reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam, witam w upalną środę.
Coś o sobie? Proszę bardzo - 30-tka na karku - nie pracuję, bo jak na moje miasto mam za dużo kierunków nauki skończonych:sorry2:, "siedzę" w domku i dorabiam tym co lubię robić - pichceniem w kuchni (ciasta, chlebek na zakwasie, pierogi). M niedawno zmienił pracę i wczoraj dostał umowę na 2 lata:tak::cool2::huh: - przynajmniej jakaś stabilność finansowa będzie;-), bo wcześniej na budowie to martwe okresy były:tak::-(. Olek tak jak Zuzia Agatulki do pierwszej klasy idzie, Juli - dzielny przedszkolak a Pablo zmaga się z wychodzącymi zębolkami.
u nas tez brak zebrania dla 1 klasistów gdzie słysze u każdego rodzica było zebranie u nas cisza ciekawe kiedy o ksiązkach chcą powiedzieć w sierpniu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas w poniedziałek było zebranie, mamy podane książki - Razem w szkole, Edukacja wczesnoszkolna w klasie 1. Box dla ucznia
hEJ
cHCIAŁĄM SIĘ POCHWALIĆ
ZDAŁAM!!!!!:laugh2:
Super, gratuluję:-).
córcia dziś ze szkoły przyniosła dyplom wzieła udział w konkursie plastycznym i jako jedyny zdobyła nagrode ze swojej grupy sozkk
a nagroda pół wyprawki hehehheheh:-):-D piórnik wyposażony świecówki ,ołówkowe kredki i kilka zeszytów jestem kilka zł do przodu :)
Zdolna bestia z Zuzi - fajnie że trochę wyprawki wpadło - na odszedł zakup plecaka - Olek dostał na urodziny od siostry M a w przedszkolnym konkursie z "Kubusia" dostał kredki i pojemnik na kanapki:tak:.
W wolnej chwili popiszę a teraz zmykam bo mam gości i muszę interesu w kuchni dopilnować;-):tak:.

reklama
Dziewczyny, wpadłem tylko na chwilę pożegnać się. Wyjeżdżamy dopeiro w piątek wieczorem, ale nie będę już miała czasu na BB do tej pory. Pozdrawiam Was serdecznie i do następnego razu - nie wcześniej niż w lipcu!

Joaś kochana życze ci bardzo udanego wyjazdu, masy radosnych przygód i duuuużo odpoczynku!!!! Mam nadzieje ze ten wyjazd naładuje choć na troche twoje akumulatory!!!!! Baw sie dobrze!!!!

Marta witaj!!! Fajnie ze mąz dostał umowę na dłużej!!!!
Ja też uwielbiam gotować:tak::tak::tak:

My właśnie wróciliśmy z rowerków. I wiecie co.... przydałaby mi sie jakaś jedna dodatkowa reka:-D nie macie pojecia jak sie zmęczyłam prowadząc jednoczesnie wózek z Hanią i pchając Michała rowerek ..... Jestem padnieta a oni szaleją jak nie wiem
energia ich rozpiera :szok::szok: na dworze sie wytrzymać nie da bo tak duszno.... ide robić obiadek (dzisiaj mamy filety z kurczaka w papilotach do tego brokuł na parze no i barszcyk ze świeżej botwinki)

Hej
Kurcze... wpadlam sie zapytac Joaś o ciasto te z truskawkami co ma w blogu i teraz niewiem... Mozie wiecie czy do niego idzie cału cukier waniliowy???:confused::blink:

Pogoda dzis super, na dworku siedzimy, teraz przerwa obiadowo i to ciasto chcialam zrobic, bo malo do niego potrzeba a akurat nie mam co z truskawami zrobic...:-p :-)

ewuniaf ale pysznosci robisz (prócz botwinki , ble, nie lubie:-) )

jestem
Ewunia -hahahahaha-wiem jak sie czujesz hahaha ja sie tak czułam wczoraj z Zuzą -tylko Ona na 2 kółkach..
odpocznij bo dzieci mają duracele to tak szybko im się energia nie skończy :))

Liza-pewnie cały cukier ;)

Joaś- prz-jem-no-ści!!!!!!!!!!!!!!!!
bedziemy tęsknić kochana!!!!!!!

ja mam dzis obiad ala Maurenn :)))ryz na mleku popruszony cynamonem i na to mus truskawkowyyyy:))jery nie moge sie doczekać !!!!!!!!!!!!

