reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

a ja sie tak przez weekend piwa opilam ze nie moge nawet myslec o smaku piwa bo mi sie niedobrze robi :baffled::errr:
przyznam ze nie wiedzialam co nazywacie hybrydowym manicure i przeczytalam...no i co, zdziwiona jestem bo u nas w ten sposob robi sie "normalny", taki codzienny manicure i pedicure, ja jak jade zrobic to raczki wystarczaja mi na okolo 2-3 tygodnie , a pedicure okolo 2 miesiace zaleznie od tego z jaka predkoscia odrastaja mi paznokcie, ale poniewaz zawsze frencha robie to tego odrastania na stopach zupelnie nie widac, musialabym bardzo dlugo nie robic zeby zaczelo to nieschludnie byc widoczne. W kazdym razie nauczylam sie dzis ze to co jest normalnie wykonywane w tutejszych salonach w Polsce znane jest pod nazwa "hybrydowy" ;-)
A jaki w takim razie - tak z ciekawosci spytam w salonie robi sie zwyczajny mani/pedi?

Pawimi-no tak jak napisała Joaś-jak chcesz manicure to robi sie tak normalny czyli skórki,nadanie kształtu paznokci i kolor-do wyboru rózne firmy lakierów...
i taki manicure u nas kosztuje 25zł
frencz -30zł
hybrydowy-60zł
żele-70zł+ 20 za malowanie..

my robimy hybrydowy od niedawna..pracuję na lakierach z firmy CND-Shellac
u nas te lakiery sa drogie bo 1 kosztuje 95zł....
czy skoro u Was robi sie to "nagminnie" moge Cie prosic o sprawdzenie ceny?? może jesli u Was bedzie taniej( bo to są sprowadzane z USA) to wysłałabyś mi kilka -oczywiście kasę na konto Ci przeleję....zależy jaka cena u Was i jak wyjdzie z przesyłką...
jesli to kłopot dla Ciebie to spoko-zrozumiem :))

a ciasto polecam :)) jest niebezpiecznie dobre:)))))))))))))))

Katrina-no szkoda ,ze na wieczór "wpadka" ale już i tak duzy postep ,ze cały dzień udawało Jej sie załatwiać na toalete..

Joaś- przyjemności u fryzjera kochana !!!!!!!!!!
bardzo się cieszę ,ze wychodzisz:)))

pozdrawiam wszystkie mamuski :))
sciskam i smacznej kawusi porannej-ja własnie kończę i zaraz szykuję sie do pracy:)

Bedi- jak tam wczoraj po lekarzu???

Asia- co u Ciebie-przeprowadzka skończona???jak się czujesz??

Ciężarówki- gdzie jestescie ???????????????????? :))

Ewunia- witaj-piwko było smaczne i padłam po nim ,ze hoho:))
dziś idę do pracy w zasępstwie za drugą kosmet.bo ma synka w szpitalu a popołudni koło 18 przyjeżdza rodzinka do niedzieli więc mnie nie bedzie kilka dni na bb..
jade do pracy na 11 do 17.30.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane.

Jakoś tak ostatnio brak weny na pisanie. Ale doskonale wiem co u Was słychać i Maureen tak bardzo sie cieszę że udało ci się z pracą. A z tym pieczeniem ciast to cudowna sprawa. Też bym chciała bo uwielbiam piec.
mama dzięki za sposób na dłonie ale tak jak pisała Pawimi chodziło mi wtedy o takie domowe, naturalne sposoby :) Ja podobnie jak Pawimi staram się naturalnych sposobów i np. cudownym pillingiem dla twarzy jest łyżka cukru wymieszana z odrobiną wody i umycie tym buzi. Skóra robi się od razu jak u dziecka :)

Joaś całuski dla Martynki. A Tobie życzę żeby pobyt u fryzjera poprawił Ci samopoczucie :)

Weroniczka-witaj:))

no to po naturalne sposoby do Pawimi bo ja kosmetyków sklepowych ,ze tak powiem używam...do nóg super jest krem z Neutrogeny-norweska rewelacyjna firma:)

Pawimi to takie lakiery do hybrydowego...

Weroniczka czesc!!! Fajnie że jestes!!!!! Weroniczka jesli i ty tak uwielbiasz piec to na pewno masz mase wspaniałych przepisów wiec ja poprosze kilka!!!

Mama fajnie ze rodzinka przyjezdza:tak: ale szkoda ze nie bedzie cie na bb- znowu zrobi sie smutno:-( .... Bez ciebie tutaj to nie to samo:tak:

A ja mam dzisiaj wizyte u okulisty.... zobaczymy co mi tam wyjdzie - mam nadzieje ze wyjasnią sie moje bóle głowy:tak:
A na 11 jedziemy z Hania na szczepienie ale nie wiem czy zaszczepią bo ma taki lekki katarek (ale ona ma go bez przerwy) no i oczka troszke ropk ą po nocy podchodzą... No ale nic zobaczymy. Chcemy tez recepte na masc dla MIchałka na siusiora bo nam sie konczy a przeciez po masc nie bedziemy do Warszawy jeżdzić. No i przydałoby mi sie zwolnienie przedłużyć....

