reklama
witajcie:-)
widze ze kolejna wielodzietna:-) hej hej Justyna!!
u nas znowu cos pod górke... z działką.... i tak wogóle...
z poniedziałku na wtorek ukradli nam "kawałek Volva"
okradli kilka samochodow w ten sposób... wycieli to co wystaje z podwozia.. m in katalizator i cos tam jeszcze... mamy autokasco wiec nam zwrócą za naprawe ale kase trzeba wyłozyc a to razem z robocizną ponad 1200zł sprawa na policji auto uziemione...
co za gnoje....
Pawimi załuje ze u nas nie ma takiego "czegos" dla wszystkich dorastających nastolatków!!!
Mama05 fotka prześliczna... ja tez bym dala Ci napiwek jakby taka śliczna pani kosmetyczka mnie "obrabiała" hihihi
no i popisałam cała mała trójka się leje!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa
widze ze kolejna wielodzietna:-) hej hej Justyna!!
u nas znowu cos pod górke... z działką.... i tak wogóle...
z poniedziałku na wtorek ukradli nam "kawałek Volva"
co za gnoje....
Pawimi załuje ze u nas nie ma takiego "czegos" dla wszystkich dorastających nastolatków!!!
Mama05 fotka prześliczna... ja tez bym dala Ci napiwek jakby taka śliczna pani kosmetyczka mnie "obrabiała" hihihi
no i popisałam cała mała trójka się leje!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
No ja mam tylko teściów ale oni trójki wnuków razem nie wezma bo nie są w stanie nad nimi zapanowac jak sa razem więc tym razem pojechała moja starsza i szwagra syn.A kolonie to gdyby nie wyjazd od nas z parafii to bym finansowo nie dała rady by póścić obie bo dwu tygodniowe kolonie to cos ok 1200-1500 zł za dziecko a tutaj w parafii obie pojada za 500 za dwie
SEmpe ojojoj alez ci się przytrafiło.Mnie tez to wkurza że samochód nigdzie nie ejst bezpieczny
SEmpe ojojoj alez ci się przytrafiło.Mnie tez to wkurza że samochód nigdzie nie ejst bezpieczny
Zobacz załącznik 369928
To na zachętę muffiny czekoladowe z bita śmietaną i posypką...
Ktoś chce przepis?
kochana Ty mi tu nie przepis oferuj tylko wrzucaj kilka muffinek w paczke i niech dotra w sam raz na moje pozne sniadanko do kawki ;-)
Maureen - nawet nie masz pojecia jak bardzo mnie Twoj post ucieszyl. Takiej porcji radosci i optymizmu dawno nie czytalam spod Twojej reki. Tak trzymac! Jestem z Ciebie dumna i to bardzo. I nie "narzekaj" ze angielki leniwe same nie sprzataja tylko wola zaplacic bo dzieki temu moja droga Ty masz chlebek ;-) na tym zdrowe prawa rynku polegaja, jeden robi dobrze "to" a inny "tamto" i w ten sposob wymieniamy sie uslugami. Bynajmniej ja sie taka leniwa wcale nie czuje a korzystam z takiej platnej pomocy od wielu lat. Mam nadzieje ze biznes Ci bedzie kwitnal w zaskakujacym tempie i przynosil nie tylko korzysci materialne ale i osobista satysfakcje.
A o pomysle na ciasta to sama mialam Ci juz dawno pisac....Uwazam ze pomysl jest rewelacyjny a facet...no coz, nie bedzie mial wyjscia jak tylko zaproponowac Ci korzystna wspolprace o przekonana jestem o tym ze fantastycznie pieczesz.
Sempe - fatanie ze tak sie stalo. Wspolczuje sytuacji. Mam nadzieje ze policja przeprowadzi rzetelne sledztwo i sprawcy poniosa odpowiednie konsekwencje.
