ze od dlugiego czasu ostro zapieprzal na tym tzw. balance bike bez pedalow, a oprocz tego mial ten wiekszy zwykly rowerek z pedalami i malymi dodatkowymi kolkami. Otoz wczoraj W. stwierdzil ze mu je odkreci bo skoro tak niezle jezdzi na tym balansowym rowerku to powinien bez problemow utrzymac sie i na tym...i co, nasz Vincento siadl i pojechal nawet sie nie ogladajac za siebie
icon_biggrin.gif
Na dowod krotki filmik
icon_wink.gif

YouTube - ‪Kids 07/07/2011‬‏

a teraz juz musze zmykac:tak:

reklama
dzień doberek!

pawimi - super jeździ!!!! moja na 4-kółkach, ale daje sobie radę,

Maureen - zobacz może w aptece, a moze w sklepie z artykułami naturalnymi powinny być plastry z magnezem, super sprawa na bóle głowy, kręgosłupa itp. Jak ostatnim razem byłam w Polsce to z nich korzystałam (zawsze jak tam lecę to przez cały czas boli mnie głowa, chyba z powodu róznicy ciśnień), tylko..... nie należy ich stosować w ciąży to po pierwsze, a po drugie mnie trochę odparzyły. Ale bólu głowy nie było!

Miłego dnia!

Pawimi - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak samo było z Bartkiem - balance bike to rewelacja!!!!!!!!!!!

A czym się różnie ten rower biegowy od zwykłego roweru? Oprócz tego oczywiście że nie ma pedałów :-)

Izulka dobrze że fizycznie sprawa twojego taty się dobrze kończy. Życzę żeby również psychicznie sobie poradził. A z TV to faktycznie szczęście :-)

Pawimi wow. Brawo dla synka. Mój Tadeczek nie radzi sobie z rowerem nawet z bocznymi kółkami. Nie może poradzić sobie z pedałowaniem :no::no::no: A tak bardzo chciałby umieć jeździć. A do póki tego nie załapie to niestety na rower będziemy chodzić sporadycznie bo ja nie dam rady pchać jego rowerka i Małgosi rowerka jednocześnie:no::no::no:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!!!

Ja znów w biegu i jeszcze do końca nie doczytałam was......

Izulka bardzo sie ciesze ze u taty nie trzeba bedzie radioterapii!!! Niestety psychicznie trudno sobie poradzić z faktem ze do konca życia trzeba bedzie być na diecie i mieć przyklejony woreczek do brzucha.... Ale lepszy woreczek i życie w pełnym zdrowiu przez długie jeszcze lata aniżeli chemie i radioterapie które niszcza zarówno komórki rakowe jak i organizm człoweika... wiem ze to łatwo powiedzieć a trudniej żyć z czyms takim ... Wspieraj mocno tate bo bedzie mu to wsparcie potrzebne. Tobie też zycze duuuuużo sił:tak: Wszystko bedzie dobrze:tak:

Joas zaraz lece na tajniaka zobaczyć twoją fryzurke!!!!

Byłam wczoraj u tego okulisty i z moimi oczami niestety nie jest dobrze- najwidoczniej tylko wydawało mi sie ze widze dobrze. Moje prawe oko działa jedynie w 40% a lewe w 55%
Powiedział mi że dziwi sie ze wytrzymałam 10 lat bez okularów (mam astygmatyzm) - nosiłam okulary jak bylam w szkole ale potem przestałam z wlasnej glupoty i teraz mam.... ech....
Bóle głowy jak najbardziej mogą byc spowodowane wadą wzroku. W środe bedą moje nowe okularki no i bede musiała je nosić cały czas.... nie wiem czy sie przyzwyczaje....

