reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

a ja sie tak przez weekend piwa opilam ze nie moge nawet myslec o smaku piwa bo mi sie niedobrze robi :baffled::errr:
przyznam ze nie wiedzialam co nazywacie hybrydowym manicure i przeczytalam...no i co, zdziwiona jestem bo u nas w ten sposob robi sie "normalny", taki codzienny manicure i pedicure, ja jak jade zrobic to raczki wystarczaja mi na okolo 2-3 tygodnie , a pedicure okolo 2 miesiace zaleznie od tego z jaka predkoscia odrastaja mi paznokcie, ale poniewaz zawsze frencha robie to tego odrastania na stopach zupelnie nie widac, musialabym bardzo dlugo nie robic zeby zaczelo to nieschludnie byc widoczne. W kazdym razie nauczylam sie dzis ze to co jest normalnie wykonywane w tutejszych salonach w Polsce znane jest pod nazwa "hybrydowy" ;-)
A jaki w takim razie - tak z ciekawosci spytam w salonie robi sie zwyczajny mani/pedi?

Pawimi-no tak jak napisała Joaś-jak chcesz manicure to robi sie tak normalny czyli skórki,nadanie kształtu paznokci i kolor-do wyboru rózne firmy lakierów...
i taki manicure u nas kosztuje 25zł
frencz -30zł
hybrydowy-60zł
żele-70zł+ 20 za malowanie..

my robimy hybrydowy od niedawna..pracuję na lakierach z firmy CND-Shellac
u nas te lakiery sa drogie bo 1 kosztuje 95zł....
czy skoro u Was robi sie to "nagminnie" moge Cie prosic o sprawdzenie ceny?? może jesli u Was bedzie taniej( bo to są sprowadzane z USA) to wysłałabyś mi kilka -oczywiście kasę na konto Ci przeleję....zależy jaka cena u Was i jak wyjdzie z przesyłką...
jesli to kłopot dla Ciebie to spoko-zrozumiem :))

a ciasto polecam :)) jest niebezpiecznie dobre:)))))))))))))))

Katrina-no szkoda ,ze na wieczór "wpadka" ale już i tak duzy postep ,ze cały dzień udawało Jej sie załatwiać na toalete..

Joaś- przyjemności u fryzjera kochana !!!!!!!!!!
bardzo się cieszę ,ze wychodzisz:)))

pozdrawiam wszystkie mamuski :))
sciskam i smacznej kawusi porannej-ja własnie kończę i zaraz szykuję sie do pracy:)

Bedi- jak tam wczoraj po lekarzu???

Asia- co u Ciebie-przeprowadzka skończona???jak się czujesz??

Ciężarówki- gdzie jestescie ???????????????????? :))

Ewunia- witaj-piwko było smaczne i padłam po nim ,ze hoho:))
dziś idę do pracy w zasępstwie za drugą kosmet.bo ma synka w szpitalu a popołudni koło 18 przyjeżdza rodzinka do niedzieli więc mnie nie bedzie kilka dni na bb..
jade do pracy na 11 do 17.30.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane.

Jakoś tak ostatnio brak weny na pisanie. Ale doskonale wiem co u Was słychać i Maureen tak bardzo sie cieszę że udało ci się z pracą. A z tym pieczeniem ciast to cudowna sprawa. Też bym chciała bo uwielbiam piec.
mama dzięki za sposób na dłonie ale tak jak pisała Pawimi chodziło mi wtedy o takie domowe, naturalne sposoby :) Ja podobnie jak Pawimi staram się naturalnych sposobów i np. cudownym pillingiem dla twarzy jest łyżka cukru wymieszana z odrobiną wody i umycie tym buzi. Skóra robi się od razu jak u dziecka :)

Joaś całuski dla Martynki. A Tobie życzę żeby pobyt u fryzjera poprawił Ci samopoczucie :)

Weroniczka-witaj:))

no to po naturalne sposoby do Pawimi bo ja kosmetyków sklepowych ,ze tak powiem używam...do nóg super jest krem z Neutrogeny-norweska rewelacyjna firma:)

Pawimi to takie lakiery do hybrydowego...

Weroniczka czesc!!! Fajnie że jestes!!!!! Weroniczka jesli i ty tak uwielbiasz piec to na pewno masz mase wspaniałych przepisów wiec ja poprosze kilka!!!

Mama fajnie ze rodzinka przyjezdza:tak: ale szkoda ze nie bedzie cie na bb- znowu zrobi sie smutno:-( .... Bez ciebie tutaj to nie to samo:tak:

A ja mam dzisiaj wizyte u okulisty.... zobaczymy co mi tam wyjdzie - mam nadzieje ze wyjasnią sie moje bóle głowy:tak:
A na 11 jedziemy z Hania na szczepienie ale nie wiem czy zaszczepią bo ma taki lekki katarek (ale ona ma go bez przerwy) no i oczka troszke ropk ą po nocy podchodzą... No ale nic zobaczymy. Chcemy tez recepte na masc dla MIchałka na siusiora bo nam sie konczy a przeciez po masc nie bedziemy do Warszawy jeżdzić. No i przydałoby mi sie zwolnienie przedłużyć....