Joas - mowisz ze bliskie spotkania ze sciana przezywalas....no coz, pewnie ogolnie napieta sytuacja powoduje ze niedaleko od tej sciany stoisz cala swoja osoba i tak naprawde niewiele trzeba zeby dojsc do takiego stadium. Herbatki dobre sa...meliski, biale herbatki i inne
Moje Vincento wczoraj dalo taki popis wieczorem ze oboje z mezem zaliczylismy sciany a moj spokojny i flegmatyczny maz zostal wyprowadzony z nerwow do tego stopnia ze spodziewalam sie rekoczynow na pupie mlodzieniaszka. Fakt ze te dzieci maja jakis specyficzny dar zmawiania sie przeciwko nam i dreczenia nas Je jestem ofiara przesladowan notoryczna. W zasadzie bez wiekszego na to wplywu
Mamusiu - sernik brzmi kuszaco ale najpierw musze sobie twarog zrobic, u mnie w sklepach nie ma twarogu a jesli juz mozna gdzies znalesc w etnicznych dzielnicach to napakowany chemia i pasteryzowany a takiego ja napewno nie kupie. Ale nic, podjade sobie na farme po mleczko pelne takie prosto z wydojonej krowki i zrobie twarog, moze na weekend serniczek wykonam,
Justyna - witaj i rozgosc sie, jak to mama powiedziala z wlasnym kocykiem;-)
ewuniaf - tak, moj syn pisze listy, takie pelne tesknowy i wyrazow milosci do swoich staruszkow. Wczoraj ojciec dostal list i zaraz do mnie wieczorem dzwonil strescic to co nieocenzurowane ;-)
A ja dopijam kawke i zabieram sie za kilka biznesowych spraw do zalatwienia.
Sto Latek dla naszej powaznej Trzylatki!!! Niech zyje Martynka :-)
mama05
prrrryy szaaaalona :))
Jestem po pracy)
dziś się nie narobiłam...
zrobiłam sobie manicure hybrydowy kolor malinowy.
Magda bo ja czasem tak po chińsku piszę ))
tak-dokładnie,chodzi o to ,zeby w połowie szklanki rozrobic 2 budynie i dodac do masy...przegotowac około 1 minuty..)
mam nadzieje,ze teraz jasne
Sempa- no żesz kurka siwa mać!!!!!!
współczuję z autem!!!
a za komplementa dziekuję )
staram sie dla męża ...dla siebie....
Katrina- brawo dla córki))!!!! oby tak zostało!
Joas -ja poproszę przepis,ale najpierw muszę kupić blache na mufinki..
aaaaa-jeszcze któraś z Was pytała na jaka blachę wykładam sernik-taka blacha spora bo 25 na 30cm...
ściskam i pozdrawiam wszystkie )
ja przy piwku
dziś się nie narobiłam...
zrobiłam sobie manicure hybrydowy kolor malinowy.
Nie skumałam tego zdania.Masz mieć pól kubka zimnego mleka i w tym rozpuścić 2 budynie??
Joas moje dwie panny też czasem daja mi tak w kość.Teraz mam labe bo starszej nie ma a później obie wyieżdżają.
Magda bo ja czasem tak po chińsku piszę ))
tak-dokładnie,chodzi o to ,zeby w połowie szklanki rozrobic 2 budynie i dodac do masy...przegotowac około 1 minuty..)
mam nadzieje,ze teraz jasne
Sempa- no żesz kurka siwa mać!!!!!!
współczuję z autem!!!
a za komplementa dziekuję )
staram sie dla męża ...dla siebie....
Katrina- brawo dla córki))!!!! oby tak zostało!
Joas -ja poproszę przepis,ale najpierw muszę kupić blache na mufinki..
aaaaa-jeszcze któraś z Was pytała na jaka blachę wykładam sernik-taka blacha spora bo 25 na 30cm...
ściskam i pozdrawiam wszystkie )
ja przy piwku
a ja sie tak przez weekend piwa opilam ze nie moge nawet myslec o smaku piwa bo mi sie niedobrze robija przy piwku
przyznam ze nie wiedzialam co nazywacie hybrydowym manicure i przeczytalam...no i co, zdziwiona jestem bo u nas w ten sposob robi sie "normalny", taki codzienny manicure i pedicure, ja jak jade zrobic to raczki wystarczaja mi na okolo 2-3 tygodnie , a pedicure okolo 2 miesiace zaleznie od tego z jaka predkoscia odrastaja mi paznokcie, ale poniewaz zawsze frencha robie to tego odrastania na stopach zupelnie nie widac, musialabym bardzo dlugo nie robic zeby zaczelo to nieschludnie byc widoczne. W kazdym razie nauczylam sie dzis ze to co jest normalnie wykonywane w tutejszych salonach w Polsce znane jest pod nazwa "hybrydowy" ;-)
A jaki w takim razie - tak z ciekawosci spytam w salonie robi sie zwyczajny mani/pedi?