Ewunia- dziękuję
a055.gif

no jak tyle ich przyjeżdza to nie bedzie jak na bb wejśc:-)
ale w ndz postaram sie wieczorkiem wlecieć..

powodzenia na szczepieniu i oby się udało zwolnienie przedłuzyć:tak:

no przydało by sie... bo tak jak mi przedłuży jeszcze zwolnienie to o miesiąc dłużej wypłate dostane i bedą mi płacić do października (chce dostać wypłate jescze we wrześniu bo sie szkoła zaczyna i pewnie bedą jakieś dodatkowe wydatki poza wyprawką) Poźniej bedziemy na jednej wypłacie w 5 osób.....oj cieżko bedzie...

Hej kochane moje,

wpadam z herbatka sie przywitac :tak: Wiecie co, tak to wszystko ostatnio sie poprzekrecalo, ze na wszystko brakuje mi czasu, pamietam ze w Pl kiedy prowadzilam dzialalnosc to tez czasem tak narzekalam, a mialam tylko jedno dziecko i babcie na miejscu w razie czego do pomocy :-D A teraz jestesmy tu z M. sami, trojka brzdacow i trzeba sobie radzic :tak:;-)

Za niedlugo wychodze z maluchami na coffe morning, a pogoda optymistycznie nie nastraja, leje jak z cebra :eek:

Ewuniaf,

kochana, dziekuje :tak: Co do pracy mojego M. to poskladal kilkadziesiat cv i dalej cisza w eterze, meczace to jest, takze ze wzgledow finansowych, ale co zrobic, tylko przeczekac ten czas..
Trzymam kciuki za wizyte u okulisty, zeby sie wszystko wyjasnilo z bolami glowy tez i za pomyslne przedluzenie zwolnienia :tak:

Pawimi,

Ty nasz ekspercie od naturalnych kosmetykow :-D Ja sama mam problemy z pietami, moze cos jest w tym, jak pisze katrina, tu ciagle chlodno, albo pada, rzadko zaklada sie odkryte buty :eek: Wykorzystam pomysl z obierkami ziemniakow :-D A czy moglabys mi kochana przypomniec raz jeszcze patent na bol glowy ? Kojarze, ze tam cos bylo z mokrymi skarpetkami, ale skleroze mam :cool2:
A jak tam Wasz nabytek nad jeziorem ?? Czy juz wynajmujecie ?

Weroniczka,

kochana, moze odwaz sie tak jak ja i zapytaj gdzies w lokalnej kawiarni, czy cukierni - czesto wlasciciele wola domowe wypieki niz tasmowe wyroby :tak: Bede trzymac kciuki

Sempe,

o rany, zawsze jak cos zacznie sie lepiej ukladac, to musi cos innego pasc na przyslowiowy ryj.. Wspolczuje sprawy z autem i takich dodatkowych kosztow, oby tym zlodziejom lapska pousychaly !
Kochana, poza tym raz jeszcze dziekuje za przyprawy, doszly i juz wstawilam ogorasy :zawstydzona/y: Prosze, podaj mi numer konta na pw, bo chcialabym przelac Ci pieniazki :tak:

Mamusiu,

koniecznie do nas wpadnij, chociaz na chwileczke, jak goscie zajma sie soba, albo pojda spac :-D Bedziemy Cie wygladac :tak: I powodzenia w pracy, nie zmecz nam sie za bardzo na tym zastepstwie :tak:

Joas,

odpocznij sobie u fryzjera i koniecznie pokaz nam sie w nowej fryzurce :tak: Ja ostatnio ciagle tylko wlosy w kucyk wiaze :zawstydzona/y: wygodnie i szybko, ale czy pieknie, pewnie nie.. Musze tez sie zabrac za siebie, tylko kiedy..

Katrina,

widze nowy avatarek bardzo ladny :tak: A moze wstawisz nam jakies fotki, zebysmy z bliska mogly Cie poznac i Twoja corcie ? ;-)

Rany, musze sie zbierac Babeczki, przepraszam, jesli ktorejs nie odpisalam, ale musze juz ubierac dzieciaki. Sciskam wszystkie bez wyjatku :tak:

reklama
Witajcie z ranka....
Dziś mam wolne (tak z nienacka) i bardzo dobrze, mogę poczytać, popisać i pójść na spacer, bo od rana ładnie (jeszcze).

pawimi - dziękuję za poradę, wypróbuję i pochwalę się co i jak...

Maureen - tak drogą dedukcji wnioskuję - odnośnie pięt - bo w Polsce nigdy nie miałam takich problemów, a co do zdjęć i suwaczków.... to po prostu nie poradziłam sobie z tym jeszcze. Próbowałam, ale mi nie wyszło.

Mile widziana każda wskazówka co do wklejania różnych różności...

pawimi, ewunia, mama, Maureen, Sempe, Joas, Weroniczka - miłego dnia i do później!

Do góry