Ewunia- dziękuję
a055.gif

no jak tyle ich przyjeżdza to nie bedzie jak na bb wejśc:-)
ale w ndz postaram sie wieczorkiem wlecieć..

powodzenia na szczepieniu i oby się udało zwolnienie przedłuzyć:tak:

no przydało by sie... bo tak jak mi przedłuży jeszcze zwolnienie to o miesiąc dłużej wypłate dostane i bedą mi płacić do października (chce dostać wypłate jescze we wrześniu bo sie szkoła zaczyna i pewnie bedą jakieś dodatkowe wydatki poza wyprawką) Poźniej bedziemy na jednej wypłacie w 5 osób.....oj cieżko bedzie...

Hej kochane moje,

wpadam z herbatka sie przywitac :tak: Wiecie co, tak to wszystko ostatnio sie poprzekrecalo, ze na wszystko brakuje mi czasu, pamietam ze w Pl kiedy prowadzilam dzialalnosc to tez czasem tak narzekalam, a mialam tylko jedno dziecko i babcie na miejscu w razie czego do pomocy :-D A teraz jestesmy tu z M. sami, trojka brzdacow i trzeba sobie radzic :tak:;-)

Za niedlugo wychodze z maluchami na coffe morning, a pogoda optymistycznie nie nastraja, leje jak z cebra :eek:

Ewuniaf,

kochana, dziekuje :tak: Co do pracy mojego M. to poskladal kilkadziesiat cv i dalej cisza w eterze, meczace to jest, takze ze wzgledow finansowych, ale co zrobic, tylko przeczekac ten czas..
Trzymam kciuki za wizyte u okulisty, zeby sie wszystko wyjasnilo z bolami glowy tez i za pomyslne przedluzenie zwolnienia :tak:

Pawimi,

Ty nasz ekspercie od naturalnych kosmetykow :-D Ja sama mam problemy z pietami, moze cos jest w tym, jak pisze katrina, tu ciagle chlodno, albo pada, rzadko zaklada sie odkryte buty :eek: Wykorzystam pomysl z obierkami ziemniakow :-D A czy moglabys mi kochana przypomniec raz jeszcze patent na bol glowy ? Kojarze, ze tam cos bylo z mokrymi skarpetkami, ale skleroze mam :cool2:
A jak tam Wasz nabytek nad jeziorem ?? Czy juz wynajmujecie ?

Weroniczka,

kochana, moze odwaz sie tak jak ja i zapytaj gdzies w lokalnej kawiarni, czy cukierni - czesto wlasciciele wola domowe wypieki niz tasmowe wyroby :tak: Bede trzymac kciuki

Sempe,

o rany, zawsze jak cos zacznie sie lepiej ukladac, to musi cos innego pasc na przyslowiowy ryj.. Wspolczuje sprawy z autem i takich dodatkowych kosztow, oby tym zlodziejom lapska pousychaly !
Kochana, poza tym raz jeszcze dziekuje za przyprawy, doszly i juz wstawilam ogorasy :zawstydzona/y: Prosze, podaj mi numer konta na pw, bo chcialabym przelac Ci pieniazki :tak:

Mamusiu,

koniecznie do nas wpadnij, chociaz na chwileczke, jak goscie zajma sie soba, albo pojda spac :-D Bedziemy Cie wygladac :tak: I powodzenia w pracy, nie zmecz nam sie za bardzo na tym zastepstwie :tak:

Joas,

odpocznij sobie u fryzjera i koniecznie pokaz nam sie w nowej fryzurce :tak: Ja ostatnio ciagle tylko wlosy w kucyk wiaze :zawstydzona/y: wygodnie i szybko, ale czy pieknie, pewnie nie.. Musze tez sie zabrac za siebie, tylko kiedy..

Katrina,

widze nowy avatarek bardzo ladny :tak: A moze wstawisz nam jakies fotki, zebysmy z bliska mogly Cie poznac i Twoja corcie ? ;-)

Rany, musze sie zbierac Babeczki, przepraszam, jesli ktorejs nie odpisalam, ale musze juz ubierac dzieciaki. Sciskam wszystkie bez wyjatku :tak:

reklama
Witajcie z ranka....
Dziś mam wolne (tak z nienacka) i bardzo dobrze, mogę poczytać, popisać i pójść na spacer, bo od rana ładnie (jeszcze).

pawimi - dziękuję za poradę, wypróbuję i pochwalę się co i jak...

Maureen - tak drogą dedukcji wnioskuję - odnośnie pięt - bo w Polsce nigdy nie miałam takich problemów, a co do zdjęć i suwaczków.... to po prostu nie poradziłam sobie z tym jeszcze. Próbowałam, ale mi nie wyszło.

Mile widziana każda wskazówka co do wklejania różnych różności...

pawimi, ewunia, mama, Maureen, Sempe, Joas, Weroniczka - miłego dnia i do później!

Do góry