reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

zuza - jeszcze teraz sie z tego smieje.....to normalnie jak dobra anegnota z ksiazki z kawalami ;-) utknelam nad jeziorem na trzy godziny, przyszly jeszcze dzieciaki od sasiadow i ich mamuski na plotki, a moj najmlodszy dziec tak sie skonczyl w tej wodzie ze zasnal przy stole trzymajac widelec z nabitym kurczakiem ;-) :-D:-D Wiec polecam metode - jesli dzieci maja za duzo energii i nie chca isc spac - 2 godziny przed wymoczyc w nagrzanej upalem wodzie hahahaha
Dobrej nocy wszystkim spiacym krolewnom:tak: ..........................i tu brakuje mi mamusi z jej emotka z serii Krzysia chrapie pod kolderka:rofl2:

reklama
witajcie :)

Ewunia- pytałas wczoraj jak "wziąć w chmurkę " czyjąś wypowiedz...jak ktoś napisze posta to na dole na pasku pod postem masz
dodaj do bloga....odpowiedz....cytuj ....i "+
i własnie klikasz na ten + i robi sie ptaszek czyli post zaznaczony do cytowania :))
i włala:))))))))

Pawimi-w tym zabieganym świecie ja np nie mam czasu jezdzić na uprawy eko..owszem wiosną i latem kupuję u nas na ryneczku warzywa ,owoce od rolników-droższe,ale nie pryskane ,ale pozostałe rzeczy stety niestety kupuję w marketach..
na mnie nie działają reklamy absolutnie-miałam to na studiach socjologicznych i wiem jaka to kupa i bagno....:)
ja stosuję te kosmetyki które wymieniłam już od dawna..
nie uczulają mnie
widzę ,ze skóra jest lepsza po nich-nie wiem jak u Ciebie ,ale u nas jest straaasznie twarda woda-po niej skóra jest tak sucha,ze niewyobrażam sobie nie uzyć balsamu...

no ale dobra -każda robi jak uważa...:)

Joaś- Derminka jest bardzo dobra i własnie mało kiedy uczula :)

Zuz Inka-
c007.gif
c007.gif
c007.gif

aaaahahahaha-no to Ci mąż odpowiedział :))))))))))) pewnie myśli ,ze Ty masz krasnoludki ;))
ja jak w sobotę byłam w pracy o 9 wyjechałam wróciłam o 12.30 wchodze-Tom smazy naleśniki,mówię no i jak tam??
wiesz,ze od Twojego wyjścia nawet nie usiadłem-łazienka,odkurzanie,pranie,2 okna umyłemi teraz smaże....

spojrzałam na Niego i powiedziałam
e070.gif
tylko tyle ???usmiechnełam i sie i dodałam ,ze wiem-mam to na co dzień...
a niektórzy myslą ,ze ja SIEDZĘ na bb a ja z doskoku :))

Bedi- co tam ,ze pilaś???jakiś dół??
&&&&&&&&&&&& za decyzję w sprawie kaski na mieszkanko..

Magda-jak tam dotało ,ze masz prawko??? :))

Maureen- jak dzis samopoczucie??

pozdrowienia 4all

Czesc dziewczyny!!!

Bedismall widzisz szkoda ze mnie już wczoraj wieczorem nie było bo byśmy we trzy (razem z Maureen ) robala zalały;-)
U mnie nastrój sie już odrobinke poprawił...:-) napisz co tam sie dzieje u ciebie:tak:

Pawimi ja znów zgodna z tobą (choć czasem zdarza mi sie jakies maski porobić) super ze tak ci chłopaki padli po kąpieli jeziorkowej (w sumie to im zazdroszcze - ja tez chce!!!!!!!):-D:-D nie uwierzyłabyś jak ja uwielbiam pływac......

Mama dzisiaj wyjazd?? no to szerokiej drogi i bawcie sie świetnie!!!:tak::tak: Czy znowu coś poplątałam????

