reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

hej dziewczyny
ja dzisiaj po zarwanej nocce, podkusiło mnie żeby dać małemu kolację, jakiś tam słoiczek heinza od 4 miesięcy i w nocy brzuch go bolał i się prężył, a teraz o 6.00 zrobił mega śmierdzącą żółto - pomarańczową kupkę....takim kwasem jedzie....idę z nim do lekarza a 9.00 walczyć o nutramigen bo już mu się tyłek odparza od tych biegunek

dziunka u mnie też było źle ztrzecią ciążą bo dopiero zaczęłam pracować a w Anglii nie opłaca się dawać dziecka do przedszkola bo nie zarobisz na opłaty. Najgorsze było to że dziecko było niechciane, nie planowaliśmy więcej, ja walczyłam o to by nie usuwać i zdecydowałam za nas bo to przede wszystkim kłóci się z moimi przekonaniami, ale również dziecko dla mnie to cud i nic tego nie zmieni, żadna sytuacja
Teraz efekt jest taki że dzieci się rozpływają w zachwytach nad nim, ja się czuje gruba i nikomu niepotrzebna, bo po porodzie doszły problemy łóżkowe a z moim D tylko się kłócimy i rozwód wisi w powietrzu....

reklama
Bedismall:-( nic mądrzejszego nie napiszę, współczuję:-(

Co do kupek Twojego synka - miałam ten sam problem z Asią, ale ta jest na piersi, w każdym razie wycofanie nabiału z mojej diety od razu pomogło:tak: także walcz o ten nutramigen jak lwica;-) młoda miała tak odparzony tyłek, że szok, wystarczyła jedna kupa:confused2:

A i z lekarzem problem:eek: umówić się na wizytę graniczy z cudem, co najmniej trzy miesiące czekasz, a prywatnie 150zł co miesiąc+ badania to mnie nie stać. Poza tym mój poprzedni lekarz o super opinii - pije:eek: a dwóch innych nie przyjmuje nowych pacjentek... Mam wizytę na 27.07 (bo miałam wtedy zrobić porządek z nadżerką), ale jakoś nie mam zaufania do tego lekarza. Ech muszę podzwonić w piątek, może coś się uda załatwić.

Czesc mamuski!!

Bedi kochana bardzo mocno cie tule.... nie wiedziałam ze u ciebie sytuacja az tak zła w tej chwili:no: bardzo wspolczuje i mam nadzieje ze wkrótce wszystko sie zmieni na lepsze.....

Mama wiem ze juz wyjechaliście z Tomem ale i tak jeszcze raz zycze wam szerokiej drogi i wspanialej wycieczki!!! Bawcie sie dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
dziunka24-witaj, rozgość się, gratuluje ci nowej dzidzi, nie martw się wszystko się ułoży tylko trzeba cieszyć się z każdej dobrej chwili

bedi-nie wiedziałam że u ciebie takie problemy, przykro mi, mam nadzieje ze to chwilowy kryzys i uda wam sie wyjsc z tego czego wam zycze z całego serca i gratuluje z podjęcia decyzji o nie usuwaniu ciązy i że teraz dzieciaki czerpią radochę, pozdrawiam i tulę

a ja mam dziś dzien doła:sorry: oczy spuchnięte małe od płaczu, z mężem się pospierałam chociaż nic złego się nie stało to i humor mam do bani, cały dzien stracony mam nadzieje że podwieczór będzie lepszy i wyjde do ludzi:eek:

a i Joasi i mamie życzę miłego wyjazdu i super odpoczynku, niech akumulatorki naładują się wam pozytywnie

Hej kobietki,

mnie tez bedzie teraz mniej przez kilka dni, zalatwiam pewne sprawy wazne dla naszej rodzinki, na nic nie ma czasu,poza tym wiadomo, dzieciaki :-D

dziunka,

witam Cie u nas serdecznie. U mnie sytuacja byla bardzo podobna, dlugo staralismy sie o 2 dziecko ( 7 lat ), potem zaszlam w ciaze ale poronilam, zdecydowalismy ze juz nie bedziemy sie starac. Maz wyjechal do pracy do UK, ja zostalam z corka w Pl, ale po niecalym roku stwierdzilismy ze dluzej tak nie damy rady zyc na odleglosc i dolaczylysmy do meza. Niedlugo potem zaszlam w ciaze i urodzila nam sie druga coreczka, alez to byla niespodzianka :tak::tak: A 20 miesiecy pozniej .. powitalismy na swiecie 3 coreczke :-D oczywiscie zupelnie nieplanowana ;-) I wiesz co, na poczatku bylam przerazona, zreszta mozesz o tym poczytac na poczatku watku, ba.. sam jego tytul duzo mowi :-D Kiedy go zakladalam szukalam wsparcia, wiary ze dam rade, bedzie dobrze. I znalazlam :tak::tak::tak: Wiec nie martw sie kochana, wszystko sie ulozy pozytywnie, a maluszek da Wam tyle radosci, ze hej.. No i teraz masz juz nas ;-)