katrina115
Potrójna Mama
pawimi - może znasz jakiś skuteczny sposób na to, żeby skóra na piętach nie robiła sie taka brzydka, sucha i szorstka..?
W Polsce było OK, nigdy takich problemów nie miałam, a tu! nie wiem czy to wina tego, że mało jest ciepłych dni i w związku z tym mało chodzi sie w odkrytych butach (nie dotyczy Irlandczyków, oni nawet zimą w klapkach chodzą)??
Doprowadzam piety do normalnego stanu, a za chwilę to samo.
mama - przed samym spaniem się zmoczyła... a już tak niewiele brakowało.
W Polsce było OK, nigdy takich problemów nie miałam, a tu! nie wiem czy to wina tego, że mało jest ciepłych dni i w związku z tym mało chodzi sie w odkrytych butach (nie dotyczy Irlandczyków, oni nawet zimą w klapkach chodzą)??
Doprowadzam piety do normalnego stanu, a za chwilę to samo.
mama - przed samym spaniem się zmoczyła... a już tak niewiele brakowało.
Ostatnia edycja:
Katrina - odnosnie Twojego pytania: skutecznym zabiegiem zmiękczającym twardą skórę jesli masz zrogowacenia i odciski jest moczenie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem soli kuchennej (można też dodać odrobinę naturalnego mydła i łyżkę oliwy). Kąpiel powinna trwać około 20 minut a po niej należy wetrzeć w stopy odpowiedni krem badz naturalny olejek ( tutaj masz takowy produkt Naturalny olejek do masażu PIELĘGNACJA STÓP | Olejki do masażu | Kosmetyki do masażu | Drogeria Talia24) wykonując jednocześnie delikatny masaż. Przy pielęgnacji suchych stóp doskonale sprawdzają się tez preparaty zawierające mocznik (doskonale nawilża, reguluje proces rogowacenia naskórka) i witaminę A (odżywia i regeneruje). Jeżeli mamy tendencje do pękania pięt moczymy nogi przynajmniej raz w tygodniu w wodzie zagotowanej z garścią siemienia lnianego i obierkami z 3 dużych ziemniaków. Po wymoczeniu stóp ścieramy stwardniały naskórek pumeksem i smarujemy kremem z gliceryną. Zmiękczające i odprężające właściwości dla stóp ma też kąpiel w ciepłej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Raz w tygodniu, a gdy stopy tego potrzebują – częściej warto też wykonać peeling z papki przygotowanej z soli i oliwy z oliwek lub w wersji słodkiej z olejku migdałowego i cukru. Można też przygotować znakomity peeling do stóp z miodu i soli gruboziarnistej. Tyle ode mnie. Ja jestem stara baba a mam stopki jak mloda dziewczynka.
mamo - Twoje ciasto siedzi mi caly dzien w glowie ;-)
a ja spedzilam milo popoludnie z dzieciakami na jeziorku. Relaksujaco i odprezajaco. Zdecydowanie zbyt duzo ostatnio mam na glowie i potrzebowalam takiego wyciszenia.
Dobrej nocy zycze.
mamo - Twoje ciasto siedzi mi caly dzien w glowie ;-)
a ja spedzilam milo popoludnie z dzieciakami na jeziorku. Relaksujaco i odprezajaco. Zdecydowanie zbyt duzo ostatnio mam na glowie i potrzebowalam takiego wyciszenia.
Dobrej nocy zycze.
