reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Maureen-ale mnie ucieszył twój post, rewelacja i oczywiscie trzymam kciuki za poniedziałek, jeszcze nie tak dawno były dołki a tu masz jakie słońce wyszło

Joas-tule cie mocno tez czasami że wnerwiam, czasem jedno drugie nakreca albo jedno grzeczne to drugie nie grzeczne i tak na zmiane, właśnie mnie teraz starszy draźni swoimi gadkami, potrafią dzieciaki wkurzyć dorosłego

mamo-ale mi narobilaś smaka na ciasto hmm jakie by tu zrobić bo dwa dni temu skończyliśmy właśnie sernik

reklama
Witam sie i ja :)
wiec mam chwile na kawke:tak: tak wiec chwilo trwaj!!!!:-D
Bedismall powiedz mi czy Patryczek daje ci pospać w nocy??? Hania mi pieknie spała ale ostatnio codziennie budzi sie na cyca o 5.30- czasem jeszcze zasypia i spi do 8 a czasem już nie..... Wczoraj pierwszy raz jej zrobiłam kaszke na mleku na kolacje ale nie była zachwycona:-D powiedziała ze zostanie jednak przy mleku i owockach:-D ach te dzieci!!!

z kawa to dobre:-D:-D:-D:-D:-D
a Patrys budzi mi sie o 19.00 bo kladzie sie niestety 18 spac i nie moge przez to przebrnac wiec je i idzie spac ok 21 potem pobudka 23 ,kolejno 2.30 -3.00 i 6.00 sniadanko i juz wstawac nie ma spania...a jest na butli, probuje z kaszka ale nie lubi ,a nutramigen z kaszka robi sie szary jak papier do d.... i wyglada tragicznie w smaku tez.....
wiec moj jada mleczko i owocki jak twoja a jak ma dobry humor :-Dto zje obiadek tez ale rzadko jakos...
bylam u lekarki - polka - ale zostaje w mojej przychodni tylko do konca lipca wiec korzystam poki moge
skierowala mnie dospecjalisty pediatry bo oni nie moga mi bez badan zadnych tak o przepisywac nutramigenu stad te problemy byly i powiedziala ze ich polityka jest taka ze dziecko od 6 miesiecy dopiero dostaje inne produkty poza mlekiem i ze mozna sprobowac znowu normalne melko dawac - ja nie czaje:baffled: ale dobra co mam innego zrobic?
musze jeszcze sie do niej w sprawie antykoncepcjo zglosic bo jestem na cerazzete a moze jednak znowu wezme spirale tylko teraz hormonalna ale sama nie wiem nie chce juz tak bo truje sie hormonami od 16 roku zycia i chcialabym jakos tak nie inwazyjnie

pawimi a co to za sposob na bole glowy?

mamo wspolczuje bolow glowy, tule i fajna masz ta Zuzie:tak::tak:

Zuz Inka &&&&&&&&&& choc jeszcze nie wiem o co kaman:rofl2:

Justyna to 3 planowana? super:-)

ja uciekam bo mam tylko 30 min na wyjscie a Dominik i ja glodni i lece do przedszkola

i nie wiem czy jest sens wracac na godzine do domu tylko po to by nakarmic i przewinac malego ewentualnie zmyc garnki bo na wiecej nie starcza czasu musze wychodzic wczesniej bo inaczej nie zalapuje sie na autobus - moj wozek trzykolowy, dlugi i szeroki i nie kazdy kierowca chce mnie wziasc na poklad, juz pare razy z tego powodu sie spoznialam do szkoly, zaprowadzam go 12.15, w domu jestem ok 13.00 potem wychodze 14.30 najpozniej bo 15.15 konczy i w poniedzialek dopiero 15.12 to wysiadalam z autobusu a jeszcze kawal na piechote i bylam 15.23:angry::angry::angry:

Joaś-manicure hybrydowy jest super!!! ależ bedziesz piekna-fryzjer ,kosmetyczka-świetnie!!!

Bedi- dzięki w imieniu Zuzy :))

a Ty sie biedna nalatasz...co to znaczy ,ze nie chcę Cię brać z wózkiem do autobusu
c003.gif
no w głowie się nie mieści..

Cokies- pewnie jak Maureen wleci to Ci zapoda dobry przepis na ciacho bo Maureen to nasz nadworny cukiernik :)))

Joaś-moje też mają obowiązki-rano nie wyjdą z pokoju jak nie pościelą łózka..
teraz składałam pranie-każde z nich dostało swoje ubranka i pozanosili do pokoju tam gdzie mają pochowane-majty do majtek,skarpetki do skarpet,bluzki do komody itd....pewnie ..czasem musze po nich poukładac ,ale najważniejsze,ze widza ile pracy jest w domu...i ze samo jak pisałaś nic się nie zrobi...

jak przygotowuję obiad to Domi podaje sztućce a Zuza rozkłada podstawki i szklanki do soków....itd.itd....