Zuz-Inka no nie było cie troszke!!! to u was od dzisiaj już wakacje????
No tak a jesli chodzi o chłopów to mój pewnie też powiedziałby coś w tym stylu:-D:-D:-D oni chyba myślą ze pranie robi sie i rozwiesza samo a kurczak sam wskakuje do piekarnika:-D:-D

Kurcze mama sprytny ten twój małżonek:tak::tak::tak: tylko pogratulowac takiego pracusie:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ewunia- cześć ,nie nic nie pomieszałaś :)))
dziś po 17. jedziemy albo jutro rano-zależy czy Tom wyjdzie o godzinę wcześnie z pracy bo wczoraj jeszcze tego nie wiedział...

aha a już myślalam ze znowu pokreciłam :) Pakujesz sie??
My zaraz smigamy do ogrodu wiec przez jakis czas mnie nie bedzie :)
Mam dzisiaj wszystkie dzieci w domu ( Kasia na wagarach hehehe:-D) ni i idziemy troche poszaleć!!!
Pa babeczki

Ostatnia edycja:
Ewunia- jeszcze się nie pakuje czekam na tel od Toma..ale wiem co zabiorę więc to kwestia 30 min.ja mam dzieci od poniedziałku już w domu-teraz malują koło mnie i gaaaadaaaają,gaaaadaaają -matko i córko :) jak przekupki na rynku
c005.gif

przyjemności na ogrodzie:)

u nas zmiana planów bo Hanutka zasnęęła wiec zostajemy dopoki sie nie obudzi....

fajnie tak malowac z dzieciakami:-D

Ja dzisiaj spedzam samotnie wieczór bo m. ma spotkanie z kolegami z liceum.....:-(

Ewunia- mężowi na pewno miło ze może "mieć wychodne" :)
szybko wróci do Ciebie .

ja byłam na ogrodzie poprzycinac przekwitające róże i gozdziki-kurka jak gorąco.....
c006.gif

zaraz idziemy na plac zabaw bo mi dom rozniosą
g020.gif
k065.gif

a ja nie chcę być taka mamą
u075.gif
więc lepiej z nimi wyjdę :)))

Mama te twoje emotki są naprawde zaje...fajne:-D:-D:-D
U mni dzieciaki ogladaja sezamki a ja właśnie rejestruje ich do lekarzy- juz zalatwilismy na 5 lipca alergologa no i leki musimy odstawic- a to katastrofa bedzie....:no:

idzcie na plac zabaw idzcie niech sie dzieciaki wyszaleja....:-) ja czekam az sie mloda obudzi. wtedy tez gdzies smigniemy.:-)

reklama
Hej kochane,

ja wczoraj nic nie pilam, bo nie mialam srodkow :-D U nas w domu alkohol jest baaardzoo rzadko, od czasu do czasu piwo albo jakies winko.

mama05,

ja czasem jestem taka mamuska jak ta z emotki, z tym ze bez walkow ( jednych i drugich):-D Pytalas mnie o powod wkurzenia - ano tak ogolnie sie pobuntowalam, bo nic sie kurka nie uklada ostatnio po mojej mysli :angry:
Zycze super udanego wyjazdu :tak:

Ewuniaf,

po cichu Ci powiem, ze moja Paula tez dzis w domu wagaruje, bo troche zle sie czula i lezy w lozku. Te dzieci maja teraz takie tempo w szkole i na roznych zajeciach pozaszkolnych, ze hej..ja bym nie wyrobila chyba :baffled:

Zuzia,

doobree :-D:-D No wiesz co, jeszcze masz wymagania :-D

Bedismall,

tulam, mam nadzieje, ze juz troszke lepiej. Oj wiem cos o tych naszych emigranckich smutkach.. Ale bedzie dobrze, musi byc :tak:

Pawimi,

takie zasypianie przy jedzeniu zawsze mnie powala na kolana :-D Ostatnio moja Amela zasnela jedzac loda w wozku, wyjelam jej go z reki jak przysnela, obudzila sie po 40 minutach i wrzeszczy, ze nie ma lodzika :-D

Gdzie nasze brzuchatki i reszta zalogi ???

Dobra laseczki, ja spadam, lece na kolejna play grupe ( chodze w poniedzialki i srody ), musze zabukowac dzieciom miejsce na wycieczke, w lipcu wybieramy sie na farme, dzieciaki poznaja zwierzatka, moga je karmic itp., jest tez przejazdzka traktorem ;-)
Wiec smigam, do potem.

Do góry