Marta witaj-moja Zuza też ma ten zestaw książek do pierwszej klasy :)
ja mam 32 lata od poniedziałku ide do pracy...walczymy od 1,5 roku o 3cie dzidzi ,ale lipa..

mama05 dzieki!!! :-) wezme caly :-)
Kurcze juz 1,5 roku sie staracie? a badania jakies robiliscie? wsio oki? masz troche fluidkow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ja za to za bardzo łatwo zachodze w ciąże wiec sie przydadza! :-p :dry: :tak:

Liza-tak badania porobione już dawno-ja zachodze tylko tracę-nie wiedomo czemu sie nie utrzymuje...

dlatego teraz tymbardziej się cieszę i odceniam to ,ze mam 2 dzieci....czasem myślę ,ze to cud,ze są..

Joaś, sprawnego pakowania i udanego wyjazdu.
Liza, właśnie taki sam placek robiłam dziś, tylko z 5 jajkami - moja mama zawsze go piekła i to była najpyszniejsza babka na oleju. :-)
mama05 - my o Pabla też się prawie 2 lata staraliśmy - M wyjechał do Szwecji na 3 m-ce i po jego powrocie i zmianie klimatu udało się(czyt. jak w piosence 4 razy po 2 razy ;-) )
Chlebek się piecze, część załadowana do rozwiezienia, młody jak skończy cycować to jedziemy i po starszych też do przedszkola.

ja mam 32 lata od poniedziałku ide do pracy...walczymy od 1,5 roku o 3cie dzidzi ,ale lipa..
:no:

nie zadna lipa tylko czas nie odpowiedni...teraz jest czas zebys sobie troche przypomniala jak sie pracuje ;-) kochana wszystko jest specyficznie gdzies tam zaprojektowane i moze sie buntujemy ze nie jest to koniecznie po naszej mysli ale jak pozniej zerkniemy na to z dystansu to okazuje sie ze tak wlasnie jest najlepiej. Tak poza tym to milego wyjazdu zycze;-)

Joas - oby to byly te wakacje ktorych tak bardzo potrzebujesz i zeby te prozaiczne czynnosci jak pakowanie, organizowanie itd. nie przykryly radosci z odpoczynku ;-)

Liza ja z truskawek robilam z malymi eko modyfikacjami to ciasto ktore dziewczyny wklejaly chyba z tydzien temu i wyszlo przepyszne. Poza tym z truskawet robie mrozone desery dla dzieci bo my nie kupujemy tych gotowych pseudo lodow.

ewunia, maureen - moj Vincent jeszcze spi, obudzil sie w nocy dwa razy na picie i teraz juz 14-ta godzine z rzedu spi jak zarzniety. Az byla zobaczyc u niego czy wszystko w porzadku bo z kamerki to nie widac tak dokladnie czy dziecko oddycha albo czy nie ma goraczki :sorry2:

z wiadomosci pogodowych to w nocy byla mega burza, nawet nam prad na moment wylaczylo a 7 km od nas gromadzily sie traby powietrzne na tornado ...na szczescie przesunely sie z silnym wiatrem wysoko w powietrzu i zadna nie dotknela ziemi. Nie lubie....przez dobra godzine pozno wieczorem siedzielismy w zawieszeniu i zastanawialismy sie czy zwijac dzieciaki i uciekac do piwnicy czy dac im spokoj i przeczekac.

Ostatnia edycja:
reklama
jestem popołudniowo :))

Sempe czy Ty już wróciłas z tej Turcji???????????????????????????

Joaś- raz jeszcze przyjemności na wakacjach!!!!!!!! :):):):)

Pawimi- dzięki
c007.gif

wyjazd jednak jutro rano o 9.00 :)
jak dzieci pójdą spac to po wiadomościach popakuję wszystko,Tom juz do auta ponosi i rano tylko śniadanko i jedziemy..

Marta- no my kurcze nie mamy jak zmienić klimatu...chyba ,ze teraz na wyjezdzie ,ale mam....czekaj niech policzę-yyyyyyyyyy 20d.c. czyli nic na działania nie dadzą bo juz po owu...ale czekam cierpliwie i działamy i może i ja się pochwalę nowym suwaczkiem :))

podlałam ogród mimo zakazu podlewania...
Tom kosi trawę..juz koniczyna wyszła...przez ten płot już ponad tydzień nie kosił i zarosło....

z gościem od płotu wszystko dogadane-ostateczną kwoę podał bo wczoraj był na pomiarach-zaliczka wpłacona i od poniedziałku za 3 tyg bedzie ogrodzenie :))))po 5 latach :)

Do góry