reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Maureen-ale mnie ucieszył twój post, rewelacja i oczywiscie trzymam kciuki za poniedziałek, jeszcze nie tak dawno były dołki a tu masz jakie słońce wyszło

Joas-tule cie mocno tez czasami że wnerwiam, czasem jedno drugie nakreca albo jedno grzeczne to drugie nie grzeczne i tak na zmiane, właśnie mnie teraz starszy draźni swoimi gadkami, potrafią dzieciaki wkurzyć dorosłego

mamo-ale mi narobilaś smaka na ciasto hmm jakie by tu zrobić bo dwa dni temu skończyliśmy właśnie sernik

reklama
Witam sie i ja :)
wiec mam chwile na kawke:tak: tak wiec chwilo trwaj!!!!:-D
Bedismall powiedz mi czy Patryczek daje ci pospać w nocy??? Hania mi pieknie spała ale ostatnio codziennie budzi sie na cyca o 5.30- czasem jeszcze zasypia i spi do 8 a czasem już nie..... Wczoraj pierwszy raz jej zrobiłam kaszke na mleku na kolacje ale nie była zachwycona:-D powiedziała ze zostanie jednak przy mleku i owockach:-D ach te dzieci!!!

z kawa to dobre:-D:-D:-D:-D:-D
a Patrys budzi mi sie o 19.00 bo kladzie sie niestety 18 spac i nie moge przez to przebrnac wiec je i idzie spac ok 21 potem pobudka 23 ,kolejno 2.30 -3.00 i 6.00 sniadanko i juz wstawac nie ma spania...a jest na butli, probuje z kaszka ale nie lubi ,a nutramigen z kaszka robi sie szary jak papier do d.... i wyglada tragicznie w smaku tez.....
wiec moj jada mleczko i owocki jak twoja a jak ma dobry humor :-Dto zje obiadek tez ale rzadko jakos...
bylam u lekarki - polka - ale zostaje w mojej przychodni tylko do konca lipca wiec korzystam poki moge
skierowala mnie dospecjalisty pediatry bo oni nie moga mi bez badan zadnych tak o przepisywac nutramigenu stad te problemy byly i powiedziala ze ich polityka jest taka ze dziecko od 6 miesiecy dopiero dostaje inne produkty poza mlekiem i ze mozna sprobowac znowu normalne melko dawac - ja nie czaje:baffled: ale dobra co mam innego zrobic?
musze jeszcze sie do niej w sprawie antykoncepcjo zglosic bo jestem na cerazzete a moze jednak znowu wezme spirale tylko teraz hormonalna ale sama nie wiem nie chce juz tak bo truje sie hormonami od 16 roku zycia i chcialabym jakos tak nie inwazyjnie

pawimi a co to za sposob na bole glowy?

mamo wspolczuje bolow glowy, tule i fajna masz ta Zuzie:tak::tak:

Zuz Inka &&&&&&&&&& choc jeszcze nie wiem o co kaman:rofl2:

Justyna to 3 planowana? super:-)

ja uciekam bo mam tylko 30 min na wyjscie a Dominik i ja glodni i lece do przedszkola

i nie wiem czy jest sens wracac na godzine do domu tylko po to by nakarmic i przewinac malego ewentualnie zmyc garnki bo na wiecej nie starcza czasu musze wychodzic wczesniej bo inaczej nie zalapuje sie na autobus - moj wozek trzykolowy, dlugi i szeroki i nie kazdy kierowca chce mnie wziasc na poklad, juz pare razy z tego powodu sie spoznialam do szkoly, zaprowadzam go 12.15, w domu jestem ok 13.00 potem wychodze 14.30 najpozniej bo 15.15 konczy i w poniedzialek dopiero 15.12 to wysiadalam z autobusu a jeszcze kawal na piechote i bylam 15.23:angry::angry::angry:

Joaś-manicure hybrydowy jest super!!! ależ bedziesz piekna-fryzjer ,kosmetyczka-świetnie!!!

Bedi- dzięki w imieniu Zuzy :))

a Ty sie biedna nalatasz...co to znaczy ,ze nie chcę Cię brać z wózkiem do autobusu
c003.gif
no w głowie się nie mieści..

Cokies- pewnie jak Maureen wleci to Ci zapoda dobry przepis na ciacho bo Maureen to nasz nadworny cukiernik :)))

Joaś-moje też mają obowiązki-rano nie wyjdą z pokoju jak nie pościelą łózka..
teraz składałam pranie-każde z nich dostało swoje ubranka i pozanosili do pokoju tam gdzie mają pochowane-majty do majtek,skarpetki do skarpet,bluzki do komody itd....pewnie ..czasem musze po nich poukładac ,ale najważniejsze,ze widza ile pracy jest w domu...i ze samo jak pisałaś nic się nie zrobi...

jak przygotowuję obiad to Domi podaje sztućce a Zuza rozkłada podstawki i szklanki do soków....itd.itd....