Twoje tez pewnie maja obowiązki na miarę mozliwości...

u nas nie raz sie znajomi śmieją ,ze jak w wojsku-każdy zna swoje obowiązki i wystarczy spojrzeć i juz robią ..to samo ze spaniem-19.30 i ZAWSZE są w lóżkach..wyjątkiem wyjazdy...

Ostatnia edycja:
no właśnie, wskoczyła z nazwami cist i ... uciekła, mogłaby nam kilka wrzucić w gratisie ;-) Co Ty na to Maureen??

ale sie rozpisałyscie ciężko za Wami nadążyć.
Ewuniaf chłopcy bawią się razem ale są dni kiedy za cholerę nie mogą się dogadać i drą koty
Joaś wszystkiego najlepszego dla Martynki.Ja zawsze jak dzieciaki rozrabiają to sadzam je na łóżku i siedzą tam dopóki się nie uspokoją.
Maureen gratuluję nowej działalnosci i odwagi.
Mama Zuzia wszystkim zwierzątkom nadaje imiona? A ten sernik to na jaką blachę robisz? Małą czy dużą?
Bedismall Adrian był nieplanowany a Kacper i Majka już tak.

Ja zrobiłam obiad umyłam okna w pokoju,teraz zastanawiam się co kupić małżowi na urodziny.Nie mam żadnego pomysłu.

J

PO 10 MIN DODAJESZ w połowie kubka zimnego mleka rozrobione 2 budynie (smietankowe lub waniliowe) i wlewasz do masy -mieszasz aż poczujesz opór w mieszaniu-tak z minutę...
Nie skumałam tego zdania.Masz mieć pól kubka zimnego mleka i w tym rozpuścić 2 budynie??
Joas moje dwie panny też czasem daja mi tak w kość.Teraz mam labe bo starszej nie ma a później obie wyieżdżają.

Ostatnia edycja:
a Ty kiedy bedziesz robiła sernik???:-p
pewnie jutro lub raczej pojutrze :-) Dzisiaj muffiny czekoladowe właśnie są w piekarniku - mimo mojej n'tej diety
Przepis z fotką wrzucę później :-)
Justyna, dwójkę usadzę, z czwórką trudniej, w dodatku jak piąte - Artur zapłacze, to umarł w butach. Powiem Wam jedno - oni bardzo się kochają i zawierają rewelacyjne komitywy. Gorzej, ze czasami przeciwko mnie ;-) :-D Zaraz ich zmotywuję pozytywnie - złapałam nieco oddech, teraz biała herbata - w końcu się odchudzam ;-) No i może ten dzień jakoś pozytywnie się rozkręci.
Joas moje dwie panny też czasem daja mi tak w kość.Teraz mam labe bo starszej nie ma a później obie wyieżdżają.
No tak dobrze, to ja będę miała za jakies 7-8 lat. Moich dzieci nikt z rodziny nie weźmie a na wyjazdy nie sa gotowe jeszcze. Z różnych względów starsze też nie :-(

Ostatnia edycja:
Kochane moje,

dziekuje za dobre slowa, Wy zawsze potraficie docenic jak nikt inny :tak:

Przepisy powrzucam w wolnej chwilce, oczywiscie, powiem Wam, ze ja najwiecej to korzystam z przepisow z netu, a moj ukochany blog ciastowy, to ten Dorotus, na pewno go znacie ;-)
Wiec wklejam linki poki co :

Babka kolorowa

Sernik królewski

Potem napisze wiecej kochane, teraz naprawde nie mam jak, maluchy jecza, malza nie ma w domu, a jeszcze trzeba obiad zrobic :baffled:

reklama
Witajcie, dziś dopiero teraz mam chwilkę...

mama, magda - dziś nie było w ogóle mowy o żadnych nagrodach czy karach, a od rana toaleta to przyjaciel, więc odpukać.... oby już tak do wieczora, a najlepiej z powrotem tak cały czas.

justyna1980 - witaj! ja tez tutaj jestem od całkiem niedawna, ale dziewczyny są SUPER i wcale tego nie czuję, że jestem nowa.

Wszystkim życzę miłego dnia!!!!

Maureen - powodzenia!!! trzymam kciuki! chociaz właściwie to nie wiem czy trzeba, bo Ty operatywna kobietka jesteś to sobie rade dasz!

Joaś - no sa takie dnie, niestety... ale trzymaj się dzielnie! nie daj się!

Do góry