Miłego wieczorku zycze wszystkim

Wrocialam ale mialam fatalna podroz powrotna, juz myslalam ze nie dojade do domu dzisiaj. Dzisiejszy dzien nie byl najwyrazniej stworzony do podrozowania. Na szczescie jestem i pan W. nie kazal mi nic robic na obiad bo cos przywiezie
icon_wink.gif

A czym się różnie ten rower biegowy od zwykłego roweru? Oprócz tego oczywiście że nie ma pedałów :-)
tu masz fajnie opisane przez jednego rodzica ktory dzieli sie swoimi spostrzezeniami podczas nauki jezdzenia jego synka na roznych rowerkach ;-) Rowerek Biegowy | Blog AktywnegoSmyka - Part 2 a krotko to po prostu rowerki biegowe przygotowują do opanowania równowagi w jeździe na rowerze,dlatego dziecko przesiadajac sie na tradycyny rower najzwyklej w swiecie jedzie nie zastanawiajac sie nad tym ze spadnie;-)Poza tym dochodzi zdrowsze nieobciazanie kregoslupa jak ma to miejsce przy rowerach z pomoca kolek treningowych. Moze sprobuj malemu kupic taki biegowy rower albo hulajnoge.? Koniecznie taka ze sterowaniem i podwojnymi kolami z przodu.

W środe bedą moje nowe okularki no i bede musiała je nosić cały czas.... nie wiem czy sie przyzwyczaje....
tez mam astygmatyzm ale lekki na szczescie natomiast nosze szkla kontaktowe juz 25 lat:tak:

Zostawilam wam fotke na tajniaku....dzisiejsza :-D

Caluski dla Wszystkich i do jutra!

będę wdzięczna za jakąś podpowiedź, bo co z tego, że sobie suwaczka ustawiłam, jak nie wiem gdzie go wkleić, żeby mi sie pokazywał..
To zdjęcie było zrobione w naszej kabinie na promie, jak płynęliśmy do Polski, a drugie już trochę stare, ale na nim są obie moje córcie ( w ramach ćwiczenia wkleiłam).

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!!!

Karina fajne masz córcie1!! Malutka w sukieneczce wygląda słodko:tak:
Z suwaczkami nie pomoge bo sama nie wiem jak to sie robi. Mi wklejał je maz....

Pawimi a widzisz mi powiediał ze teraz jeszcze nie moge miec szkieł kontaktowych. Dopiero za jakiś czas ale uprzedził mnie że to drogo wychodzi przy astygmatyzmie bo muszą byc jakieś specjalne soczewki
A co do rowerka to my taki chcemy Michałkowi kupić jak tylko bedzie mógł jeździc (przez najbliższe 3 miesiące mu nie wolno na rowerek)

Mama mam nadzieje ze przyjmnie spedzacie czas z rodzinką:tak: odezwij sie jak bedziesz miała chwilke!!!

Bedismall!!!!! Patryczek jest cudowny!!! I jaki duży:tak: ile on już waży???? My mamy problem z Hani wagą- zaczelo jej ubywać teraz waży jedynie 6,55kg i pani doktor kazała mi ją karmić już zupami- ale powiedziała ze lepiej jej robić takie domowe i wprowadzić kaszki - tyle ze Hania nie ma najmniejszego zamiaru jesc kaszki:-(

Sempe, Maureen, Weroniczka , Joaś, AsiaKC, Cokies, Zuz-Inka, Izulka, Magda, Justyna, AnnaS, Leika, piszcie co u was i mocno sciskam:-D (mma nadzieje zse o nikim nie zapomniałam)

A my dzisiaj mieliśmy spania tyyyyyyyylllllleeeeeee:tak: Wyobraźcie sobie ze dzieci spały do 8.20:szok::szok::szok: zeby tak było codziennie :-D:-D:-D
Dobra biegne sie ubierać i robić sniadanko!!! potem chyba do lasu z dzieciakami pojedziemy a potem zrobimy jakies ciacho z jagodami:tak:
Aha nie napisałam wczoraj- moja babcia była wczoraj operowana (usuniecie pęcherzyka żółciowego)
Popołudniu jade do niej żeby pomóc jej sie umyc itd..... Teraz rano jedzie do niej moja druga babcia i nie chcemy tłoku robuc przy łóżku- zwłaszcza ze jak sie leży obolałym to i tak nie ma sie ochoty na odwiedziny (mój dziadek jest przy babci cały czas)

Ostatnia edycja:
Do góry