Twoje tez pewnie maja obowiązki na miarę mozliwości...

u nas nie raz sie znajomi śmieją ,ze jak w wojsku-każdy zna swoje obowiązki i wystarczy spojrzeć i juz robią ..to samo ze spaniem-19.30 i ZAWSZE są w lóżkach..wyjątkiem wyjazdy...

Ostatnia edycja:
no właśnie, wskoczyła z nazwami cist i ... uciekła, mogłaby nam kilka wrzucić w gratisie ;-) Co Ty na to Maureen??

ale sie rozpisałyscie ciężko za Wami nadążyć.
Ewuniaf chłopcy bawią się razem ale są dni kiedy za cholerę nie mogą się dogadać i drą koty
Joaś wszystkiego najlepszego dla Martynki.Ja zawsze jak dzieciaki rozrabiają to sadzam je na łóżku i siedzą tam dopóki się nie uspokoją.
Maureen gratuluję nowej działalnosci i odwagi.
Mama Zuzia wszystkim zwierzątkom nadaje imiona? A ten sernik to na jaką blachę robisz? Małą czy dużą?
Bedismall Adrian był nieplanowany a Kacper i Majka już tak.

Ja zrobiłam obiad umyłam okna w pokoju,teraz zastanawiam się co kupić małżowi na urodziny.Nie mam żadnego pomysłu.

J

PO 10 MIN DODAJESZ w połowie kubka zimnego mleka rozrobione 2 budynie (smietankowe lub waniliowe) i wlewasz do masy -mieszasz aż poczujesz opór w mieszaniu-tak z minutę...
Nie skumałam tego zdania.Masz mieć pól kubka zimnego mleka i w tym rozpuścić 2 budynie??
Joas moje dwie panny też czasem daja mi tak w kość.Teraz mam labe bo starszej nie ma a później obie wyieżdżają.

Ostatnia edycja:
a Ty kiedy bedziesz robiła sernik???:-p
pewnie jutro lub raczej pojutrze :-) Dzisiaj muffiny czekoladowe właśnie są w piekarniku - mimo mojej n'tej diety
Przepis z fotką wrzucę później :-)
Justyna, dwójkę usadzę, z czwórką trudniej, w dodatku jak piąte - Artur zapłacze, to umarł w butach. Powiem Wam jedno - oni bardzo się kochają i zawierają rewelacyjne komitywy. Gorzej, ze czasami przeciwko mnie ;-) :-D Zaraz ich zmotywuję pozytywnie - złapałam nieco oddech, teraz biała herbata - w końcu się odchudzam ;-) No i może ten dzień jakoś pozytywnie się rozkręci.
Joas moje dwie panny też czasem daja mi tak w kość.Teraz mam labe bo starszej nie ma a później obie wyieżdżają.
No tak dobrze, to ja będę miała za jakies 7-8 lat. Moich dzieci nikt z rodziny nie weźmie a na wyjazdy nie sa gotowe jeszcze. Z różnych względów starsze też nie :-(

Ostatnia edycja:
Kochane moje,

dziekuje za dobre slowa, Wy zawsze potraficie docenic jak nikt inny :tak:

Przepisy powrzucam w wolnej chwilce, oczywiscie, powiem Wam, ze ja najwiecej to korzystam z przepisow z netu, a moj ukochany blog ciastowy, to ten Dorotus, na pewno go znacie ;-)
Wiec wklejam linki poki co :

Babka kolorowa

Sernik królewski

Potem napisze wiecej kochane, teraz naprawde nie mam jak, maluchy jecza, malza nie ma w domu, a jeszcze trzeba obiad zrobic :baffled:

reklama
Witajcie, dziś dopiero teraz mam chwilkę...

mama, magda - dziś nie było w ogóle mowy o żadnych nagrodach czy karach, a od rana toaleta to przyjaciel, więc odpukać.... oby już tak do wieczora, a najlepiej z powrotem tak cały czas.

justyna1980 - witaj! ja tez tutaj jestem od całkiem niedawna, ale dziewczyny są SUPER i wcale tego nie czuję, że jestem nowa.

Wszystkim życzę miłego dnia!!!!

Maureen - powodzenia!!! trzymam kciuki! chociaz właściwie to nie wiem czy trzeba, bo Ty operatywna kobietka jesteś to sobie rade dasz!

Joaś - no sa takie dnie, niestety... ale trzymaj się dzielnie! nie daj się!

Do góry