Jotemka
Fanka BB :)
Witam z kawką z rańca :-)
Pawimi - tak u nas własnie w salonach - o ile nie umówisz się na hybrydowy czy inny specjalny manicure to robią najzwyklejszy pod słońcem
A ja już kończę na teraz, uciekam do fryzjera!!! Po raz pierwszy od pół roku
Pawimi - tak u nas własnie w salonach - o ile nie umówisz się na hybrydowy czy inny specjalny manicure to robią najzwyklejszy pod słońcem
A ja już kończę na teraz, uciekam do fryzjera!!! Po raz pierwszy od pół roku
reklama
ewuniaf
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny....
Wczoraj juz nie miałam czasu popisać ale czytałam na bieżąco tak wiec
Joaś szczególnie dla twojej Martyni nieco spóźnione ale najlepsze zyczenie urodzinkowe!!! Niech słoneczko dla niej zaawsze świeci i każdy dzień bedzie radosny!!!
Przyjemnej (relaksującej) i udanej wizyty u fryzjera!!! Jka sie bedzie dało to wrzuć potem jakąś fotke
A twoje muffiny wyglądały tak pysznie że az slinka ciekła!!! Może też coś upieke dzisiaj....
Maureen Cudownie!!! Bardzo sie ciesze ze i do iebie wreszcie zawitało słonko:-) Należało ci sie!!!! Mam nadzieje ze w poniedziałek wszystko pójdzie po twojej myśli i że bedziesz sie cieszyć swoją nową pracą Bardzo bardzo bardzo sie ciesze!!!!
A powiedz jak tam z pracą twojego M.???
Jak czytam o tych słodkościach które "produkujesz" to az mi wsty ze ja takie proste ciacha robie
Poprosze o kilka dobrych przepisów
Pawimi super że mogłaś sobie odpocząc Też mam takie marzenie ale u mnie na marzeniach niestety sie konczy
Masz spora wiedze na temat naturalnej pielęgnacji ciała Robisz sobie takie zabiegi o których pisałaś??? Jak znajdujesz na to czas?? Mi ostatnio brak go nawet na to by sie porządnie uczesać
Mama piwko dobre było???? co dzisiaj w planach masz????? No a ten sernik- musze kiedyś spróbować go zrobić
Sempe współczuje ci bardzo- wiem jak to jest jak kase w naprawe auta trezba włożyć
Gnojki- jakbym takich dopadła do bym rece do tyłoków przywiązała zeby wiecej nic nie ukradli!!!!!
No i koniec pisanmia bo Haniasie drze jak opetana
Wczoraj juz nie miałam czasu popisać ale czytałam na bieżąco tak wiec
Joaś szczególnie dla twojej Martyni nieco spóźnione ale najlepsze zyczenie urodzinkowe!!! Niech słoneczko dla niej zaawsze świeci i każdy dzień bedzie radosny!!!
Przyjemnej (relaksującej) i udanej wizyty u fryzjera!!! Jka sie bedzie dało to wrzuć potem jakąś fotke
A twoje muffiny wyglądały tak pysznie że az slinka ciekła!!! Może też coś upieke dzisiaj....
Maureen Cudownie!!! Bardzo sie ciesze ze i do iebie wreszcie zawitało słonko:-) Należało ci sie!!!! Mam nadzieje ze w poniedziałek wszystko pójdzie po twojej myśli i że bedziesz sie cieszyć swoją nową pracą Bardzo bardzo bardzo sie ciesze!!!!
A powiedz jak tam z pracą twojego M.???
Jak czytam o tych słodkościach które "produkujesz" to az mi wsty ze ja takie proste ciacha robie
Poprosze o kilka dobrych przepisów
Pawimi super że mogłaś sobie odpocząc Też mam takie marzenie ale u mnie na marzeniach niestety sie konczy
Masz spora wiedze na temat naturalnej pielęgnacji ciała Robisz sobie takie zabiegi o których pisałaś??? Jak znajdujesz na to czas?? Mi ostatnio brak go nawet na to by sie porządnie uczesać
Mama piwko dobre było???? co dzisiaj w planach masz????? No a ten sernik- musze kiedyś spróbować go zrobić
Sempe współczuje ci bardzo- wiem jak to jest jak kase w naprawe auta trezba włożyć
Gnojki- jakbym takich dopadła do bym rece do tyłoków przywiązała zeby wiecej nic nie ukradli!!!!!
No i koniec pisanmia bo Haniasie drze jak opetana