Bedi,

kochana, tule Cie bardzo mocno i zycze, zeby udalo Wam sie wszystko przetrwac, zeby wyszlo slonce, zebys poczula sie lepiej, zebyscie znow byli dla siebie najwazniejsi choc wiem z wlasnego doswiadczenia, ze to wszystko nie jest latwe.. Ale mozliwe. Trzymam kciuki.

cokies,

podaje chusteczke na otarcie lez, glowa do gory, jak poszlo o glupoty to nie ma sie co dluzej smucic ;-) Udanego wieczoru :tak:

Ewuniaf,

jak tam po tej burzy ? Wiem, ze dalas rade, bo Ty dzielna kobitka jestes ;-)

Dziewczyny sie porozjezdzaly, ale kto tam zostal to prosze pisac w wolnej chwili, nie opylac sie !! :-);-)

Pawimi,

jak tam u Ciebie na froncie ? Pamietam, ze tez zalatwialas wazne sprawy, pozamykalas wszystko juz pozytywnie ??

Ostatnia edycja:
Hej.
dzis dzien poza domem... sporo popisalyscie, przepraszam nie ogarne tego a musze leciec szykowac spanie.
Witam nową mame!!! dziunka - Dasz rade! ;-) u nas trzecie dzidzia tez wpadla niespodziewanie ale teraz jest naukochanszym mo syneczkiem ;))) hehehe
Milego wieczora, do jutra!:)

Witam
ja dziś po godzinie pracy jednak dostałam wolne zero ruchu i pogoda była lekko czająca sie na deszcz
szef zaproponował byśmy pojechały pielić na 2 kawiarnie ja mu ze w święto nię będe pielić pojechałam z nim bo czekał na mnie ale po chwili 2 szef tam przyjechał i spytał Aga co mamy począc jak nic się nie dziej puszczac was do domu a ja TAK no to jedz hehehhe

spędzieliśmy chwilkę u rodziców a potem u znajomych całkeim inny dzień

u nas róznica była 3 lata a teraz miedzy najmłodszym będzie prawie 5 lat a 8 z najstarsza zobaczymy jak to będzie bo nastawienie ich na razie jest b pozytywne :))

dziunka a nie możesz na 1 iśc prywatnie a potem na NFZ ?? by tylko potwierdził ciąże
mi sie udało położna wyprosić a miałam z nia na pieńku więc to podwójny sukces :))

Bedisimal oby wszystko sie ułożyło trzymamy kciuki oby te odparzenia się skończyły na pupci małego

Ewunia u nas z 3 podobnie ale ja nie moge dostać ciagle umowy teraz mi szef powiedział ze od lipca bo księgowego zmieniaja gorszej wymówi nie słyszałam a potem mi powiedza że dadza mi zlecenie bo na miesiąc się nie opłaca i mam nerwa
jutro wsio sie okaże moze usg gin zrobi

biorę udział w konkursie moze coś sie uda wygrać :p
klikniecie ??? po prawej wystarczy kliknąć
Moda, uroda, styl i ubrania – Twój świat mody - Cekin.pl

Hej
Dziunka witaj.A sytuacjea podobna do mnie.Też przerazilam sie jak dowiedziałam sie o trzeciej hoc u nas najgorzej bedzie z ciasnota.Bo mieszkamy w M-3 i dzieciaczki beda w trójke w jednym pokoju.
Agatulka a wjaki napis trzeba kliknąć bo mi nic nie widac tylko że lubisz to na facebooku.
U mnie nic sie nie dzieje.Wczoraj tylko cały dzien na nogach bo od rana procesja z dziewczynkami a póxniej wybralismy sie rodzinkom do miejskiego parku a pod wieczór poszłam jeszcze ze starsza do znajomej na działke u nas na osiedlu ;)
A dziś musze podjechac do pracy po zwolnienie bo lekarz nie wpisał mi daty urodzenia i musze to skorygowac:wściekła/y: i odwieżć z powrotem.

reklama
Witam z rana
co do klikania to chyba wystarczy na samą stronę wejść lub w ta ikonkę po prawej u góry podaruj kolezance cekina

dzis byłam na wizycie widziałam kruszynkę wsio oki

Do góry